Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vrajeala Green-Deal: Masinile electrice genereaza mai multa toxicitate pentru om si pentru mediu decat cele cu combustie interna!

Postat la: 09.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O baterie auto pentru mașina electrică cântăreşte aproximativ 500 kg iar procesul de producție este extrem de toxic pentru om şi nociv pentru mediu.

O singură baterie conține:
▪️12 kg litiu
▪️30 kg nichel
▪️20 kg mangan
▪️15 kg cobalt
▪️100 kg cupru
▪️200 kg aluminiu, oțel și plastic.

Îngrijorător este faptul că toate aceste componente toxice provin din minerit. Pentru a face o baterie auto, trebuie să procesezi 10 tone de sare pentru a produce litiu, 15 tone de minereu pentru cobalt, 2 tone de minereu de nichel şi 12 tone minereu de de cupru. În total, 200 de tone de pământ sunt dezgropate pentru o singură baterie.

Bolile mortale și munca epuizantă a copiilor sunt în spatele extracției a 68% din cobaltul mondial, iar o parte semnificativă a unei baterii provine din Congo. Minele lor nu au control al poluării și angajează doar copii care mor având de-a face cu acest material toxic. Oare să numărăm toti acești copii bolnavi ca parte a cheltuielilor unei mașini electrice?

După toate acestea, durata de viață a unei baterii şi rezistența ei este mică, iar procesul de distrugere este cu mult mai toxic şi mai nociv pentru mediu decât întregul proces complex de fabricare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE