Ce s-a întâmplat cu aeroportul Henri Coandă-Otopeni? Mizerie, dezorganizare, dezastru anunțat!?
Postat la: 01.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Am văzut că s-a schimbat conducerea, se dorește privatizarea, sunt scandaluri etc. Dar acum câțiva ani arăta totuși ca un aeroport normal, european, cu siguranță nu în topul celor mai frumoase dar acceptabil. Acum, pot spune că este de departe cel mai murdar, cel mai ineficient, cel mai plictisitor și cel mai îngrămădit aeroport dintre toate capitalele europene. Am (ne)plăcerea să ajung deseori la Otopeni, studiez în străinătate și am diverse delegații externe, dar astăzi a fost mai rău ca niciodată. Și asta în condițiile în care toate celelalte aeroporturi din Europa s-au ridicat mult în ultimii ani, toate devin din ce în ce mai organizate, mai curate, mai rapide, de la cel din Budapesta la cel din Amsterdam.
La check in, cozi infernale, prea puține ghișee care se închideau oricum unul după altul, ducând la certuri și probleme între cei care se trezeau că nu mai sunt următorii la coadă, ci ultimii. La security nu există destui angajați care să execute căutările corporale, deci de fiecare dată când cineva își uita o monedă în buzunar coada rămânea în loc vreo 5 minute. După ce am trecut cu bine de security am găsit toaletele într-o stare execrabilă, murdare, defecte, cu uși stricate care nu se mai închid. Nu mai există restaurante, nici măcar un amărât de McDonald's, singurele variante de mâncare sunt sandwich sau pizza, ce să mai zicem de magazine sau librării (inexistente și ele). Nici o apă nu am putut să cumpăr pentru că automatele nu funcționau. Pentru controlul automat de pașapoarte - mutat cu mare ștaif în altă zonă a aeroportului de când suntem în Schengen - nu funcționează jumătate din aparate, de aceea sunt cozi mari la controlul manual unde nu sunt destui polițiști. Sunt atât de mulți oameni în aeroport că nu poți găsi un scaun la cafenea sau oriunde în apropierea porților (scriu acest text în picioare). Jumătate din zboruri au întârziere (inclusiv al meu), iar Wi-Fi-ul nu funcționează, extrem de inconvenabil pentru cei care călătoresc în interes de serviciu. Ce să mai, un dezastru.
Nu m-am enervat, mai ales având în vedere că toți cei care lucrează în aeroport nu au nicio vină, sunt exploatați de companii care refuză să angajeze destule persoane și îi lasă să se descurce cu miile de oameni supărați zilnic pentru a scoate și ei un profit acceptabil după toate furtișagurile. Vă încurajez și pe voi să nu vă comportați urât cu ei, mult prea mulți oameni își varsă zilnic frustrările pe acești angajați nevinovați. Mi-a părut rău și de străinii care au venit pentru prima dată în România și care cu siguranță nu se vor mai întoarce având în vedere această primă impresie, așa cum nu aș mai face-o nici eu dacă aș ateriza pe așa un aeroport în vreo excursie.
Degeaba tot promovăm România și turismul (cine știe câți bani s-au furat și din bugetul pentru marketing), când aeroportul arată exact cum arată și restul țării: mizerie, totul stricat, mâncare nesănătoasă, cozi lungi, infrastructură zero, oameni obosiți care de-abia așteaptă să plece de la muncă, și un sentiment că parcă era mai bine acum câțiva ani, deși nici atunci nu prea era. Din rău în mai rău! Asta dacă măcar conștientizează ce se întâmplă în jurul lor și călătorii români, căci majoritatea sunt prea ocupați ignorându-și copiii neastâmpărați, cumpărând parfumuri și băuturi scumpe, stând cu ochii țintiți pe Instagram pentru că au uitat de existența cărților și umplându-și stomacele deja rotunde cu sandwich-uri și croissante. Adio progres, bonjour decădere continuă!
Daria Gușă
ULTIMA ORA
-
Ursula merge mai departe! UE semnează un nou contract de achiziții vaccinuri COVID 19. Stocuri pe patru ani
Comisia Europeană a anunţat vineri semnarea unui contract cu grupul farmaceutic american Moderna care permite achiziţionarea în comun de vaccinuri împotriva Covid-19 de către 15 state membre.
-
Rasa alba piere, fiind inlocuita de o populatie metisa. Declin demografic alarmant: "Omenirea va suferi un colaps fără precedent în istoria modernă!"
Un nou raport al McKinsey Global Institute (MGI) avertizează că economiile majore se îndreaptă spre un „colaps al populației" până la finalul secolului, din cauza ratei scăzute a fertilității. Populația unor țări dezvoltate ar putea scădea chiar și cu 50%.
- Călin și Cristela Georgescu dau un mesaj din mijlocul oamenilor: este un moment de glorie uriașă!
-
Aleksandr Dughin despre ceea ce urmeaza sa se intample după revenirea lui Donald Trump la putere
Cel considerat a fi ideologul lui Vladimir Putin, e vorba despre Aleksandr Dughin, are un amplu comentariu pe contrul sau de Telegram despre revenirea la putere a lui Donald Trump si ceea ce ne-ar putea astepta in viitor. Redam in continuare:
-
Cel mai mare aisberg din lume se îndreaptă cu viteză spre o insulă cu un rol strategic extrem de important
Cel mai mare aisberg din lume este încă în mişcare şi există temeri că s-ar putea îndrepta spre nord din Antarctica, spre insula Georgia de Sud.
-
S-a creat un precedent în Europa: O mamă singură trebuie să beneficieze de un concediu parental dublu
O instanţă din Spania a decis că o mamă singură are dreptul la un concediu parental dublu, cumulându-le pe al ei şi pe al partenerului ei dacă ar fi avut unul.
-
Trump inagurează era cripto - Ordin executiv pentru a sprijini creșterea criptomonedelor
Președintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv prin care creează un grup de lucru pentru criptomonede însărcinat să propună un nou cadru de reglementare pentru activele digitale și să analizeze crearea unui stoc de criptomonede.
-
Moment istoric la Mănăstirea Pantocrator: Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena ajung în România, pentru prima dată
Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, vor fi aduse în pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.
-
Europa rămâne spectator în cursa SUA-China pentru inteligența artificială supraumană
În timp ce Trump elimină toate restricțiile pentru giganții tech americani și aprobă investiții de 500 de miliarde de euro în proiectul Stargate, Europa se află în imposibilitatea de a concura, neavând acces la resursele esențiale - putere de calcul, energie ieftină și capital.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 3.Mai putem conta doar pe miracole
- 4."Am spionat în Cuba pentru CIA"
- 5.Problema cu discursul "strămoșesc"
- 6.Hai să vă povestesc cum văd eu fact-checkingul
- 7.Salut, David
- 8.Hemiplegia morală definitivă
- 9.Schimbarea Americii și a lumii
- 10.Nu te TEME, popor român!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu