Ce trebuie să învățăm din victoria lui Viktor Orban
Postat la: 11.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Pe cei care mai sunt într-atât de naivi încât să creadă că evidentele baliverne referitoare la așa-zisul stat paralel, la maleficul Soros, la hegemonia Bruxelles-ului, la piedestalizarea familiei tradiționale, la pierderea suveranității ș.a.m.d. nu vor comporta consecințe electorale semnificative, îi sfătuiesc să-și zgâiască ochii le ce s-a întâmplat în Ungaria.
În urma legislativelor, Fidesz a spulberat totul de o manieră puțin spus categorică - va ocupa 134 din cele 199 de fotolii ale Parlamentului de la Budapesta, controversatul Viktor Orban devenind astfel primul lider politic care se poate lăuda cu trei mandate de premier consecutive. Victoria Fidesz este realmente zdrobitoare: peste 67% din electoratul care s-a prezentat la urne!
Practic, în Ungaria nu mai există opoziție politică - vă sună cunoscut? miroase a România? (bine, bine, să nu comparam și nivelul de trai). De asemenea, în Ungaria nu mai există decât un unic ziar de opoziție, care, oricum, întâmpină multiple probleme financiare - nici acestă situație nu vă pare familiară?! Fiindcă, s-o spunem pe șleau, populistul Viktor Orban - cel care-i ridică statui și osanale lui Miklos Horthy - a câștigat alegerile fluturând exact aceleași bazaconii pe care le agită (de mai bine de un an) coaliția PSD-ALDE (susținută cu fidelitate și abnegație de UDMR).
Totuși, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu (deopotriva protagoniști de dosare DNA) nu prea au nimic în comun cu Viktor Orban și Fidesz, cu excepția tematicilor pseudo-politice bombastice, care, deși nu au legături cu realitatea și cu agenda reală a cetățenilor, iată că au tangențe cu urnele de vot. Să nu uităm că, dincolo de aprigile controverse pe care le-a stârnit, Orban și-a câștigat scrutinele pe baza unor programe de guvernare care-i detaliau în mod explicit intențiile și, pe cale de consecință, are o legitimitate pe care Dragnea și Tăriceanu (care nici măcar nu sunt premieri, deși și-au dorit cu ardoare!) nu o vor avea niciodată.
Pe de altă parte, programele economice demarate de Orban și Fidesz nu s-au dovedit nici pe departe niște eșecuri de amploare, așa cum se întâmplă în România cu așa-zisa revoluție fiscală a PSD-ALDE. Totuși, opoziția din România (pe care nici eu nu o prea văd) ar face bine să tragă învățămintele care se impun în urma legislativelor din Ungaria. Acum ori niciodată!
Simona Man
ULTIMA ORA
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu