Viața fiicelor țarului. Cine sunt Maria, Katerina și Luiza Rozov: între nunţi de miliarde și cariere departe de lumina reflectoarelor
Postat la: 03.12.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Putin și-a păzit mereu cu gelozie viața privată, protejând-o în special pe cea a fiicelor sale, Maria și Katerina, născute din căsătoria sa cu Lyudmila Putina.
În timp ce timp de zeci de ani președintele rus s-a aflat în centrul unei puternice vizibilități internaționale, cele două tinere au rămas în mare parte în umbră, departe de lumina reflectoarelor care însoțește inevitabil figura țarului. Existența lor a devenit însă subiectul unui interes din ce în ce mai mare, nu numai pentru legătura de familie cu unul dintre cei mai puternici bărbați din lume, ci și pentru implicarea lor în sectoare economice și științifice de vârf.
În narațiunea biografică a lui Vladimir Putin a apărut și Luiza Rozova, o tânără influencer rusă, niciodată recunoscută oficial de șeful Kremlinului, despre care mulți spun că ar fi cea de-a treia fiică a sa. Cine sunt, aşadar, aceste femei care, în timp ce încearcă să stea departe de mass-media, întruchipează totuşi parțial continuitatea puterii unei întregi dinastii? Ce cariere au întreprins, ce impact au avut asupra elitei ruse și ce legătură există între viața lor privată și alegerile politice și strategice ale tatălui lor?
Maria Faassen
Maria, fiica cea mare, s-a născut la Leningrad (azi Sankt Petersburg) în 1985. Chiar de la naștere, a fost ținută departe de lumina reflectoarelor. Se știe că a studiat la Moscova și a absolvit medicina, cu un accent special pe endocrinologie. Se spune că de-a lungul anilor Maria și-a schimbat numele și identitatea pentru a evita ca viața ei privată să fie prea expusă. În 2013, s-a aflat că Maria luase numele de familie al soțului ei, omul de afaceri olandez Jorrit Faassen, un antreprenor privat care lucrează în sectorul energetic.
Carieră
Maria a urmat o carieră în medicină și biotehnologie. Specializarea sa este în domeniul medicinei endocrinologice, şi se pare că ar fi lucrat la proiecte legate de genetică și sănătate. A condus mai multe proiecte finanțate de guvernul rus, în special cele legate de sectorul biotehnologiei, care, având în vedere poziția sa familială, au atras interesul analiștilor internaționali. Cu toate acestea, detaliile exacte ale muncii sale sunt greu de verificat, deoarece multe dintre activități sunt confidențiale.
Maria a fost căsătorită cu Jorrit Faassen, un om de afaceri olandez cu care a avut o relație discretă. Viața lor matrimonială a fost ținută departe de mass-media și se cunosc foarte puţine detalii despre relația lor. Faassen a lucrat în sectorul energetic din Rusia și a făcut obiectul multor speculații, mai ales datorită legăturii sale cu familia Putin.
Katerina Tihonova
Katerina, fiica cea mică, s-a născut în 1986. În ciuda faptului că a crescut într-o familie cu un statut înalt, a încercat să păstreze un profil scăzut. Cariera ei a fost însă mai vizibilă decât cea a surorii sale, Maria. Katerina a studiat matematica și fizica la Universitatea din Moscova și mai târziu a obținut un doctorat în matematică aplicată. A practicat şi dansul sportiv, iar unele surse sugerează că pasiunea sa pentru dans a jucat un rol important în dezvoltarea ei personală. În 2013, Katerina și-a schimbat oficial numele de familie din Putin în Tikhonova, o mișcare care a alimentat și mai multe speculațiile privind viața ei privată.
Rolul în elita rusă
Katerina a avut o carieră mai vizibilă și mai dinamică decât sora ei. După ce a studiat științe aplicate, a deținut roluri semnificative în mai multe organizații și instituții rusești şi a fost implicată într-o serie de inițiative legate de tehnologie și inovare, lucrând ca cercetător și manager în proiecte de dezvoltare tehnologică. În 2018, a reieșit că Katerina a ocupat o poziție de conducere la compania Innopraktika, un centru de cercetare tehnologică legat de Universitatea de Stat din Moscova și susținut de guvernul rus.
Mai mult, ea a fost o figură centrală în Rosnanotech, o companie de stat rusă care se ocupă cu nanotehnologia. În 2021, Katerina a fost numită director adjunct al Fondului de inovare din Rusia, ceea ce i-a oferit o mai mare vizibilitate. Poziția sa a fost văzută ca un exemplu de implicare a „fiicelor puterii" în peisajul economic și tehnologic al țării. Cu toate acestea, în ciuda rolului său proeminent, Katerina continuă să rămână departe de lumina reflectoarelor politice, preferând să se concentreze mai degrabă pe problemele tehnologice și științifice, decât pe cele politice.
Nuntă de miliardari
Katerina a fost și ea în centrul unor zvonuri privind viața ei amoroasă. S-a vorbit mult despre o presupusă căsătorie cu Kirill Shamalov, un om de afaceri rus care a fost implicat în tranzacții economice majore legate de familia Putin. Shamalov a fost descris drept unul dintre cei mai bogați oameni ai Rusiei datorită conexiunii sale cu gigantul energetic Gazprom și cu cercul de aliați influenți al lui Putin. Totuși, unele surse sugerează că Katerina și Shamalov s-ar fi despărțit în urmă cu câțiva ani, ştirea nefiind însă confirmată oficial.
Luiza Rozova
Luiza Rozova, o tânără influencer rusă, nu a fost niciodată recunoscută oficial de președintele rus, însă cu toate acestea, mulți cred că este cea de-a treia fiică a lui Putin. Luiza este fiica Svetlanei Krivonogikh, în vârstă de 45 de ani, o fostă menajeră care a devenit multimilionară, în prezent coproprietara unei mari bănci rusești și una dintre cele mai bogate femei din țară. Putin a negat întotdeauna această relație, în timp ce Svetlana nu a comentat niciodată aceste afirmații, chiar dacă Luiza, intervievată de un ziar rus, a recunoscut că seamănă cu președintele când era tânăr.
Rozova avea 84.000 de urmăritori pe Instagram, însă cu câteva luni în urmă a încetat să mai publice conținut: profilul ei fiind închis în mod misterios după ce fata a fost jignită în mod repetat: „Ești fiica unui criminal, criminal de război, psihopat și dependent de droguri" au fost câteva dintre comentariile mai blânde rezervat studentei din Sankt Petersburg. Mulți i-au cerut să ia atitudine împotriva invaziei ruse, însă Luiza nu a comentat niciodată.
O viață în umbra tatălui său
Deși carierele și viețile lor sunt ținute departe de lumina reflectoarelor, fiicele lui Putin continuă să fie adesea în centrul speculațiilor, atât în Rusia, cât și la nivel internațional. Occidentul, în special, a demonstrat un mare interes pentru viața și statutul lor, în special în încercarea de a înțelege felul prin care familia Putin își gestionează bogăția și puterea prin membrii săi mai tineri. Recent, în special după războiul din Ucraina, fiicele lui Putin au devenit subiect de discuție în legătură cu sancțiunile occidentale împotriva familiei. Prezența Katerinei în poziții de putere în tehnologie și legătura ei cu sectoare economice importante a stârnit îngrijorări în rândul analiștilor occidentali cu privire la potențialele ei influențe în politica rusă.
Un viitor incert
Viețile fiicelor lui Putin continuă să fie în mare parte un mister. În ciuda curiozității și speculațiilor, nu există nicio îndoială că ambele și-au ales cariere departe de politica directă, dar strâns legate de elita economică și tehnologică rusă. Pe măsură ce anii trec și situația geopolitică evoluează, este probabil ca rolul lor, atât la nivel public, cât și la nivel privat, să continue să trezească interes și să rămână sub controlul guvernului rus.
Articol apărut în publicația italiană Il Messaggero
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
La 5 ani de la pandemia COVID, China se confruntă cu un nou virus care amenință omenirea. Nu există vaccin și se răspândește rapid
China este martoră la o creștere a cazurilor de metapneumovirus uman (HMPV), stârnind îngrijorări cu privire la o altă criză de sănătate după pandemia de COVID-19. Rapoartele și postările pe rețelele sociale arată spitale supraaglomerate, unii utilizatori sugerând, de asemenea, prezența mai multor viruși, cum ar fi HMPV, gripa A sau COVID-19, potrivit NDTV.
-
Adrian Văncică: Călin Georgescu spune tâmpenii mai mari decât am inventat eu pentru Las Fierbinți
Actorul Adrian Văncică îl acuză pe Călin Georgescu, câștigătorul detașat al primului tur al alegerilor prezidențiale de faptul că spune lucruri fără sens. Spune tâmpenii mai mari decât am inventat eu pentru serial acuză Văncică.
-
Serviciile de informaţii americane aruncă bomba: "Există o alianţă ascunsă între China şi rebelii Houthi din Yemen"
Există o alianţă ascunsă între China şi rebelii Houthi din Yemen, indicând rolul Beijingului în furnizarea de armament avansat grupării susţinute de Iran.
-
Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
O echipă internațională de psihologi lansează cel mai mare experiment global dedicat fericirii, vizând să identifice cele mai eficiente metode pentru îmbunătățirea stării de bine a oamenilor, informează The Guardian.
-
Dieta anului 2025. A câștigat aurul pentru asigurarea stării de bine și prevenirea bolilor
Dieta mediteraneană a câștigat din nou, obținând în 2025 premiul „cea mai bună dintre cele mai bune" din partea U.S. News & World Report, care întocmește anual o listă cu cele mai benefice și cele mai puțin benefice diete, clasificate de profesioniștii din domeniul nutriției.
-
Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
Medicul Natalia Balan recomandă evitarea unei greșeli frecvente la prepararea cafelei care o transformă în otravă. Aceasta este reîncălzirea unei băuturi reci. Obiceiul de a reîncălzi cafeaua, de exemplu în cuptorul cu microunde sau pe aragaz, poate afecta negativ atât compoziția acesteia, cât și sănătatea dumneavoastră, relatează expertul.
-
Dezertare masivă în armata ucraineană. O treime din soldatii proaspat instruiti n-au mai ajuns pe front
Circa 1.700 de soldaţi ucraineni dintr-o brigadă alcătuită din aproximativ 6.000 de soldaţi, dintre care o parte au fost instruiţi în Franţa, au dezertat încă dinainte să ajungă pe front, caz investigat în prezent de armata ucraineană.
-
Dezastru ecologic la Marea Neagră: stare de urgență instituită de autorități
Pe plajele peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Federaţia Rusă, au fost observate pete de păcură, care a ajuns în Marea Neagră în urma scufundării a două tancuri petroliere ruseşti. Aşa-numitul guvernator al Crimeei, Mihail Razvojaev, a anunţat că, pe 4 ianuarie, la Sevastopol a fost instituită stare de urgenţă de nivel regional.
-
Predicțiile înfricoșătoare ale lui Nostradamus pentru Anul Șarpelui de Lemn, 2025 - Acestea pot schimba lumea
Profețiile lui Nostradamus, captivante, controversate și adesea ridiculizate, continuă să stârnească reacții chiar și după secole, fiind reanalizate ori de câte ori se crede că una dintre ele s-a „realizat". Ce ce profețit de anul 2025!
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 2.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 3.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 4.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 5.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 6.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
- 7.Ies la iveală abuzuri inimaginabile ale lui Alfred Bulai. Își bătea elevele de școală generală la fundul gol pe care le apleca peste bancă
- 8.New York Times: Anulînd fără dovezi alegerile, CCR a oferit un cadou Rusiei
- 9.Asasinarea generalului rus: a fost publicată prima mărturie a suspectului reţinut
- 10.Fostul dictator sirian Bashar al-Assad deține proprietăți imobiliare in România conform unei liste publicate de Wall Street Journal
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu