ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Ce trebuie să învățăm din victoria lui Viktor Orban

Postat la: 11.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe cei care mai sunt într-atât de naivi încât să creadă că evidentele baliverne referitoare la așa-zisul stat paralel, la maleficul Soros, la hegemonia Bruxelles-ului, la piedestalizarea familiei tradiționale, la pierderea suveranității ș.a.m.d. nu vor comporta consecințe electorale semnificative, îi sfătuiesc să-și zgâiască ochii le ce s-a întâmplat în Ungaria.

În urma legislativelor, Fidesz a spulberat totul de o manieră puțin spus categorică - va ocupa 134 din cele 199 de fotolii ale Parlamentului de la Budapesta, controversatul Viktor Orban devenind astfel primul lider politic care se poate lăuda cu trei mandate de premier consecutive. Victoria Fidesz este realmente zdrobitoare: peste 67% din electoratul care s-a prezentat la urne!

Practic, în Ungaria nu mai există opoziție politică - vă sună cunoscut? miroase a România? (bine, bine, să nu comparam și nivelul de trai). De asemenea, în Ungaria nu mai există decât un unic ziar de opoziție, care, oricum, întâmpină multiple probleme financiare - nici acestă situație nu vă pare familiară?! Fiindcă, s-o spunem pe șleau, populistul Viktor Orban - cel care-i ridică statui și osanale lui Miklos Horthy - a câștigat alegerile fluturând exact aceleași bazaconii pe care le agită (de mai bine de un an) coaliția PSD-ALDE (susținută cu fidelitate și abnegație de UDMR).

Totuși, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu (deopotriva protagoniști de dosare DNA) nu prea au nimic în comun cu Viktor Orban și Fidesz, cu excepția tematicilor pseudo-politice bombastice, care, deși nu au legături cu realitatea și cu agenda reală a cetățenilor, iată că au tangențe cu urnele de vot. Să nu uităm că, dincolo de aprigile controverse pe care le-a stârnit, Orban și-a câștigat scrutinele pe baza unor programe de guvernare care-i detaliau în mod explicit intențiile și, pe cale de consecință, are o legitimitate pe care Dragnea și Tăriceanu (care nici măcar nu sunt premieri, deși și-au dorit cu ardoare!) nu o vor avea niciodată.

Pe de altă parte, programele economice demarate de Orban și Fidesz nu s-au dovedit nici pe departe niște eșecuri de amploare, așa cum se întâmplă în România cu așa-zisa revoluție fiscală a PSD-ALDE. Totuși, opoziția din România (pe care nici eu nu o prea văd) ar face bine să tragă învățămintele care se impun în urma legislativelor din Ungaria. Acum ori niciodată!

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE