Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Amor pervers între Cîțu și Voiculescu?

Postat la: 12.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În politică, la fel ca și în dragoste. Cine nu se iubește, se desparte. Cine nu se desparte, se cheamă că se iubește. Cine se ciondănește și nu se desparte, trăiește un amor pervers. Sau ghebos. Este situația cuplului Cîțu-Voiculescu.

În această săptămână ne vom lămuri. Vom afla dacă între cei doi există sau nu un amor pervers. Sau doar sunt adversari pe un câmp de luptă, în care amândoi au pierdut bătălia și nu le-a mai rămas decât să se arate unul pe altul cu degetul. Cert este că Florin Cîțu, privind lucrurile din afară și nu din interiorul acestu cuplu, are toate motivele să rupă pisica. În fiecare zi aproape, Vlad Voiculescu a comis câte o nevăzută în calitatea sa de ministru al Sănătății cu diplome false la dosar. Ultima ispravă e cea cu distrugerea uneia dintre cele mai mari și mai deștepte investiții, cea de la Spitalul Foișor, operațiune executată în combinație cu Raed Arafat. Precedenta trăsnaie a fost de-a dreptul sinistră. Și este mult prea publică pentru a mai insista eu asupra ei. Amintesc doar că este vorba de aruncarea cadavrelor concetățenilor noștri în saci negri și împiedicarea familiilor de a se despărți creștinește de aceștia. Dar cea mai tare ispravă a lui Voiculescu este că și-a delegat practic toate atribuțiile unor subordonați. Mai puțin atribuția de a vorbi, unde vrei și unde nu vrei, și de a ne transmite bălării pe canalele de televiziune. Susținând că asta reprezintă o operă de comunicare publică. Legat de abandonarea răspunderii pe un front generalizat, prin delegarea de competențe, Vlad Voiculescu, aerian fiind în treburile drăgătoriei care i-a fost atribuită, nici măcar nu mai vine la ședințele de Guvern, pentru a susține proiectele ministerului în fața Executivului.

Și, dn bâlbă în bâlbă, se contrazice de dimineața până seara cu Cîțu. Nu că ar fi Cîțu vreo lumină. Dar el, Voiculescu, așa cum l-au lăsat Dumnezeu, Klaus Iohannis, Barna și Cioloș, în ce ordine vreți dvs., este totuși un simplu membru al echipei guvernamentale Cîțu. Și poate fi scos din teren cât ai zice „pește". Așa scrie în Constituție. Așa se întâmplă pretutindeni în lume. Chiar și când există o coaliție. Iar Barna nu are altă soluție, constituțional vorbind sau chiar politically correct - iată o expresie care-i place la nebunie liderului USR - decât să-i propună lui Cîțu alte persoane pentru poziția de ministru al Sănătății. Iar Cîțu poate alege. Parlamentul aprobă, că așa știe să facă, și președintele Klaus Iohannis îi ia jurământul noului dregător. Care poate fi mai bun sau mai rău decât Voculescu. Atunci când vorbim despre principii și reguli constituționale, nu ne împiedicăm de acest detaliu. Dar, iată, Cîțu nu l-a demis încă. Și am intrat în săptămâna în care se întâmplă ori-ori.

În avanpremieră s-a mai întâmplat o nebunie unică și ea în istoria recentă, care a lăsat bujbe opinia publică. Arzându-l la limbă, Vlad Voiculescu a simțit nevoia să iasă la declarații simultan cu șeful său de Guvern. Acoperindu-i acestuia vocea. Și făcând să-i pălească lui Cîțu dramul de charismă pe care-l are. Și atenție, oameni buni, cei doi demnitari aveau aceeași temă. Doar că punctele de vedere și detaliile se băteau cap în cap. Aparent, asistăm la o brambureală fără seamăn. Dar dacă nu e așa?

Dacă cei doi au intrat într-un dans sofisticat, generat de o iubire perversă? Dacă lui Cîțu îi convine ca lucrurile să rămână așa cum sunt, iar Voiculescu să se consacre în poziția de paratrăsnet al Guvernului? În felul acesta, ghiulele ar trece razant pe lângă moțul lui Cîțu și ar exploda undeva în bălării. Și poate este interesul PNL să perpetueze această stare de lucruri, pentru a avea pe cine înjura. Că poveseta cu „ciuma roșie" s-a fâsâit. Și dacă lui Vlad Voiculescu și lui Barna le convine și lor această situație, în care ei, contrându-se cu premierul, făcând, cum s-ar spune, opoziție în interiorul puterii, acumulează în detrimentul PNL puncte electorale? Ei bine, dacă acesta este planul, atunci el pare gestionat cu peseverență.

Deci, în această săptămână, fie se rupe pisica, fie se transformă în leopard. Fie vedem un divorț abrupt, fie avem confirmarea unui amor nebun, pătimaș și pervers.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE