Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Washington Post: "Politicienii se tem să spună acest lucru public: imunitatea naturală la Covid-19 este foarte puternică!"

Postat la: 20.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Marty Makary este profesor la Școala de Medicină John Hopkins și la Școala de Sănătate Publică Bloomberg, redactor-șef al Medpage Today și autor al cărții "Prețul pe care îl plătim: ce a spart asistența medicală americană - și cum să o remediem". Makary publică un editorial în Washington Post despre imunitatea naturală. Redăm în cele ce urmează opinia autorului.

„Oamenii care iau decizii cu privire la sănătatea lor merită onestitate din partea liderilor lor. Este în regulă să aveți o ipoteză științifică incorectă. Dar când datele noi se dovedesc greșite, trebuie să vă adaptați. Din păcate, mulți lideri aleși și oficiali din domeniul sănătății publice au ținut mult prea mult timp la ipoteza că imunitatea naturală oferă o protecție nesigură împotriva Covid-19 - o afirmație care este rapid dezmințită de știință. Peste 15 studii au demonstrat puterea imunității dobândită după infectare. Un studiu efectuat în Israel pe 700.000 de persoane, în urmă cu două săptămâni, a constatat că cei care avuseseră infecții anterioare aveau de 27 de ori mai puține șanse să primească o a doua infecție Covid simptomatică decât cei care au fost vaccinați.

Acest lucru a confirmat un studiu din iunie făcut de Cleveland Clinic al lucrătorilor din domeniul sănătății (care sunt adesea expuși la virus), în care niciunul dintre cei care au dat test pozitiv anterior pentru coronavirus nu s-a reinfectat. Autorii studiului au concluzionat că „persoanele care au avut infecție cu SARS-CoV-2 sunt puțin probabil să beneficieze de vaccinarea Covid-19". Și în mai, un studiu de la Universitatea din Washington a constatat că și o infecție Covid ușoară a dus la imunitate de lungă durată.

Deci, știința emergentă sugerează că imunitatea naturală este la fel de bună sau chiar mai bună decât imunitatea indusă de vaccin. De aceea este atât de frustrant faptul că administrația Biden a susținut în repetate rânduri că imunitatea conferită de vaccinuri este preferabilă imunității cauzate de infecția naturală, așa cum a declarat directorul NIH Francis Collins în faţa lui Bret Baier, gazda unei emisiuni la Fox News, în urmă cu câteva săptămâni. Respectarea rigidă a unei teorii învechite se reflectă și în recentul anunț al președintelui Biden, potrivit căruia companiile mari trebuie să solicite angajaților să se vaccineze sau să se supună testelor regulate, indiferent dacă au avut anterior virusul.

Minimizarea puterii imunității naturale a avut consecințe mortale. În ianuarie, februarie și martie, am risipit doze rare de vaccin la milioane de oameni care anterior avuseseră Covid. Dacă am fi cerut americanilor care erau deja protejați de imunitate naturală să se îndepărteze de linia de vaccinare, zeci de mii de vieți ar fi putut fi salvate. Acest lucru nu este doar în retrospectivă este 20/20; mulți dintre noi ne certam și scriau vehement în acel moment pentru o astfel de strategie.

Unul dintre motivele pentru care lucrătorii din domeniul sănătății publice se pot teme să recunoască eficacitatea imunității naturale este că se tem că îi va determina pe unii să aleagă infectarea cu vaccinarea. Aceasta este o preocupare legitimă. Dar îi putem încuraja pe toți americanii să se vaccineze, fiind totuși sinceri cu privire la date. În experiența mea clinică, am descoperit că pacienții sunt extrem de iertători cu datele în evoluție, dacă sunteți cinstiți și transparenți cu ei. Cu toate acestea, atunci când mi s-a pus întrebarea obișnuită: „M-am recuperat de la Covid, este absolut esențial să mă vaccinez?" mulți oficiali din domeniul sănătății publice au lăsat deoparte datele și au răspuns cu un "da" sincronizat, chiar dacă studiile au arătat că reinfecțiile sunt rare și adesea asimptomatice sau ușoare atunci când apar.

Fluxul s-ar putea în cele din urmă să se schimbe, deoarece presiunea a crescut asupra oficialilor federali. Săptămâna trecută la CNN, Anthony S. Fauci, cel mai mare specialist în boli infecțioase din SUA, a sugerat că guvernul ar putea să își regândească poziția față de imunitatea naturală:

"Cred că este ceva ce trebuie să ne așezăm și să discutăm serios". Unele centre medicale mari, cum ar fi Spectrum Health din Grand Rapids, Michigan, au anunțat deja că vor recunoaște imunitatea naturală pentru necesitățile lor de vaccinare. Unii guvernatori republicani au luat în calcul frustrarea publicului cu privire la modul în care orientările științifice sunt incompatibile cu datele, guvernatorul din Florida, Ron DeSantis, acuzând administrația Biden că "nu urmărește știința" prin elaborarea mandatului său de vaccinare fără a lua în considerare "imunitatea conferită de infecții".

Poziția actuală a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) cu privire la vaccinarea copiilor respinge, de asemenea, beneficiile imunității naturale. Districtul școlar din ţinutul Los Angeles a mandatat recent vaccinurile pentru elevii cu vârsta de până la 12 ani care doresc să vină la şcoală. Dar tinerii sunt mai puțin susceptibili de a suferi simptome severe sau de lungă durată de la Covid-19 decât adulții și au experimentat complicații cardiace rare din cauza vaccinurilor. În Israel, inflamația inimii a fost observată la 1 din 3.000 și 1 din 6.000 de bărbați cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani; CDC a confirmat 854 de rapoarte la nivel național la persoanele cu vârsta de 30 de ani și mai mici care au primit vaccinul.

O a doua doză de vaccin ARNm cu două injectări, precum cea produsă de Pfizer și Moderna, nu poate fi necesară nici măcar la copiii care au avut Covid. Din februarie, Ministerul Sănătății din Israel a recomandat ca oricine, adult sau adolescent, care și-a revenit din Covid-19 să primească o singură doză unică de vaccin ARNm, în loc de două. Chiar dacă riscul de boli severe în timpul unei reinfecții este extrem de redus, unele date au demonstrat un beneficiu ușor pentru o doză în această situație. Alte țări utilizează o abordare similară. Statele Unite ar putea adopta această strategie acum ca un următor pas rezonabil în tranziția de la o politică de necesitate a vaccinului prea rigidă la una mai flexibilă. Pentru comparație, CDC a recomandat mult timp ca copiii să nu primească vaccinul împotriva varicelei dacă au avut infecție cu varicela în trecut.

Ipoteza incorectă conform căreia imunitatea naturală nu este de încredere a dus la pierderea a mii de vieți americane, la complicații evitabile ale vaccinului și a afectat credibilitatea oficialilor din domeniul sănătății publice. Având în vedere recentul anunț al mandatului de către Casa Albă, ar fi bine ca liderii noștri de sănătate publică să arate smerenie, recunoscând că ipoteza pe care au trâmbițat-o în mod repetat nu numai că este greșită, dar poate fi dăunătoare. Să ne reunim cu toții în jurul corpului crescând al literaturii științifice și al experienței clinice din lumea reală care ne spune că nu necesităm regimul complet de vaccinare la persoanele care s-au recuperat după covid în trecut. Oficialii din domeniul sănătății publice care își schimbă poziția față de imunitatea naturală, după atâta ostilitate față de idee, ar face un drum lung în reconstruirea încrederii publice."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE