ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Un spital construit în România nu poate fi deschis nici la șapte ani de la startul lucrărilor. Trebuia să funcționeze din 2018

Postat la: 01.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Spitalul de Îngrijiri Paliative din Botoșani, a cărui construcție a început în urmă cu șapte ani, rămâne în continuare închis, din cauza unor probleme ce împiedică preluarea acestuia de către municipalitate. Termenul de finalizare inițial fusese stabilit pentru vara anului 2018, însă diverse dificultăți și neînțelegeri au întârziat lucrările până în anul 2022, iar spitalul nu este funcțional nici astăzi.

„Ultima informare pe care am primit-o de la CNI a fost s-a contractat realizarea unei expertize pentru lucrările care nu au fost conforme acolo, pe partea de gaze medicale - instalația de acolo trebuie refăcută. Nu oricine poate reface această instalație. S-a făcut expertiză și mi-au transmis că era în licitație desemnarea unui câștigător care să spună Companiei Naționale de Investiții ce lucrări mai trebuiesc făcute, pentru a putea primi avizele ISU, pe scurt, la recepție", a declarat primarul Cosmin Andrei.

Spitalul, destinat bolnavilor în stadii terminale ale unor boli cronice, dispune de subsol, parter și trei etaje, și are capacitatea de a găzdui până la 100 de pacienți, în opt saloane. Unitatea include, de asemenea, spații pentru investigații RMN, radiografii, o sală de mese, iar valoarea investiției este de 15,6 milioane de lei. După finalizarea lucrărilor și obținerea avizelor necesare, spitalul urmează să intre sub administrarea Consiliului Local și a Spitalului de Recuperare din Botoșani, funcționând ca o secție a acestuia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE