ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Armata, avioanele F 16 și porumbeii

Postat la: 06.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La inceputul acestui an a fost o întreagă tevatură privind alocarea unui buget de cel puțin 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naționale. S-a estimat că în 2017 acest minister va avea un buget care reprezintă 2,18 % din PIB, comparativ cu 1,7% din PIB în 2016, iar „suma alocată constituie premiza dotării forţelor armate cu echipamente de luptă moderne şi interoperabile, în vederea îndeplinirii misiunilor stabilite şi a angajamentelor asumate faţă de NATO, UE şi partenerii strategici, conform documentelor din domeniul planificării apărării şi a programului de guvernare".

Mai mult, la autoevaluarea activităţii Departamentului pentru armamente, ministrul Apărării, Gabriel Beniamin Leș, a evidențiat intrarea în dotarea forțelor aeriene a primelor avioane multirol F-16, apreciind că „efortul de constituire a escadrilei de avioane multirol este unul consistent şi un exemplu pentru alte programe de succes". Însă, ministrul nu a spus care pot fi acele programe de succes și cât ar costa implementarea acestora. Spre știința celor din fruntea Ministerului Apărării Naționale, inclusiv a ministrul Gabriel Beniamin Leș, garantat de baronul PSD de Satu Mare-Mircea Govor, China dezvoltă un program unic în lume ale căror costuri sunt modice și nu ating nici a mia parte din prețul unei aripii de F16.

În 2011, presa din China a făcut un anunț-surpriză. Nu a fost vorba de vreo armă specială sau de vreo nouă tehnologie, ci despre noii recruți ai Armatei Eliberării Poporului. Zece mii dintre ei tocmai fuseseră repartizați diviziei Chengdu și primiseră misiuni speciale pe linia graniței. Ah, și am uitat să vă spunem: cei 10.000 nu erau oameni, ci porumbei. Așadar, în cazul în care China va fi ținta unui atac cibernetic, cei zece mii de porumbei vor avea sarcina de a asigura comunicațiile între bazele militare. Există și un precedent în acest sens. Când Japonia a invadat China în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, porumbeii mesageri au jucat un rol important în efortul de apărare a țării. Oare, armata română are nevoie de prombei adevărații că de guguștiuci nu ducem lipsă!?

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE