"Vacanțele" parlamentarilor pe banii românilor. Unde au plecat deputații și senatorii și cât au costat deplasările
Postat la: 11.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Parlamentul cheltuie sute de mii de lei pentru deplasările în străinătate ale senatorilor și deputaților care participă la diverse evenimente în Europa sau chiar pe alte continente.
Potrivit datelor furnizate de Camera Deputaților și Senat, zeci de parlamentari au efectuat deplasări externe în prima sesiune parlamentară din acest an. La Senat bugetul aprobat pentru acțiunile de relații parlamentare externe, pentru anul 2023, este de 5.800.000 de lei. O bună parte din această sumă a fost cheltuită deja în prima sesiune parlamentară.
Cele mai multe vizite externe au fost efectuate de social democratul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă. Senatorul a avut în doar șase luni un număr 22 deplasări externe, dintre care 10 în Franța. Totodată, PSD-istul a fost plecat în Statele Unite ale Americii, Austria, Țările de Jos (două vizite), Suedia, Marea Britanie, Republica Moldova, Spania (două vizite), Islanda, Cipru și Letonia. Senatorul social democrat a petrecut 63 de zile și jumătate în deplasări externe, care au ajuns la un total de 171.056,06 de lei.
Șapte deplasări externe a efectuat și social democratul Dîncu Vasile în prima sesiune parlamentară din 2023. Senatorul a petrecut, în total, 24 de zile în străinătate, în țări precum Suedia, Norvegia, Franța, Spania și Luxemburg. În total, costul deplasărilor se ridică la suma de 71.730,5 lei.
Senatorul PNL Badea Viorel Riceard a efectuat 10 vizite externe, în perioada ianuarie- iunie 2023. Cele mai multe vizite, patru la numărul au avut loc în Republica Moldova, în timp ce liberalul s-a deplasat și de două ori în Italia, plus câte o vizită în Serbia, Liban, Irlanda, Republica Elenă. Liberalul a petrecut 46 de zile și jumătate în vizite externe plătite din bugetul Senatului, deplasări care se ridică la suma de 67.156,03 de lei.
Liberalul Cristian Augustin Niculescu-Țâgârlaș a efectuat 8 deplasări în străinătate, pentru care Senatul a plătit suma de 86.295,79 de lei. Senatorul a vizitat de trei ori Franța și câte o vizită în Maroc, Bulgaria, Republica Moldova și Austria/Elveția.
Bordei Cristian, ales din partea USR, a avut în primele 6 luni din 2023 șase deplasări în străinătateîn Belgia, Austria, Polonia, Suedia, Luxemburg și Franța. În total a fost plecat din țară în scop de serviciu pentru 18 zile, timp în care a cheltuit 41.559,01 de lei.
Senatul a plătit sume mari și pentru senatorul Robert Cazanciuc, care a efectuat patru vizite externe în prima jumătate a acestui an. Două dintre acestea au fost în Republica Moldova și una în Spania, însă cea mai scumpă a fost în Statele Unite ale Americii. Social democratul a petrecut 6,5 zile pe tărâmul american pentru care a fost decontat cu 36,098.39 de lei.
Un număr mare de deplasări în străinătate a efectuat și senatorul Mihail Radu Mihai, membru al Comisiei pentru Politică Externă. Acesta a petrecut două zile într-o vizită în Germania, Franța și Elveția, patru zile într-o vizită în Belgia, Franța și Elveția și alte două zile în Germania și Elveția. Totodată, acesta a efectuat deplasări externe și în Marea Britanie, Germania, Austria și Spania. Senatorul USR a petrecut 25 zile în deplasări externe, care au ajuns la un total de 60.363,84 de lei.
Liberalul Fenechiu Daniel a efectuat cinci deplasări în străinătate, pentru care Senatul a plătit 61.043,56 de lei. Parlamentarul a petrecut 8 zile și jumătate în Canada, 8 zile în Republica Moldova (din două deplasări),4 zile în Turcia și 3 zile în Austria.
Două vizite externe a efectuat social democratul Oprea Radu Ștefan, care au costat în total 43.773,44 de lei. Senatorul a petrecut șase zile și jumătate în SUA și patru zile în Belgia.
Senatoarea USR Spătaru Elena Simona a efectuat 8 deplasări externe, dintre care șapte în Franța și una în Suedia. În total, costul acestora s-a ridicat la suma de 66.261,43 de lei.
Deputații, mult mai mulți decât senatorii, au plecat în număr mult mai mare în deplasări externe costisitoare în prima sesiune parlamentară a acestui an.
O vizită externă în Canada de 7 zile și jumătate, alte 6 zile și jumătate în Statele Unite ale Americii, 3 zile și jumătate în Luxemburg și alte 3 zile în Belgia a petrecut deputatul Ben Oni Ardelean în primele șase luni ale acestui an. Liberalul a petrecut în total 20 zile și jumătate în deplasări în străinătate, care se ridică la suma de 92.655,21 de lei.
Patru deplasări în străinătate, dintre care 7 zile și jumătate în SUA, 4 zile și jumătate în Belgia, 3 zile și jumătate în Luxemburg și 3 zile în Norvegia, a petrecut și deputatul USR Fălcoi Nicu. Cele 18 zile și jumătate petrecute în străinătate au costat puțin peste 80.000 de lei.
O sumă mare de bani a cheltuit și deputatul USR Iulian Bulai pentru pe cele șapte deplasări externe. În total, pentru 29 de zile și jumătate, Camera Deputaților a decontat suma de 63.134 de lei. Parlamentarul a petrecut, de două ori, câte 6 zile în Franța, 4 zile și jumătate în Islanda, 4 zile în Bulgaria, 3 zile și jumătate în Franța, 3 zile în Ucraina și alte 2 zile și jumătate în Olanda.
Social democrata Ana Maria Cătăuță a efectuat 5 vizite externe în prima parte a acestui an, în valoare totală de 57.887,53 de lei. Deputata a stat 6 zile și jumătate în Canada, 3 zile în Suedia, 2 zile și jumătate în Luxemburg și Irlanda și două zile în Belgia.
Deputatul PSD Dunava Costel Necula a vizitat, în prima sesiune parlamentară, Azerbaidjan, Austria, Kazahstan, Danemarca și Germania. În total, parlamentarul a petrecut 17 zile în deplasări în străinătate, care au costat 56.915,82 de lei.
Liberala Horga Maria Gabriela a efectuat șapte deplasări externe, dintre care trei în Franța. Deputata a vizitat și Anglia, Belgia, Maroc sau Italia în primele șase luni ale anului 2023. Costul deplasărilor externe ale acesteia s-au ridicat la suma de 54.783,58 de lei.
Deputata neafiliată Tulbure Simina Geanina Daniela a efectuat șase deplasări externe în prima parte a acestui an. Aceasta a vizitat de două ori Belgia și Anglia și a avut câte o deplasare în Italia și Spania. Costul total al deplasărilor externe ale deputatei se ridică la suma de 50.319,94 de lei.
Camera Deputaților a decontat suma de 46.570 de lei pentru 20 de zile și jumătate petrecute de deputata USR Stoica Diana în străinătate. Aceasta a efectuat două deplasări în Franța, una în Maroc și alta în Turcia.
Cinci deplasări în străinătate a efectuat și liberalul Cozmanciuc Corneliu Mugurel, dintre care trei în Franța. Deputatul s-a deplasat și pentru 4 zile și jumătate în Muntenegru și alte 4 zile în Elveția. În total, Camera Deputaților a decontat suma de 45.463,89 de lei.
Social democratul Mușoiu Ștefan a efectuat șase deplasări externe în prima sesiune parlamentară din 2023. Deputatul a petrecut între 2 și 3 zile în Irlanda, Suedia (două vizite), Olanda, Italia și Spania. În total, costul deplasărilor social democratului s-au ridicat la 41.859,60 de lei.
Alexe Florin Alexandru a efectuat trei deplasări externe, în perioada ianuarie - iunie 2023, în Kazahstan, Franța și Turcia. Deputatul PNL a petrecut în total 14 zile în vizite externe, dintre care 6 zile în Kazahstan, 3 zile și jumătate în Franța și 4 zile și jumătate în Turcia. Pentru aceste deplasări Camera Deputaților a plătit suma de 41.602,50 de lei.
Trei deplasări externe în valoare de 41.268 de lei a decontat Camera Deputaților și pentru social democrata Oteșanu Daniela. Deputata a petrecut 5 zile și jumătate în Maroc și Franța, dar și alte 5 zile tot în Franța.
Deputatul USR Barna Ilie Dan a efectuat trei deplasări externe în prima sesiune parlamentară din acest an, care s-au ridicat la suma de 40.434,88 de lei. Parlamentarul a petrecut șase zile în Kazahstan, patru zile în Austria și două zile și jumătate în Suedia.
Liberala Mara Calista a avut o singură deplasare externă în prima sesiune parlamentară din acest an. Deputata a petrecut 4 zile și jumătate în SUA pentru care Camera Deputaților a plătit 26.503,16 lei.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
-
Inteligența artificială a dat-o pe alcool: A învățat să deosebească tipurile de băuturi mai bine ca oamenii
Un algoritm de inteligență artificială a reușit să identifice notele dominante din fiecare băutură cu o precizie mai mare decât orice expert uman, stabilind astfel originea whisky-ului, fie din SUA, fie din Scoția.
-
"Tiktokizarea" planetei: cum a resetat aplicația chinezească geopolitica la nivel mondial
Platforma TikTok, aflată în vizorul Uniunii Europene şi al Statelor Unite, se confruntă cu acuzaţii de manipulare a opiniei publice, în timp ce compania sa mamă, China Bytedance, neagă ferm că este controlată de Partidul Comunist Chinez.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Rusia vrea o nouă ordine mondială și fragmentarea Ucrainei într-un plan secret adresat SUA
- 6.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 7.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu