Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Arafat se clatină: Pandemia devine o afacere 100% pesedistă!

Postat la: 25.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Controlul pandemiei va suferi mutații totale în perioada imediat următoare, după validarea guvernului Ciucă, prin aceea că el devine o afacere sub controlul PSD, iar poziția lui Raed Arafat începe deja să se clatine serios.

Scriam în martie, în premieră, despre conflictele politico-financiare care au dus la bizara blocare a campaniei mediatice pro-vaccinare, cu rezultatele bine știute azi, cînd suntem coada Europei la vaccinări. Problema apăruse de la falia dintre factorii responsabili: în timp ce ministerul Sănătății era la USR, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid 19 (CNCAV) era în subordinea Secretariatului General al Guvernului și sub coordonarea unui colonel MapN apropiat de generalul Nicolae Ciucă, iar CNSU-ul lui Arafat ținea de MAI.

Neînțelegerile pe distribuirea zecilor de milioane de euro către presă au sfîrșit prin a lichida complet campania. În noua configurație a guvernului, însă, atît Sănătatea, cît și SGG și MApN se regăsesc sub aceeași pulpană, cea a PSD, care va deține controlul deplin asupra măsurilor împotriva pandemiei. Raed Arafat, de la MAI, rămîne unicul bastion în afara controlului pesedist, dar asistăm deja la o ofensivă împotriva sa din partea noului ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, care spune că e anormal ca CNSU să aibă un rol major în pandemie. Un meci care se va încinge în mod categoric în zilele următoare și cu șanse slabe pentru Arafat de a-și menține poziile de forță din ultimul an și ceva.

Bogdan Tiberiu Iacob

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE