Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alianța USR-PLUS, principala problemă a PNL. Războiul vaselor comunicante

Postat la: 10.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deși își umflă pectoralii și se dau la PSD ori de câte ori văd o cameră de luat vederi sau vreun microfon, liberalii sunt conștienți că adevărata lor problemă este alianța USR-PLUS.

Vasele electorale comunicante sunt evidente. Din punct de vedere sociologic, orice creștere a lui Dacian Cioloș&Co va cauza, inevitabil, o scădere, o stagnare a PNL în ceea ce privește opțiunile electorale ale "dreptei". De fapt, corect este să vorbim despre spectrul politic anti-PSD, pentru că nici USR și nici PLUS-ul lui Dacian Cioloș nu au demonstrat până acum, deși cel din urmă a fost la guvernare, ba chiar ditai premierul, că ar avea vreo tangență, oricare, cu dreapta.

În schimb, da, PNL reprezintă dreapta românească, și nu de ieri, de azi. Însă, de-a lungul ultimilor doi ani și jumătate, contextul politic a suportat o serie de schimbări notabile pe care Ludovic Orban și apropiații săi nu le pot ignora fără a nu risca mari costuri politice. Nu numai că spectrul anti-PSD este mai fărâmițat ca niciodată, având în vedere apariția unei noi opțiuni, PLUS-ul lui Cioloș, dar parafarea alianței cu USR țintește chiar ruperea electoratului tradițional al PNL, fiindcă din altă parte chiar nu își poate crește electoratul.

Evident, liderii PNL își doreau enorm ca alianța USR-Cioloș să nu fie parafată, astfel încât cele două formațiuni să obțină procente sub așteptări la proba europarlamentarelor, ceea ce le-ar fi dat liberalilor șansa să le înghită pe nemestecate, într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat. Însă n-a fost să fie, iar urmările nu vor întârzia să apară. La urma urmei, e inevitabil: deși mimează intenții de colaborare și prietenie, PNL și USR-PLUS rivalizează la baionetă, subteran, pentru aceleași segmente electorale.

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE