ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Azi se decide soarta tuturor copiilor din România. O povestea șocantă de corupție judiciară și protejare a abuzatorilor

Postat la: 09.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În Oradea, o familie trăiește un coșmar care ar putea schimba pentru totdeauna fața justiției din România. Azi, 09 iulie 2024, judecătorii Antik Levente și Țarcă Gabriela vor lua o decizie care va afecta nu doar viața familiei Talpoș, ci și viitorul tuturor copiilor din țara noastră.

Povestea începe în 2014, când Alexandru Talpoș și Andor Teodora au divorțat. Copiii lor, Dariana și Eric, au rămas inițial cu mama. Dar în septembrie 2015, Dariana, pe atunci în vârstă de doar 9 ani, a cerut protecție de la tatăl ei și s-a mutat la acesta, acuzând abuzuri grave din partea mamei.

Lucrurile au luat o turnură și mai dramatică în decembrie 2016. Andor Teodora a agresat-o violent pe Dariana chiar în incinta Liceului Ortodox Roman Ciorogariu din Oradea încercând să o determine ca a doua zi când urma să fie audiată de protecția minorilor să nu relateze violențele, toate acestea în fața a zeci de martori șocați. Acest incident a dus la emiterea unui ordin de protecție împotriva mamei.

În 2019, instanța a acordat custodia ambilor copii tatălui, recunoscând comportamentul abuziv al mamei. Părea că, în sfârșit, copiii vor fi în siguranță. Dar aici începe adevăratul coșmar.

Într-o mișcare șocantă, Andor Teodora a depus o plângere penală falsă împotriva lui Alexandru Talpoș, acuzându-l de „alienare parentală" - un concept pseudoștiințific respins de experți. Și, incredibil, Andor Teodora, inspector al ministerului transporturilor a convins sistemul judiciar care a preluat această narativă.

Acum, Alexandru și noua sa soție, Diana, riscă să fie condamnați pe nedrept. Dariana devenită majoră, studentă la Medicină și la Drept, a depus plângere penală împotriva mamei naturale. Eric conform sentinței din prima instanță este condamnat la centru de plasament de unde urmează să ajungă din nou în brațele mamei abuzatoare. Mai mult, Zian, al treilea copil al familiei, riscă să ajungă pe străzi dacă părinții săi sunt încarcerați.

Dar povestea ia o turnură și mai întunecată. Recent, s-a descoperit că toate documentele procurorului Ramona Filip, care a gestionat cazul între 2017 și 2019, au dispărut complet din dosar. Polițista Dana Diugan și procurorul Gabriela Antohi sunt acuzate direct de furtul acestor documente, cu complicitatea polițistului Alin Tuduce.

Mai grav, procurorul Vladimir Muntean a șocat audiența pledând în instanță pentru vătămarea corporală și psihică a minorilor. Această poziție monstruoasă a fost susținută de judecătorul Ioan Timiș și preluată în sentințele ulterioare.

În loc să investigheze aceste ilegalități flagrante, procurorul Sorin Beteringhe pare să orchestreze o mușamalizare la nivel înalt. O plângere penală depusă la poliție a fost rapid îngropată.

Cazul Talpoș a scos la iveală o rețea extinsă în sistemul judiciar care pare să protejeze abuzatorii de copii. Prin inversarea rolurilor între victime și agresori, această rețea creează precedente juridice periculoase care pot facilita abuzul asupra copiilor la scară națională.

Mâine, judecătorii Antik și Țarcă au puterea de a expune această corupție sau de a deveni complici la ea. Decizia lor va arăta dacă România rămâne un stat de drept care își protejează copiii sau dacă cedează în fața unei rețele oculte care pune în pericol viitorul întregii generații.

Este crucial ca fiecare român să fie conștient de miza acestui caz. Nu este vorba doar despre familia Talpoș, ci despre siguranța tuturor copiilor noștri. Ochii națiunii trebuie să fie ațintiți asupra Curții de Apel Oradea mâine. Viitorul copiilor României depinde de curajul a doi judecători de a face dreptate și de a expune corupția care amenință să distrugă fundamentele societății noastre.

Sorin Roșca Stănescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE