ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Atenția specială acordată de presă unuia ca Gigi Becali confirmă implicarea serviciilor secrete în campania electorală

Postat la: 24.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ieri am analizat pe larg intervenția publică a lui Gigi Becali prin care implica nume grele din România într-o operațiune dedicată susținerii lui Simion spre a intra în finala prezidențială.

Am stabilit că el încerca să-i credibilizeze astfel pe liberali, ce susțin aceeași teorie, dar am mai spus și că Becali este pilotat de către cei ce-l pot șantaja. În mod normal, cam aceeași concluzie trebuia să fie stabilită în restul presei și subiectul tranșat, deoarece Becali e un personaj de nebăgat în seamă pentru teme majore; el nici în fotbal nu e luat în serios, decât atunci când vorbește, eventual, despre vreun transfer al FCSB.

Ei bine, s-a întâmplat dimpotrivă. Becali și teoria sa au fost preluați și ieri pe larg și azi pe larg, din nou, aproape în toată presa și tot fără dovezi. I-a băgat și pe alții în cofă, cum ar fi Rareș Bogdan și lista este încă deschisă. Și acest lucru, dar și faptul că PSD ar fi putut bloca lesne subiectul incomod pentru ei, datorită bugetelor de campanie pe care PSD le acordă presei, mai ales dacă ar fi fost susținută tema de către rivalul PNL, toate aceste elemente m-au convins pe mine că structuri din serviciile secrete l-au introdus de fapt pe Becali în dezbaterea de campanie; doar ei pot avea această forță de penetrare mediatică și nu am absolut nicio îndoială.

Ce s-a urmărit și ce s-a obținut?

  • Crearea unui personaj manipulator de mare notorietate în această campanie, un Becali gata să spună orice și oricând și despre oricine, fără a furniza dovezi; e limpede că acesta va fi refolosit în mod repetat în perioada următoare.
  • Apoi, generarea de probleme de credibilitate pentru Marcel Ciolacu, acuzat de gesturi cel puțin incorecte, dacă nu cumva ilegale, în favoarea unui contracandidat, mai ales prezentat ca fiind înhăitat cu un personaj rău famat, de tip Hrebenciuc.
  • Terfelirea statutului de lider politic, dar și de prezidențiabil, a lui George Simion, ce pare acum un servant al cuiva de teapa lui Becali, mai ales că, atenție, Simion nu a dat nicio replică; a tăcut ca puiul în budă, cum se zice prin Ardeal.
  • În același timp, însă, s-a reușit și decredibilizarea teoriei lui Ciucă și Geoană, care acum parcă spun același lucru ca Becali referitor la strategia subterană a PSD. Această alăturare de Becali îi va intimida în a o perpetua în continuare.
  • În plus, l-au expus și pe liderul PNL Rareș Bogdan, ce poate fi acuzat acum că susține un extremist, conform retoricii oficializate, pentru turul doi al prezidențialelor, că doar așa a zis amicul său, Becali.
  • În fine, a fost alungat de la masa jocurilor subterane de putere insalubrul Hrebenciuc, alias „guzganul rozaliu", pe care nimeni n-o să-l mai primească acum pentru discuții strategice.

O concluzie: după ce își va fi executat și restul sarcinilor trasate în această campanie electorală, e previzibil că Gigi Becali va fi reașezat în locul anume rezervat pentru cei ca el, adică în latrina dezbaterii publice din România. Deocamdată, însă, marele latifundiar trebuie să presteze și să arunce cu rahat în ventilator. Până când? Până când i se va spune „La loc comanda!".

Cozmin Gușă

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE