Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Biden, Băsescu, Gitenstein, Iohannis, Klem, Nuland, Popoviciu, numele din filiera româno-americană a scandalului de corupție din SUA

Postat la: 11.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De vreo trei ani, încă din timpul campaniei prezidențiale din SUA dintre Trump și Biden, jurnaliști americani și români au tot scris despre scandalul de corupție ce implică familia actualului președinte de la Casa Albă în relația cu România.

Nu se cunosc motivele pentru care tărășenia n-a fost folosită eficient de către echipa lui Trump în campania de atunci, e posibil ca să fi fost vorba despre superficialitate, sau s-a considerat că scandalul ar fi fost prea mare pentru diplomația americană, șifonând în mod inadecvat prestigiul SUA în lume.

Treburile au degenerat însă în SUA în ultimele luni, situația economică e una de tip recesiune, cu falimente în lanț ale băncilor, se iau măsuri disperate de genul creșterii plafonului de îndatorare, tipărire de dolari în exces, atacurile asupra lui Trump au depășit o limită admisibilă de către republicani, chiar democrații vociferează public despre gafele echipei lui Biden, așa că au fost scoase de la naftalină scandalurile de corupție ce-l vizează pe Hunter Biden și introduse în mecanismul parlamentar american, într-o încercare evidentă de a-l pune pe președintele SUA într-o situație complicată, ce-l va obliga să-și schimbe strategia actuală.

Ieri au fost prezentate public la Washington documentele doveditoare ale corupției, au fost discutate și analizate de majoritatea instituțiilor de presă americane, și e previzibil ca treburile să curgă înspre formalizarea unei acțiuni de suspendare a lui Joe Biden.

Jocul american îl vom tot analiza și noi în perioada următoare, alături de presa mondială, ce va face cunoștință cu acest prilej inclusiv cu personaje din România implicate, de la Băsescu la Iohannis, cu miliardarul condamnat Puiu Popoviciu, ce trăiește azi la Londra, dar și cu alți români implicați în filiera de corupție americano-română, ce va fi puricată în zilele ce urmează (Popoviciu este cel ce a donat terenul unde a fost construită ambasada americană de la București).

Lista va fi lungă, îi va cuprinde și pe oamenii lui Biden, de tip Gitenstein, Nuland, Klem, iar în acest fel apare ca previzibil ca și Moldova să apară în curând pe harta corupției lui Biden, deoarece cei trei pomeniți mai sus au acționat și la Chișinău (filiera moldovenească e azi în "custodia" lui Erdogan, ce-l adăpostește și protejează pe Plahotniuc, miliardarul moldovean ce cunoaște aceste secrete și poate furniza documente).

România e-n trend deci, dar așa cum ne-am fi dorit, ci în interiorul unui scandal menit să răstoarne jocul de putere de la vârful SUA, vă puteți închipui deci la ce zbateri și excese decizionale vom asista în perioada următoare, inclusiv la București.

Cozmin Gușă

P.S. Mai notați vă rog evenimentul revenirii lui Trump la CNN de aseară descris aici, și o să pricepeți mai bine magnitudinea jocurilor anti-Biden din SUA!

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE