ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Adevărul nespus despre hărțuirea sexuală a femeilor din România

Postat la: 29.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În aceste zile, România devine un fel de țară a #metoo, mișcare care a debutat în SUA și a făcut praf multe celebrități! După două cazuri de profesori care au violat minori (n.r - pe psihologii care le-au dat apt psihic acestor doi profesori nu i-a arestat încă nimeni! De ce nu????), e rândul unui alt scandal! Hărțuire sexuală la SNSPA! O studentă a fost somată de profesor să se dezbrace." Ce bine arăți!" Altele au pățit la fel, poate mii, dar au tăcut! De ce?

Hărțuirea sexuală nu e nouă în România! Trăim într-o țară în care, ca femeie care arată bine, e imposibil să mergi 10 minute pe jos și să urle un bărbat după tine. Despre privirile agasante cu tentă sexuală nu mai vorbesc. Despre onaniștii pe care îi văd prea des în tufișuri și parcuri când alerg nu mai spun nimic. Acum câțiva ani de zile, un profesor de la Medicină din Timișoara cerea oral contra mărire de notă: Hai, puiule, ia-o un pic în gură! Asta îi spunea studentei hărțuite! Hărțuirea în mediul academic nu e nouă și de cele mai multe ori profesorii revin la catedră odată se scandalul dispare.

În primul rând, care e adevăratul număr de femei hărțuite sexual? În România trăim cu mentalitatea că femeia dă din coadă, bărbatul doar se poartă în acord cu natura lui! Un lucru greșit! Bărbații din România au nevoie de o mare doză de educație prin care să fie învățați care sunt femeile care acceptă și gustă complimente și atenție de natură sexuală și care sunt femeile care nu! Din păcate, din ce în ce mai mulți bărbați din România ajung să fugă de femei educate, inteligente și care refuză să adopte o ținută provocatoare în care să își arate diverse părți ale corpului. Femeile care spun că se pot îmbrăca oricum vor fără să fie agasate de bărbați sunt fie ipocrite, fie inconștiente. Sigur, o lume în care orice femeie poate merge relativ goală pe stradă e de dorit, însă faptic ea rămâne o pură utopie. Femeile îmbrăcate sumar se expun multor riscuri, în vreme ce femeile îmbrăcate decent ajung să fie evitate fiindcă bărbații nu mai vor să își bată capul! Cam asta e realitatea tristă în care trăim!

România e campioană la numărul de femei care fac videochat. Asta ne spune un lucru clar. Femeile care preferă să facă bani exploatându-și organele genitale nu sunt deloc puține. Și ele nu există numai pe rețele de tip Only Fans. Aceste femei sunt peste tot. În corporații, în universități, la diverse locuri de muncă și în mai toate industriile. Femeia dispusă să facă un compromis sexual ca să promoveze sau să facă bani rapid sau să se mărite convenient nu e un fenomen nou. Și dacă vrem să fim corecți legat de problematica hărțuirii sexuale, nu putem nega acest fenomen! Că nu degeaba meseria cea mai veche din lume e prostituția. Iar mișcarea #metoo, de eliberare a femeilor trebuie și ea să țină cont. Câtă vreme există femei care acceptă să facă sex contra o promovare, vor exista și bărbați care cred că orice femeie e dispusă să facă asta!

Din păcate, mișcările de tip #metoo servesc doar la inflamarea spiritelor. Hărțuirea sexuală e extrem de greu de stârpit, în special în contextul exploziei social media care mustesc de femei semi goale, care conduc mașini scumpe și care le vând femeilor imature și fetițelor iluzia unui succes material obținut facil. Nu, o fustă scurtă nu aduce o carieră mai bună, o mașină mai scumpă sau mai multă atenție de calitate din partea bărbaților. Ce aduce e o ușă deschisă spre a oferi favoruri sexuale și cine vrea să le ofere e foarte liber. Problema societății e să protejeze femeile care nu vor, iar aici e nevoie de educație. Poate generația noastră a ratat acest tren, poate nu, un lucru e cert, datoria uriașă pe care societatatea o are e față de adolescenții de astăzi! Doar când vom educa fetițe suficient de puternice încât să se apere și să nu permită să fie hărțuite, bătute, umilite sau supuse altor abuzuri vom putea garanta siguanța femeii din România contra abuzurilor de orice tip!

Loredana Codruț

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE