Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Băcanu, băcania PNL si neo-liberalismul de tip comunist!

Postat la: 29.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe vremea cand Ion Iliescu mai cauta inca un "comunism cu fața umană", nu-mi inchipuiam ca o sa apuc ziua sa vad un "liberalism cu față inumană". Si e suficient sa ne uitam la poza lui Cristian Băcanu. De la PNL. Secretar de stat de la Justitie.

Secretatul cu pricina, de un neo-liberalism ce frizeaza neo-marxismul lui Dan Barna, propune - intr-un discurs securistoid - ca, nici mai mult, nici mai putin, "fiecare cetatean sa depuna cate o declaratie de avere" si sa se infiinteze "parchete financiare", ca prea o duce bine românul, e plin de bani si cu masini de lux, mai toti "e manelisti", iar la Buget - carevasazica - bate vântu'. Nu de la pesedisti e treaba, ca au distrus sectorul privat, ci e de la popor, ca sare banu' fără număr, cu dedicatie. Care "dedicatie" n-ar trebui s-o cautam prin licitatii trucate - de a ajuns SEAP/SICAP o imensa spalatorie de bani ocultati - cu DNA "la poarta si cai mascați" -, ci e de vina marea masa de imbogatiti cu vile si palate. Clasa putred de bogata a romanului mic si mijlociu, pe post de "mujic".

Băcanu ăsta face de băcănie partidul liberal, cu o gandire contorsionata de chiar menghina prostiei pe care o degajă. Si, după ce ca-i sta creierul lejer, de prin goliciunile cutiei craniene reverbereaza, cu un mega-ecou demn de Florin Salam, idei de un comunism feroce, la care chiar comunistii lui Ceausescu, cu toata Securitatea lor, nu au cutezat a se gandi vreodata "spre comunism in zbor"! Ba cred ca nici lui Stalin - băiatu' ală de la Kremlin care a ordonat uciderea a vreo douăj'de milioane de ruși - nu i-a trecut prin minte asa ceva. I-a trecut insa lui Băcanu, care Băcanu daca s-ar fi nascut pe vremea lui Stalin - ca tot veni vorba - il facea sah-mat pe insusi Beria.

Băbăiatule, băbăcanule!... De aia nu poti tu sa stai linistit acolo la Justitie, ca mare secretar de stat, jupan pe achizitii?! Acolo unde te-a trantit partidul după ce te-a adunat de pe jiltul de barosan liberal al Sectorului 5. Ca sa inchida Predoiu ochii si sa tot achizitionam pentru "infiintarea de parchete financiare", pentru o gramadă de noi functionari publici (ca tot zice PNL ca trebuie redus numarul lor) care sa se ocupe de "declaratiile de avere a milioane de romani". Sa tot infiintam comisii si comitete, apoi sa le achizitionam birocratic tot felul de aparatura, softuri, papetarie, mai mult decat tot Dosarul Microsoft la un loc.

Asta-i planul, nu?! Spune nea Băcanule! Ca daca-i bal, bal sa fie, daca-i ban, ban sa fie! Sa ne facem si noi, presa, ca romanul nu ca moare de foame (mai moare si de la recidivistii recursului compensatoriu), ca n-are caldura si apa calda, ca o treime din ei, din romani, au hazna in fundul curtii, da' au facut păianjeni la din dos de cand n-au mai mancat. Dimpotriva, hai sa zicem ca romanii sunt plini de bani negri, ca ii tin la saltea cu milioanele de euro, ca isi fac palate si conduc numai limuzine, ca sa infiintam si instrumente "de lupta si control", de pe urma carora sa ne imbogatim.

"Sa-i demascam!", cum ar zice comunistii Anei Pauker. Mă, n-o fi ăsta vreun strănepot de-al madamei "tovarăș"? După figură ai zice ca e tras pe teava unui tanc sovietic... Asta, daca n-ar fi tras pe nas! Alo, Ludovic Orban! Se aude?! Cu alde astia facem noi liberalism pur, sau neo-liberalism de tip comunist? Pe mine unul nu ma satisface daca vine "ăsta micu' cât limbricu"' si-si cere scuze. Pentru asemenea tip de declaratii pana si pesedistii au dat afara din functii ministri si secretari de stat. Băcanu, go home!

Bogdan Comaroni

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE