ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Un studiu argentinian privind vaccinurile susține că „55 de elemente chimice nedeclarate" se află în serurile COVID

Postat la: 21.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O echipă de oameni de știință din Argentina a publicat săptămâna aceasta un studiu în International Journal of Vaccine Theory, Practice, and Research , susținând că peste 55 de elemente chimice se ascund în „vaccinurile" cu coronavirus Wuhan (COVID-19) de la Pfizer, Moderna, AstraZeneca, CanSino, Sinopharm și Sputnik

Realizatorii studiului au identificat 11 metale grele, printre care cromul, arsenicul, nichelul, aluminiul, cobaltul și cuprul, care sunt considerate a fi „toxice sistemice", ceea ce înseamnă că pot provoca cancer și / sau leziuni ale organelor, chiar și la niveluri foarte scăzute. Aceștia au găsit, de asemenea, o serie de minerale de pământuri rare ascunse în injecțiile COVID, inclusiv lantan, ceriu și gadoliniu.

Faptul că aceste elemente au fost găsite în flacoane, dar nu au fost etichetate ca atare, l-a determinat pe James Lyons-Weiler, PhD, un membru al consiliului editorial al revistei, să emită o declarație conform căreia acest lucru ar putea „ridica preocupări duble și multiplicate pentru sănătatea umană", deoarece „individual, aceste substanțe chimice sunt cunoscute pentru a provoca daune neurologice, cardiovasculare și imunologice".

„Împreună, toxicitatea lor sinergică ar putea exacerba aceste riscuri mult peste ceea ce autoritățile de reglementare și producătorii au dezvăluit sau studiat", a adăugat el.  Aceste elemente, care nu sunt enumerate pe prospecte, provoacă toxicitate sinergică, exacerbând riscurile pentru sănătate dincolo de ceea ce autoritățile de reglementare și producătorii au dezvăluit publicului.

The Defender raportează: Elementele chimice includ 11 metale grele - cum ar fi cromul, arsenicul, nichelul, aluminiul, cobaltul și cuprul - pe care oamenii de știință le consideră substanțe toxice sistemice cunoscute pentru a fi cancerigene și pentru a induce leziuni ale organelor, chiar și la niveluri scăzute de expunere.

Probele conțineau, de asemenea, 11 din cele 15 lantanide, sau elemente de pământuri rare, care sunt metale mai grele, argintii, adesea utilizate în producție. Aceste elemente chimice, care includ lantanul, ceriul și gadoliniul, sunt mai puțin cunoscute publicului larg decât metalele grele, dar s-au dovedit a fi, de asemenea, foarte toxice.

„Detectarea mai multor elemente toxice nedeclarate, inclusiv metale grele și lantanide, în vaccinurile COVID-19 ridică o preocupare dublă și multiplicată pentru sănătatea umană", a declarat James Lyons-Weiler, Ph.D., membru al comitetului editorial al revistei, care nu a fost implicat în cercetare, pentru The Defender. „Individual, se știe că aceste substanțe chimice provoacă daune neurologice, cardiovasculare și imunologice".

„Împreună, toxicitatea lor sinergică ar putea exacerba aceste riscuri mult peste ceea ce autoritățile de reglementare și producătorii au dezvăluit sau studiat", a adăugat Lyons-Weiler.

Cercetarea se bazează pe o serie de studii efectuate începând din 2021, folosind tehnici analitice diferite pentru a analiza fiolele de vaccin COVID-19 de la producătorii majori. Studiile anterioare au identificat, de asemenea, un număr semnificativ de elemente chimice care nu sunt enumerate pe etichetele vaccinurilor.

Eforturile de cercetare au inclus un studiu 2022 realizat de un grup de lucru german, inclusiv regretatul patolog Arne Burkhardt, prezentat guvernului german; un studiu 2021 realizat de oameni de știință din Anglia; un studiu 2022 realizat de canadianul Dr. Daniel Nagase; și un studiu românesc 2023 realizat de Dr. Geanina Hagimă.

În toate aceste studii globale, până la sfârșitul anului 2023, cercetătorii au identificat 24 de elemente chimice nedeclarate în formulele vaccinului COVID-19.

Marcela Sangorrín, Ph.D., coautor al studiului argentinian, a declarat pentru The Defender că aceste diferite studii internaționale sunt importante deoarece există „un decalaj semnificativ în controlul calității produselor biologice de către autoritățile naționale de reglementare din fiecare țară".

„Această situație este și mai urgentă și îngrijorătoare atunci când luăm în considerare progresele rapide observate în evoluțiile biotehnologice de ultimă oră, a căror complexitate necesită un cadru legislativ și de reglementare mai aprofundat pentru a asigura siguranța persoanelor care aleg să utilizeze aceste terapii", a declarat Sangorrín.

Pentru studiul argentinian, cercetătorii au urmărit să coroboreze constatările anterioare privind elementele nedeclarate și să detecteze și să măsoare orice elemente care nu au fost identificate în aceste studii.

Aceștia au analizat 13 flacoane din loturi diferite ale șase mărci de vaccinuri COVID-19 într-un laborator de la Universitatea Națională din Córdoba. Ei au utilizat o tehnică analitică extrem de sensibilă - spectrometria de masă cu plasmă cuplată inductiv - care face posibilă măsurarea elementelor la nivel de urme în fluidele biologice.

Cercetătorii au analizat cel puțin două fiole din fiecare vaccin, cu excepția CanSino, un vaccin cu vector viral fabricat în China, pentru care au analizat o singură fiolă.

Lucrarea lor a inclus o listă lungă de componente ale vaccinului COVID-19 declarate de producători. Componentele variază în funcție de producătorul vaccinului. Cercetătorii au obținut listele prin cereri de informații publice.

Cu excepția Sputnik V și Sinopharm, producătorii nu declară cantitățile de excipienți menționați în vaccinurile lor, ceea ce cercetătorii au semnalat ca fiind o „omisiune foarte gravă la nivel de reglementare".

Vaccinurile includ adesea excipienți - aditivi utilizați ca conservanți, adjuvanți, stabilizatori sau în alte scopuri. În conformitate cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), substanțele utilizate la fabricarea unui vaccin, dar care nu sunt incluse în conținutul produsului final, ar trebui să fie enumerate undeva în prospect.

Listarea excipienților este importantă, susțin cercetătorii, deoarece excipienții pot include alergeni și alte „pericole ascunse" pentru beneficiarii vaccinurilor.

OpenVAERS raportează că CDC a făcut ca informațiile disponibile publicului privind excipienții vaccinurilor să fie „aproape imposibil de găsit". OpenVAERS oferă o listă cuprinzătoare de vaccinuri de excipienți pe tip și pe vaccin.

Cu toate acestea, site-ul OpenVAERS menționează, de asemenea, că testele independente ale fiolelor de vaccin au găsit „contaminanți care depășesc cu mult pe cei dezvăluiți public de producători", așa cum au fost identificați în acest studiu.

Cercetătorii au constatat că rezultatele analizei lor chimice variau în funcție de vaccin și, de asemenea, de flaconul testat. În unele cazuri, fiolele au fost supuse unor teste repetate la date diferite și au produs rezultate ușor diferite.

Într-un lot de vaccin AstraZeneca, cercetătorii au identificat 15 elemente chimice, dintre care 14 erau nedeclarate. În celălalt lot, ei au detectat 21 de elemente, dintre care 20 erau nedeclarate. În flaconul CanSino, au identificat 22 de elemente, dintre care 20 erau nedeclarate.

Cele trei fiole Pfizer conțineau 19, 16 și, respectiv, 21-23 elemente nedeclarate. Fiolele Moderna conțineau 21 și între 16-29 de elemente nedeclarate. Fiolele Sinopharm conțineau între 17 și 23 de elemente nedeclarate, iar Sputnik V conținea între 19 și 25 de elemente nedetectate.

În total, cercetătorii au identificat 55 de elemente nedeclarate diferite în cele 17 probe analizate.

Toate metalele grele detectate sunt legate de efecte toxice asupra sănătății umane, au scris cercetătorii. Deși metalele au apărut în frecvențe diferite, multe au fost prezente în mai multe probe.

„Există elemente chimice nedeclarate în comun, precum bor, calciu, titan, aluminiu, arsenic, nichel, crom, cupru, galiu, stronțiu, niobiu, molibden, bariu și hafniu în toate mărcile" de vaccinuri COVID-19, au scris cercetătorii.

Altele, cum ar fi cromul și arsenicul, care cresc riscul de cancere grave și boli de piele, au fost prezente ca elemente nedeclarate în 100% și, respectiv, 82% din probe. Cercetătorii au găsit, de asemenea, lantanidul ceriu, care poate afecta ficatul și provoca embolii pulmonare, în 76% din probe.

Aceste elemente chimice sunt doar câteva exemple din cele 62 de elemente chimice nedeclarate identificate de acest studiu și de studiile anterioare combinate, au scris cercetătorii.

Ei au concluzionat că, având în vedere „diversitatea și prezența notabilă în toate mărcile, împreună cu caracteristicile specifice ale elementelor găsite", este puțin probabil ca rezultatele să se datoreze contaminării sau falsificării accidentale.

Cercetătorii, care au declarat că studiul exploratoriu a fost limitat de dimensiunea redusă a eșantionului, au solicitat o analiză mai amplă a unui număr mai mare de eșantioane. Ei au sugerat că o analiză mai amplă ar confirma tendințele pe care le-au identificat.

Sangorrín a spus că aceasta ar trebui să fie munca cercetătorilor guvernamentali.

„Este extrem de urgent ca guvernele din întreaga lume să efectueze investigații relevante cu privire la aceste produse, așa cum se face de obicei ca răspuns la plângerile privind calitatea identificate prin farmacovigilență", a spus ea.

Cei care caută dreptate, a adăugat ea, trebuie să solicite Organizației Mondiale a Sănătății, companiilor farmaceutice și guvernelor să ia măsuri urgente, „în conformitate cu gravitatea situației, având în vedere creșterea ratelor de mortalitate la nivel mondial, efectele adverse înregistrate și demonstrația clară că aceste produse nu au fost dezvoltate cu intenția de a oferi imunitate".

Autorii au subliniat ratele ridicate de efecte adverse grave, inclusiv decese, asociate la nivel global cu vaccinurile COVID-19. Ei au sugerat că evenimentele adverse și decesele, care sunt probabil subestimate în mod substanțial, ar putea fi legate de toxinele pe care le-au identificat.

Lyons-Weiler a solicitat, de asemenea, măsuri de reglementare pentru a proteja sănătatea publică.

Agențiile de reglementare trebuie să ia măsuri imediate pentru a opri utilizarea acestor vaccinuri, să investigheze temeinic modul în care aceste toxine au fost omise și să se asigure că întregul spectru de ingrediente este declarat în mod transparent și că publicul este avertizat în mod corespunzător și complet", a declarat el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE