Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ursula von der Leyen, liderul european controlat de americani!

Postat la: 18.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Le Courrier des Stratèges comentează că Ursula von der Leyen a scăpat de sub control pentru europeni. Tocmai a propus ca Ucrainei și Moldovei să li se permită să solicite aderarea la UE. Acest lucru este absurd, având în vedere situația în care războiul din Ucraina a aruncat UE. Dar nimic nu pare să oprească o femeie mistuită de ambiție, care se plimbă prin valea scandalurilor ca un funambulist pe sârmă și care acumulează încălcări ale tratatelor europene.

Cine va aduce cu picioarele pe pământ un președinte al Comisiei care a decolat complet? Problema este că această femeie este bine controlată de americani, al căror executor zelos a devenit pentru proiectul pe care aceștia îl urmăresc de mult timp: de-europenizarea proiectului european pentru a-l transforma într-o extensie a Statelor Unite, scrie publicatia mentionata.

Ursula von der Leyen este o femeie periculoasă. Pentru că nu-și cunoaște limitele. Și pe bună dreptate, a reușit în toate. Președinta Comisiei Europene provine dintr-o familie din marea burghezie aliată cu aristocrația europeană, iar strămoșii ei se numără, de asemenea, printre fondatorii Statelor Unite. După o carieră la Bruxelles, tatăl ei, Carl Albrecht, a devenit o figură cheie în CDU în Saxonia Inferioară: acest lucru i-a permis fiicei sale să intre mai târziu în politică ea însăși, după ce și-a crescut cei șapte copii și a susținut o teză - pentru care a fost ulterior acuzată de plagiat.

Alte vedete în ascensiune ale CDU nu au supraviețuit unor astfel de acuzații, cum ar fi Karl-Theodor von Guttenberg, care a fost predecesorul de scurtă durată al Ursulei von der Leyen la Ministerul Apărării. Dar Ursula, "Uschie", așa cum o numesc cei care nu o plac, pare invulnerabilă. A fost, din toate punctele de vedere, un ministru al apărării prost (și Angela Merkel a pus-o acolo pentru a-i limita ambiția); dar nu a fost niciodată deranjată de contractele McKinsey privind reforma Bundeswehr. În mod similar, în timp ce suspiciunile planează asupra modului în care a fost încheiat contractul UE cu Pfizer, Ursula von der Leyen pare să fi scăpat până acum de acuzații.

Ursula von der Leyen este încrezătoare pentru că a făcut carieră în inima rețelelor transatlantice. Când era studentă la LSE, potrivit biografilor săi, Daniel Goffart și Ukrike Demmert, a luat numele uneia dintre bunicile sale, americanca (Rose Ladson). Proiecția ei "americană" a fost întărită de un sejur în California. Protecția sa în cadrul NATO a fost cea care a salvat-o de la fiascoul de când era ministru al Apărării. "Uschie" a intrat de timpuriu în vizorul lui Klaus Schwab, vrăjitorul de la Davos, și a avut suficientă energie pentru a se propulsa în consiliul de administrație al Forumului Economic Mondial.

Ursula von der Leyen a fost aleasă la limită în fruntea Comisiei Europene și este apreciată în diverse feluri la Bruxelles. Dar ea are profilul ideal pentru a completa actuala ambiție americană de a supune Uniunea Europeană politicii americane. Ursula von der Leyen s-a dus singură să discute despre sancțiunile împotriva Rusiei chiar înainte de războiul din Ucraina. Ea a făcut presiuni pentru livrări de arme. Acum, ea pledează pentru aderarea Ucrainei și a Moldovei la UE. Se poate presupune că, atâta timp cât vor putea, americanii îl vor proteja pe Uschie de prea multă atenție din partea presei.

Se ridică o întrebare. Cine va crede povestea că Ursula von der Leyen a intrat în buzunarul lui Macron pentru că l-a impresionat în timpul unei vizite la Salonul aeronautic de la Paris? Și-a dat seama președintele francez, în 2019, că era pe cale să împingă candidatura unui ”atlanticist” convins, care avea profilul ideal pentru a finaliza de-europenizarea proiectului european?

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE