Avioane-avioane sau baloane-baloane?
Postat la: 21.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
O zi întreagă pe mapamond, începând de la cele mai serioase publicații din lume și până la site-urile obscure, a fost vehiculată o informație bombă. Lansată de însuși Secretarul Apărării din Statele Unite. Și anume că Ucraina este dotată de către statele NATO cu avioane de luptă. Spre seară, bomba s-a fâsâit. În locul ei a rămas un simplu balon propagandistic. Ce s-a întâmplat de fapt?
De fapt, în mod cert în mod intenționat, înaltul demnitar american s-a exprimat în mod ambiguu. A lăsat să se înțeleagă că mai multe state NATO din fostul bloc de Est dotează armata ucraineană cu avioane de luptă din epoca sovietică sau realizate mai târziu de industria Apărării din Federația Rusă. Cu piesele de schimb aferente. Ambiguitatea a fost amplificată prin precizarea că, în prezent, aviația ucraineană dispune de mai multe aparate decât avea în urmă cu două săptămâni. Și mai ales această din urmă afirmație a declanșat un întreg balamuc. Și o ripostă, nu doar verbală, din partea lui Vladimir Putin. Care a încercat să-și arate mușchii, detonând pe direcția Satelor Unite ediția a doua a super-rachetei balistice, cu care se laudă de mai multă vreme și care, la nevoie, poate transporta mai multe încărcături nucleare. Dar Secretarul Apărării a lăsat loc de întors. Și tocmai de aceea, eu cred că în mod intenționat s-a exprimat ambiguu, transformându-și declarația într-un balon de încercare în războiul propagandistic.
În ce constă ambiguitatea? El nu a spus propriu-zis că sunt donate avioane Ucrainei. Sau vândute. Sau împrumutate. El s-a referit în principal la piese de schimb livrate „pe suportul acestora". Așa că fiecare a înțeles ce a vrut. Pentru că „suportul" putea fi orice avion de transport. De altfel, Ministerul Apărării din Ucraina a fost prima instituție publică ce a dezmințit informația, susținând sus și tare că țara sa, aflată în război și în mare dificultate, mai ales în spațiul aerian, nu a primit niciun avion de luptă.
De fapt, după opinia mea, înaltul responsabil american nu a făcut altceva decât să tatoneze lucrurile. Să încerce să afle în ce măsură Federația Rusă ar reacționa dur la un asemenea ajutor acordat Ucrainei. După care, abureala a fost oficial destrămată.
Eu unul nu înțeleg ceva nici în ruptul capului. Statele NATO - și nu numai -ajută Ucraina în fel și chip. Nu numai cu alimente, medicamente, bani și echipamente ușoare de luptă. Ci și cu tancuri, blindate de teren, mitraliere, rachete, artilerie grea. Deci, în acest război, respectivele state se implică la greu, dar ca și când ostilitățile s-ar purta doar la sol. Numai că ele se poartă și în aer. Acest război nu se poate termina în favoarea niciuneia dintre părți, atâta timp cât Federația Rusă deține supremația aeriană, iar Ucraina supremația terestră. De ce una se poate și alta nu se poate? De ce Federația Rusă nu apreciază că NATO se implică în mod direct în război, furnizând echipamentele de luptă pe care le-am enumerat mai sus, și de ce ar considera că se implică în război, dacă ar furniza și avioane, nu doar piese de schimb pentru avioane? Este o întrebare cheie. Atunci când vom avea răspunsul, vom ști dacă nu care cumva Washingtonul urmărește organizarea unui război de uzură pe termen lung, de natură să sleiască forța ambelor state beligerante.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 4.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 5.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 6.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 7.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 8.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
- 9.Frica de Georgescu
- 10.Prezidențialele, trei posibilități
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu