C-așa e-n tenis?!
Postat la: 21.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Mă refer la alegerile de la FRF, dar, mai întâi, dacă tot a venit vorba de tenis, nu pot să trec peste ultima umilință trăită de Simona Halep, în semifinalele de la Indian Wells. Eu, mă știți, sunt fan Simona până-n pânzele albe sau, mai corect, până la momentele în care calcă în străchini, cum s-a întâmplat și acum.
Cinstit vorbind, îmi anunțasem vreo doi amici că n-are nicio șansă în fața gheișei de culoare Naomi Osaka, nipona din Hawaii, care le măcelărise la rând pe Șarapova, Radwanska și Pliskova (plus Vickery și Sakkari), cedând un singur set în toate cele cinci partide. Asta în vreme ce Simona noastră se chinuise efectiv cu Caroline Dolehide (locul 165 mondial !) și apoi cu Petra Martici, declarând că nici nu știe cum a câștigat acest din urmă meci. Un comentator afirmase că Halep acuză o întindere...psihică, după debutul spectaculos de la începutul anului, dar explicația, cinstită, a dat-o chiar ea: pur și simplu, a fost nepregătită pentru acest turneu, încheiat cu 3-6, 0-6 în semifinala cu Osaka.
Frumos că a recunoscut, dar, tocmai de aceea, trebuie să-i reproșăm atitudinea sfidătoare avută (din nou) față de Darren Cahill, cel care o poate salva de multe ori, dar nu are cum să și joace în locul ei! Oricum, la cei aproape 400.000 de dolari încasați la Indian Wells, Simona a înțeles că trebuie să dreagă busuiocul, invitându-și antrenorul și restul echipei la un steakhouse din Las Vegas. Și urmează Mastersul de la Miami, sper că fără altă întindere psihică...
Și-acum, să ne întoarcem la fotbalul nostru cel de toate zilele, punctând remiza din play-off dintre CFR și FCSB, cu un 1-1 influențat clar de arbitrul Hațegan (prin penalty-ul dăruit clujenilor), care lasă deschisă bătălia pentru titlu. Să mai notăm și că naționala se reunește pentru meciurile amicale cu Israel (sâmbătă, în deplasare) și Suedia (marți, la Craiova), oprindu-ne acum la apropiatele alegeri de la FRF. Care au degenerat deja într-un scandal cu iz penal, iscat firește de perdantul virtual Răzvan Burleanu.
Dovedit inapt pentru conducerea fotbalului românesc - lipsit fiind chiar și de înzestrări ereditare, ca fiu al unui fost jucător băcăuan - actualul șef al federației a declanșat mașinăria perfidă grație căreia a scăpat acum patru ani de potențialul său învingător, care era Gică Popescu. Pe scurt, Burleanu a lansat pe blogul personal o serie de acuzații la adresa lui Ionuț Lupescu (via președinția lui Mircea Sandu), urmate prompt de o descindere a...DNA la sediul federației, de unde au fost ridicate hârtiile indicate de blogger și "descoperite" de el taman acum.
Sigur că totul e cusut cu ață albă, demersul autorităților nefăcând altceva decât să alimenteze zvonul care circula de multă vreme, că Burleanu ar fi fost împins din spate de servicii și din zona politică. Zvon căruia i s-au adăugat și dezvăluirile făcute de Evenimentul zilei, potrivit cărora soarta alegerilor de la FRF din 2014 a fost discutată (sau ...tranșată?) în biroul fostului director al SRI, cu circa două săptămâni înaintea scrutinului. Or, atunci erau luați în calcul drept posibili viitori șefi ai Federaţiei doar... Burleanu și Chivorchian, deși Gică Popescu se afla, firesc, în pole-position, urmând să fie condamnat abia peste două săptămâni! Cam ciudat, nu-i așa?, drept care devine și mai stranie intervenția de acum a DNA, preambul pentru un posibil dosar "in rem" deschis fostei conduceri a FRF, din care făcea parte și Ionuț Lupescu.
Sper însă ca realitatea să dezmintă zvonurile și coincidențele, pentru că refuz să cred că am putea retrăi situaţia de acum 4 ani. Asistăm deja la lașități jenante și la jocuri de culise, care pe de o parte trădează lipsa argumentelor pentru o dispută civilizată pe teme fotbalistice, iar pe de alta confirmă semnalele de alarmă trase deunăzi de Mitică Dragomir. N-aş vrea totuşi să constat că politicul, serviciile secrete și justiția se amestecă și în jocul electoral al FRF, într-un moment în care toate trei traversează cel mai mare scandal al democrației noastre post-decembriste. Dar n-ar fi deloc exclus ca, din bătălia care să dă între Burleanu și Lupescu, câștigător să iasă Marcel Pușcaș. De ce? Simplu: c-așa e-n tenis!
Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)
ULTIMA ORA
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu