Când vine vorba de Covid, nimic nu este științific, totul este politic și economic!
Postat la: 26.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Având în vedere îngrijorarea tot mai mare cu privire la deficitul de personal din spitale, pe măsură ce cazurile Omicron se răspândesc rapid, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au scurtat perioadele de izolare pentru lucrătorii din domeniul sănătății care contractează Covid-19.
Agenția a recomandat ca personalul sanitar asimptomatic să se întoarcă la muncă după șapte zile și un test negativ, adăugând că: "Timpul de izolare poate fi redus și mai mult în cazul în care există deficit de personal". De asemenea, agenția a mai spus că lucrătorii care au primit toate dozele recomandate de vaccin, inclusiv cele de rapel, nu trebuie să stea în carantină la domiciliu după expuneri cu risc ridicat. Noile orientări se aplică tuturor unităților sanitare care sunt direct implicate în îngrijirea pacienților. Aceasta ar include spitale, case de sănătate, cabinete stomatologice și alte unități medicale.
În timp ce infecțiile Omicron duc mai des la boli mai ușoare, varianta este foarte transmisibilă, iar spitalele se pregătesc pentru un aflux de americani vulnerabili. Multe sisteme spitalicești mari au fost deja forțate să avanseze pe cont propriu în ultimele zile, creând un mozaic de linii directoare pentru lucrătorii infectați, în vederea pregătirii pentru un val de iarnă. Cea mai scurtă dintre aceste politici de revenire la locul de muncă - cinci zile, cu alte câteva condiții prealabile - reprezintă jumătate din standardul de 10 zile stabilit anterior de CDC.
Noile recomandări ale agenției nu se aplică publicului. La începutul pandemiei, CDC a stabilit o perioadă de izolare de 14 zile pentru americanii infectați, pentru a reduce riscul de contagiune, dar a prelungit-o ulterior, atunci când cercetările ulterioare au confirmat că un pacient tipic ar fi infectat pentru o perioadă mai scurtă de timp. Criticată pentru orientările schimbătoare și mesajele confuze, decizia CDC de a recomanda schimbările doar pentru lucrătorii din domeniul sănătății este de natură să sporească confuzia în rândul americanilor, mai ales că: "Agenția britanică de securitate sanitară a redus perioada pentru toate persoanele infectate de la 10 zile la șapte zile, în cazul în care acestea au fost testate negativ de două ori cu teste rapide de antigen."
Unii experți medicali au subliniat că există dovezi limitate cu privire la momentul în care o persoană infectată cu varianta Omicron ar putea să nu mai fie infecțioasă. Dar alți cercetători au cerut termene mai scurte și au spus că revizuirile CDC au fost întârziate. "Ei sunt în mod constant în urmă cu actualizarea recomandărilor care sunt necesare acum, mai ales că ne confruntăm cu perspectiva descurajantă a unei creșteri bruște a numărului de cazuri", a declarat Angela Rasmussen, virusolog la Organizația pentru vaccinuri și boli infecțioase de la Universitatea din Saskatchewan, Canada. Dr. Ashish Jha, decanul Școlii de Sănătate Publică a Universității Brown, a declarat că ar fi logic să se scurteze timpul de izolare și pentru public, în special pentru cei care sunt vaccinați.
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 4.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 5.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 6.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 7.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 8.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
- 9.Frica de Georgescu
- 10.Prezidențialele, trei posibilități
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu