Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Viitorul sună bine, prezentul şi mai şi! Droguri, masini de lux si sprijin politic pe milioane de euro in clanurile interlope din Arad

Postat la: 26.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În zorii zilei de 13 iulie, canalele de ştiri din audiovizual şi online anunţau cu surle şi trâmbiţe o amplă operaţiune a DIICOT, aflată în plină derulare în Arad.

Acţiunea în cauză (aşteptată de mulţi - mai ales de cei vizaţi - după atentatul cu bombă ce l-a vizat pe omul de afaceri arădean Ioan Crişan), asezonată cu sute de poliţişti adunaţi din toată ţara şi ţinuţi "la umbră" să nu afle omologii de prin IPJ, elicoptere, drone şi cu aportul unor agenţii străine (că aşa dă bine), avea ca scop destructurarea "mafiei ţigărilor" din zona de vest a ţării, care de ani buni se lăfăie ostentativ în vacanţe exotice şi bolizi de lux, sub "atenta monitorizare" a autorităţilor din Arad cu rol de combatere a fenomenului...

Parcă aşteptat, principalul personaj vizat, cunoscutul contrabandist Cosmin Mladin, era de negăsit la momentul percheziţiilor, fentând ca prin minune vigilenţa şi deosebita organizare a reuşitei operaţiunii. După mai multe jocuri de ping - pong în DIICOT cu arestaţi - nearestaţi, confiscări - neconfiscări, cică Mladin s-a îndurat şi a revenit în ţară să se predea din bine-meritata vacanţă în care a reuşit să îşi dosească bine agoniseala acumulată de-a lungul multor ani de trudă pe frontul de vest...

În fine, după risipirea perdelei de fum gros de ţigarete care a învăluit "marea lovitură", au apărut detalii parcă mai suculente din ziua de 13. Printre imaginile captate profesionist, cu zoom, de elicopterele patriei, se remarcă mascaţi ce escaladează gardul unei frumoase vile de pe str. Diogene, care, ce să vezi, aparţine proaspetei şi prosperei familii Stan, alcătuită din Adrian (zis "Topa" pentru cunoscători şi cunoscuţi) şi Bianca sau "Becky" pentru apropiaţi.

La prima vedere, pare una din cele peste 150 de percheziţii programate, dar, coincidenţă sau nu, dl. "Topa" a făcut obiectul unei alte percheziţii (şi ulterior arestare), într-un dosar de trafic de droguri, conform comunicatului DIICOT din aceeaşi zi. Conform surselor judiciare, Adrian Stan coordona o grupare implicată în importul şi distribuţia de droguri în România, alături de el fiind arestaţi încă 3 complici.

Reşedinţa familiei Stan

Pare a fi încă o arestare în palmaresul lui "Topa", după condamnările ce au început în 2010 pentru diverse infracţiuni cu violenţă şi au culminat cu cea din 2018, când a fost prins la intrarea în Anglia cu peste 40 kg de marijuana şi nişte cocaină sub scaunul maşinii pe care o conducea.         

Bine ancorat în interlopa autohtonă după ce şi-a luat zborul de sub aripa fostului său patron, "împăratul" Uţu Rohozneanu ("confident" al super-profesionistului şef SCCO Coco Popovici, aspirant la demnităţi publice de anvergură, dar zero barat în munca de poliţist), anchetat şi el a nu ştiu câta oară, pentru trafic de droguri, în libertate bineînţeles, din cauza unor "erori judiciare"), se pare că "Topa" o duce foarte bine, cel puţin dacă luăm în considerare vacanţele de lux, vila în care locuieşte şi bolizii de lux care se îngrămădesc în poarta casei şi se schimbă mult mai des decât ocupanţii fotoliilor din prezidiul poliţiei arădene.

Beneficiind de un bun PR, construit meticulos de-a lungul carierei, "Topa" s-a evidenţiat, cel puţin până la momentul ultimei arestări, pe piaţa furnizorilor de droguri la nivel naţional, printre legăturile sale de interes enumerându-se nume interlope sonore ca "Bobo Sandu" (condamnat pentru trafic de cocaină şi anchetat în prezent pentru ameninţări şi şantaj într-un dosar de cămătărie), Mihai Moldovan (fost locotenent al lui Clămparu, anchetat în prezent pentru proxenetism), Nuredin Beinur, celebrul clan "Caran", Tinuţ de la Cluj etc. etc.

Dar parcă şi mai interesante sunt maşinile nenumăraţilor prieteni ai familiei Stan, care-i vizitează des, "căminul" lor devenind, cel puţin în ultimul an, un adevărat loc de pelerinaj. Surprinzător sau nu, până la momentul "13 iulie", Cosmin Mladin îl vizita des pe "Topa", descălecând dintr-un impunător Ford Raptor.

Dar ca un adevărat mafiot, dl. Mladin nu "ţine" maşini pe el, ci pe numele unor apropiaţi, printre care şi Flavius Toader, băiatul lui Gheorghe Toader, director adjunct la Compania de Transport Arad.

Gurile rele spun că, printre altele, Stan şi Mladin ar fi băgat împreună minim 1 milion de euro (evident, bani munciţi din greu, deşi niciunul nu a fost angajat vreodată undeva) într-un proiect imobiliar în Arad.

Tot coincidenţă sau nu, şi fiica dl. Ionel Ciupe, Ioana (fost secretar de stat la Ministerul Muncii și Justiției Sociale) este o apropiată a familiei Stan, pe care o vizitează frecvent.

O altă prietenă apropiată a familiei Stan este Denisa Pistru, fost consilier (pe merit) al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor şi actualmente expertă în administraţia publică (tot pe merit) în Camera Deputaţilor, fiica senatorului Eusebiu Pistru şi a directoarei adjunct a Companiei de Apă Arad, Geanina Pistru, fostă viceprimar al municipiului şi mai mult decât apropiată de deputatul Sergiu Bîlcea, pur întâmplător fost ginere şi asociat al răposatului Ioan Crişan. Inclusiv cu ocazia vizitelor "de lucru" în Bucureşti, "Topa" şi "Becky" sunt cazaţi în apartamentul deţinut de Denisa.

Pare şi firesc ca într-un oraş mic şi nesemnificativ ca Aradul, puţinii oameni care îl populează să se cunoască între ei, până la urmă coeziunea socială face o comunitate unită şi puternică. Mai departe, imaginile vorbesc de la sine... trageţi voi concluziile, stimaţi cititori, votanţi şi plătitori de taxe.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE