Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cârtițele au ieșit la lumină

Postat la: 15.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Este uluitoare viteaza și virulența cu care au reacționat oamenii „sistemului" mascați în jurnaliști, împreună cu jurnaliști autentici, dar manipulați. Au ieșit ca la comandă, simțind miros de sânge, pentru a ataca în forță Clubul de Presă.

Clubul de Presă este creat recent. S-au înscris cu mult entuziasm circa 700 de jurnaliști din toată țara, înscrierile au loc în continuare în ritm accelerat și, de asemenea, s-au înscris și se înscriu case de presă. Ne structurăm din mers, pentru a deveni cu adevărat eficienți, pentru a fi capabili să ne batem pentru drepturile ziaristului, de care, cu excepția Uniunii Ziariștilor Profesioniști și Media Sind, nu se ocupă nimeni, și pentru drepturile caselor de presă, luptă abandonată cu desăvârșire în ultimii ani.

În jurul nostru au venit avocați dispuși să-i apere pro bono pe ziariști și, la nevoie, să reprezinte și casele de presă, au venit sponsori, cu ajutorul cărora vom organiza premierea anuală a celor mai buni ziariști pe domenii de activitate și, foarte interesant, un număr semnificativ de mare de magistrați, care luptă pentru statul de drept și consideră că, fără garantarea libertății de expresie, acesta nu există. Ne organizăm așadar din mers și, ca la oricare început de drum, există și poticneli și greșeli. Pe care ni le asumăm. Astăzi, după încheierea celei de-a doua ședințe a Consiliului de Onoare, vom face public acest lucru printr-un comunicat.

Cele câteva confuzii și erori la care m-am referit mai sus au generat pe bună dreptate în spațiul public o serie întreagă de discuții și atenționări pe adresa Clubului de Presă. Tratăm cu tot respectul asemenea luări de poziție ale reprezentanților unor case de presă, pentru că avem convingerea că sunt făcute cu bună intenție și că în spatele lor nu se ascunde în niciun caz reaua credință.

În esență, într-un ultim comunicat, a apărut o listă, în care figurau case de presă care încă nu și-au exprimat formal, printr-o înscriere în toată regula, dorința expresă de a face parte din Clubul de Presă. Le înțelegem poziția. Cu atât mai mult cu cât știm că, din păcate, în interiorul unor case de presă există unele dispute legate de acționariat și de dreptul de decizie. Așteptăm ca lucrurile să se clarifice și după ca și aceste case de presă să devină membre ale Clubului de Presă.

Ei bine, de existența acestei situații obiective au profitat o serie întreagă de așa-ziși jurnaliști, despre care se știe sau există suspiciuni rezonabile că sunt parte a unui întreg sistem interesat ca libertatea de expresie să fie atent controlată și, la nevoie, suprimată, pentru ca tot ceea ce înțelegem din statul paralel sau subteran, cum vrem să-i spunem, să-și poată face de cap în continuare în România.

În linii mari, fără să mă obosesc să-i numesc, sunt aceeași așa-ziși jurnaliști care și-au asumat rolul ingrat de vuvuzele, atacându-i sistematic pe cei care și-au exprimat îndoieli legate de modul în care este combătută pandemia, de eficiența vaccinurilor, de unele măsuri adoptate de Uniunea Europeană peste capul României sau chiar inițiate de grupuri ilegitime politice și de afaceri din România, invocând așa-zise directive UE. Mulți dintre acești indivizi sunt finanțați nu numai de ONG-uri sorosiste, nu numai de diferite organizații cât se poate de suspecte din străinătate, ci și din bani până la urmă publici, manevrați de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

De-a lungul timpului au fost demonstrate și documentate multe asemenea situații. Acum, vuvuzelele, confundând câteva greșeli făcute la început de drum de Clubul de Presă cu vulnerabilități grave, ne-au atacat la comandă și în forță, punându-ne ștampila de putiniști, de antieuropeni, de jurnaliști anti-NATO și câte și mai câte. Lista completă a vuvuzelelor de presă o aveți servită pe tavă în doar trei zile. Sunt convins că vor exista jurnaliști dintre cei adevărați și nu contrafăcuți, care vor ști cum să riposteze.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE