Veniturile lui Adrian Streinu-Cercel s-au dublat in pandemie. Depozitele din banci ale senatorului PSD au crescut de 11 ori
Postat la: 03.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Adrian Streinu-Cercel, fostul manager de la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" si actual senator PSD, si-a dublat veniturile in an de pandemie, ajungand sa incaseze peste 1 milion de lei, in 2020, iar banii din banci sunt de 11 ori mai multi decat in 2019.
In conturile deschise la banca, Streinu-Cercel are peste 630.000 de lei, 3.753 de euro si 4.998 de dolari, bani pe care i-a virat intr-un cont deschis chiar in anul in care a inceput pandemia de coronavirus in Romania, 2020. Deputatul social-democrat a trecut in declaratia de avere completata la finalul lunii ianuarie 2021, la sfarsitul mandatului de manager de spital, datoriile in valoare de 152.000 de euro.
Averea lui Cercel a crescut comparativ cu anul 2019, cand in conturi avea 52.342 de lei si doar 953 de euro, potrivit declaratiei de avere din iunie 2020. Datoriile sale erau, de asemenea, mai mici, de doar 125.000 de euro. Astfel, banii din banci au ajuns sa se inmulteasca de 11 ori, de la aproape 57.000 de lei, in 2019, la 668.524 de lei, in 2020. Parlamentarul PSD a imprumutat partidul cu 130.000 de lei pentru campania din 2020, unde a candidat pentru fotoliul de senator.
Anul trecut, Adrian Streinu-Cercel a castigat de la spitalul "Matei Bals" 161.270 de lei, iar de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila", unde este profesor universitar, 167.408 lei. In 2019, el avea acelasi salariu la Institutul "Matei Bals", dar a castigat mai multi bani de la UMF, si anume 231.515 lei.
Contractele incheiate ca persoana fizica autorizata (PFI) in anul pandemiei i-au adus lui Streinu-Cercel 670.860 de lei, la care se adauga suma de 100.844 de lei, din contracte din activitati medicale si drepturi de proprietate intelectuala. In total, Cercel a incasat 1,1 milioane de lei, in 2020, ceea ce inseamna cam 91.700 de lei pe luna.
Veniturile ca persoana fizica autorizata nu erau trecute in declaratia de avere din 2019, ci doar banii castigati din activitati medicale, 100.844 de lei. Astfel, in 2019, Cercel a castigat doar 493.629, mai putin de jumatate din suma fabuloasa obtinuta in anul crizei sanitare provocate de noul coronavirus. Bunurile materiale ale actualului deputat sunt singurele care au ramas neschimbate in ultimul an. El are doua apartamente in Bucuresti, in sectorul 3 si in sectorul 5 si un autoturism Skoda din anul 2018.
Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" a fost condus in ultimii 19 ani de Adrian Streinu-Cercel, care a demisonat din functie pe 28 decembrie 2020, dupa ce a fost ales senator din partea PSD. Streinu-Cercel a fost secretar de stat in Guvernul Emil Boc, intre 6 octombrie - 3 noiembrie 2009 si 19 noiembrie 2010 - 23 mai 2012. A fost declarat de doua ori incompatibil de ANI, pentru pozitiile detinute in cadrul Guvernului si a UMF in paralel cu pozitia de director de spital.
In timpul pandemiei de coronavirus din 2020, Streinu-Cercel a fost presedintele Comisiei pentru managementul clinic si epidemiologic al COVID-19 din cadrul Ministerului Sanatatii, in perioada 6 aprilie si 23 aprilie. El a fost demis in urma aparitiei in presa a unui plan impotriva epidemiei care prevedea carantinarea separata de familii a persoanelor de peste 65 de ani.
O investigatie realizata de jurnalistii de la Rise Project a declansat un scandal in spatiul public de care e legat Adrianu Strainu-Cercel. Numele infectionistului este mentionat intr-un schimb de email-uri cu Alina Mihai, manager de produs la departamentul HIV/ SIDA & Tamiflu, in cadrul corporatiei La Roche, deci responsabila de vanzarea medicamentelor pentru boli infectioase. Femeia i-a oferit donatii si excursii, pentru ca Streinu-Cercel sa prescrie si sa promoveaze produsul propus.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 8.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Presa americană: Viziunea lui "Trump de România" - respingerea războaielor perpetue și a politicilor woke!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu