Un specialist acuză: Trei falsuri grosolane in studiile clinice pentru vaccinul Pfizer!
Postat la: 09.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
The British Medical Journal (BMJ) a publicat un articol care dezvăluie trei probleme majore legate de procesul de testare a vaccinului Pfizer, în urma unui interviu cu o persoană din interior, Brook Jackson, fost director regional al Ventavia Research Group, una dintre companiile care au derulat studii clinice pentru vaccinul Pfizer.
The Epoch Times aminteste ca la începutul toamnei anului 2020, 153 de institute, printre care și Ventavia, desfășurau studii clinice pentru vaccinul Pfizer. Conform site-ului său, Ventavia este cea mai mare companie privată de cercetare clinică din Texas. În perioada cât a lucrat în cadrul acestei companii, Jackson a descoperit o serie de nereguli în modul în care era efectuat studiul clinic, pe care le-a raportat conducerii, dar nu a primit niciun răspuns. În consecință, a decis să raporteze practicile necorespunzătoare la FDA.
Însă, după ce a trimis e-mailul la FDA, a fost concediată în aceeași după-amiază. Jackson a declarat că nu mai fusese niciodată concediată de la locul de muncă în cei 20 de ani de carieră. În cele din urmă, a contactat revista de renume mondial BMJ, expunând 3 probleme majore pe care le-a observat în cadrul Ventavia cu privire la studiul clinic pentru vaccinul Pfizer.
1. Falsificarea datelor
2. Dezvăluirea înainte de vreme a codurilor alocate participanților la studiu, fapt ce a compromis acuratețea rezultatelor
3. Reacția foarte lentă la evenimentele adverse raportate și lipsa de atenție față de siguranța participanților
The Epoch Times a discutat aceste probleme cu Dr. Sean Lin, fost director al laboratorului de toxicologie al Centrului Medical Militar Walter Reed.
Problema 1: În timpul studiilor, au fost falsificate date
Health 1+1: Conform spuselor lui Jackson, într-un document datat cu luna august 2020, înainte de angajarea lui Jackson, un director executiv al Ventavia arăta că trei membri ai personalului au fost rugați să corecteze anumite greșeli din jurnalul electronic, precum și o serie de date falsificate. Unul dintre ei a fost interpelat verbal pentru modificarea datelor și pentru că nu și-a informat superiorii cu privire la întârzierea introducerii datelor.
Dr. Lin: Când un vaccin sau un medicament nou trece prin studii clinice, acuratețea datelor este foarte importantă.
De exemplu, în cadrul studiilor clinice, când se injectează vaccinul unui voluntar, pe lângă acesta, mai trebuie să fie prezente la fața locului încă două persoane. Una administrează injecția, iar cealaltă ia notițe și supraveghează. Dacă ar face totul o singură persoană și s-ar întâmpla ca aceasta să consemneze greșit sau să modifice datele procedurii, s-ar compromite semnificativ acuratețea bazei de date.
Pfizer a publicat raportul studiului clinic în NEJM (New England Journal of Medicine). În acest raport, se menționează că 8 persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2 după vaccinare, dar 162 de persoane s-au infectat după placebo. Așadar, este ușor să modifici rata de protecție de la 90% la 60%, dacă la zeci de persoane s-au înregistrat greșit datele.
La centrul de studii clinice al companiei Ventavia au participat 1.000 de voluntari pentru testele cu vaccinul COVID. Dacă s-au făcut astfel de greșeli și numai la 50 dintre ei, rezultatele ar fi semnificativ diferite.
Problema 2: Dezvăluirea înainte de vreme a codurilor alocate participanților la studiu
Health 1+1: Din fotografiile și informațiile furnizate de Jackson, documentele aferente studiilor clinice erau lăsate aproape la îndemâna oricui, inclusiv materialele de ambalare a vaccinurilor, cu informații despre participanții la studiile clinice și etichetele de confirmare a atribuirii substanțelor farmaceutice. Ca urmare a unor astfel de derapaje, participanții și membrii personalului pot afla anticipat cine primește vaccinul, înainte ca procedurile să fie finalizate. Erorile au fost corectate la două luni după începerea studiului.
Dr. Lin: În general, persoanele care participă la studii clinice sunt împărțite în două grupuri. Un grup primește vaccinul, iar celălalt grup primește placebo, de exemplu, soluție salină obișnuită. Niciunul dintre participanți nu va ști ce a primit, altfel s-ar compromite obiectivitatea studiului. Această practică se numește orbire.
Studiile cu vaccinuri sunt, de obicei, studii orb. Aceasta pentru că, în domeniul medical, este bine cunoscut faptul că factorul psihic joacă un rol esențial. De exemplu, dacă o persoană crede că i s-a administrat un medicament adevărat, ar putea avea o stare de spirit foarte pozitivă, care îi îmbunătățește sistemul imunitar, iar rezultatele nu ar reflecta, de fapt, (doar) efectul medicamentului. Pe de altă parte, dacă ar ști că i s-a administrat un placebo, s-ar putea să fie lipsit de speranță, iar acest lucru ar putea, de asemenea, influența rezultatele.
Pe lângă participanții voluntari, nici alte persoane implicate în studii - medici, asistente medicale și persoane care gestionează baza de date - nu trebuie să știe/afle informațiile reale privind administrarea vaccinului. Aceasta, pentru a se evita prejudecățile. De exemplu, dacă o asistentă știe care participanți primesc vaccinul, este posibil să le acorde mai multă atenție acelora. Acest fapt ar influența rezultatele finale.
De aceea, decizia privind administrarea vaccinului sau a unui placebo este „luată" aleatoriu de un calculator, iar informațiile sunt criptate.
Decodificarea anticipată nu a fost doar o lipsă de responsabilitate din partea Ventavia; indică și o gestionare defectuoasă de către Pfizer a acestor studii clinice cu vaccinul COVID.
Problema 3: Reacție lentă la evenimentele adverse raportate, neacordându-se prioritate siguranței participanților
Health 1+1: Jackson a subliniat că Ventavia nu a acordat atenția cuvenită siguranței participanților în timpul studiilor clinice. Nu s-a luat legătura (în timp util) cu numeroși participanți care au raportat efecte secundare și nici nu li s-au acordat îngrijiri. Un e-mail trimis de organizația de cercetare contractuală către Ventavia menționa peste 100 de cazuri cu probleme în care participanții nu au fost contactați timp de mai mult de trei zile, printre care și doi participanți care au dezvoltat simptome severe. În cazul studiilor cu vaccinuri, toate problemele trebuie rezolvate în termen de 24 de ore.
Pe lângă Jackson, un alt angajat al Ventavia a mai declarat pentru BMJ că firma nu are suficient personal pentru a preleva probe de la participanții care au dezvoltat simptome COVID. Documentele depuse la FDA au arătat că, în toate studiile clinice, au existat 477 de persoane care au avut simptome specifice COVID, dar nu li s-a făcut un test PCR. Jackson a declarat că în cele peste 40 de studii clinice în care a fost implicată, nu a văzut niciodată atât de mult haos ca la Ventavia.
Într-o înregistrare a unei întâlniri din septembrie 2020 între Jackson și doi directori ai companiei Ventavia, cei doi au declarat că nu pot confirma câte tipuri de probleme au apărut, din cauza volumului mare de probleme, și nici nu pot confirma numărul de erori apărute, deoarece în fiecare zi apărea ceva nou.
Dr. Lin: În cadrul studiilor clinice, riscul medicamentelor administrate participanților este necunoscut și, prin urmare, trebuie să existe suficient personal care să urmărească efectele secundare care ar putea apărea.
De obicei, participanții rămân în apropierea locului în care li s-a făcut injecția, indiferent că este vorba de un spital sau de un hotel învecinat, în primele 24 de ore după administrarea vaccinului și sunt supravegheați de cadre medicale. Dacă apare un efect secundar sever, acesta trebuie să fie analizat imediat. Este periculos dacă nimeni nu îi observă pe participanți după injectare. Acest fapt arată că studiul nu a fost prevăzut cu personal corespunzător.
Există un protocol standard pentru fiecare etapă a acestor studii clinice și nu se pot face scurtături, chiar dacă o companie farmaceutică dorește să accelereze perioada de testare. În acest caz concret, Pfizer ar fi trebuit să monitorizeze aceste centre de studii clinice, pentru a se asigura că toate studiile se desfășoară conform procesului stabilit de ei.
Cazul Ventavia ne face să ne gândim la riscuri suplimentare, cum ar fi posibilitatea ca și alte centre de studii clinice să fi avut probleme similare. Oare Pfizer a remediat aceste probleme în timp util? În cazul în care datele despre vaccin conțin erori, nu ar trebui reevaluată rata de protecție a vaccinului?, se întreabă Dr. Lin.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Serviciile franceze, speriate de cazul Georgescu - Amplu raport despre "manipularea algoritmilor și instrumentalizarea influencerilor"
Un raport public emis de VIGINUM, serviciul francez de supraveghere și protecție împotriva ingerințelor digitale s ...
-
Guvernul Ciolacu omoară intenționat dezvoltarea sectorului privat la ordinul UE. Investițiile de peste 2 milioane euro se fac de acum cu voie de la Guvern
La finalul anului trecut guvernul a aprobat OUG 152/2024 cu cerintele UE. Publicată în Monitorul Oficial în ...
-
Călin Georgescu, suspectat de implicare într-o schemă de fraudă care are legături cu mafia drogurilor din Spania
Călin Georgescu, fostul candidat la alegerile prezidențiale, este suspectat de implicare într-o schemă de fraudă c ...
-
Dosarul "Nordis": Țepe de proporții cu binecuvântarea statului. Caracatița politică are tentacule până la vârf
Dosarul "Nordis" a bubuit a DIICOT, dar acțiunea procurorilor vine după ani de zile în care oamenii au primit țepe de ma ...
-
Zeci de utilizatori WhatsApp, inclusiv jurnaliști, spionați printr-un program al unei companii israeliene
Aproape 100 de jurnaliști și alți membri ai societății civile au fost spionați pe WhatsApp cu ajutorul unui program crea ...
-
Presiune uriașă în Scandalul Nordis: Au fost adusi la parchet si părinții lui Vladimir Ciorbă. E dezlegare la denunțuri
Laura Vicol, fosta pesedistă de top, și soțul ei, afaceristul Vladimir Ciorbă, sunt aduși la DIICOT, cu o cohortă jurnal ...
-
Depopulare: Femeile vaccinate anti-covid din Cehia au cu 66% mai puține șanse să nască STUDIU
Datele din Republica Cehă arată că femeile vaccinate cu covid au cu 66% mai puține șanse să nască în comparație cu femei ...
-
Țigănie la Romsilva. Fostul director a ieșit la pensie, a încasat prima de 100.000 de euro și s-a reangajat la loc!
Teodor Țigan, fostul director general al Romsilva care a luat 100.000 de euro primă de pensionare, s-a reangajat, iar ac ...
-
Geanina Hagima: Reîmpărțirea Lumii prin Războiul Nano prin presiunea injectării oamenilor cu interfață Bio-Cyber
Foarte important acest articol al doctoritei Ana Mihalcea! Practic este o concluzie la tot ce s-a intamplat pana acum. A ...
-
D-ale lu' Burduja: Hidroelectrica și Nuclearelectrica au vândut în 2024 energie Chișinăului la un preț de 2 ori mai redus decât cel plătit pe OPCOM
Cei doi mari producători autohtoni, controlați în proporție de peste 80% de statul român, Hidroelectrica și Nuclearelect ...
-
Salariu de nabab de la Hidroelectrica fără a avea nicio expertiză în domeniu. Burduja trebuie sa dea socotelă!
După ce a părăsit funcția de prefect de Vâlcea, Sebastian Fârtat a reapărut într-un post cheie la Hidroelectrica, una di ...
-
Europa se dă bătută. Nu mai are nici cea mai mică șansă despre cum să oprească asaltul islamismului
Săptămâna trecută a fost cu siguranță cea mai neagră pe care a trăit-o Europa în ultimii ani. La o zi după ce un imigran ...
-
Operatiunea "Silent Hammer": Tucker Carlson dă detalii despre planul administratiei Biden de a-l asasina pe Putin și de a împinge lumea în al treilea război mondial
Tucker Carlson a rupt vălul de pe unul dintre cele mai întunecate adevăruri ale timpurilor noastre: administrația Biden ...
-
Administrația Biden a încercat să-l omoare pe Putin - ipoteză incendiară lansată de jurnalistul american Tucker Carlson
Jurnalistul american Tucker Carlson a lansat o ipoteză care face vâlvă pe rețelele de socializare: administrația Biden a ...
-
„Palatul Împăratului". Klaus Iohannis nu va primi vila de protocol din Bulevardul Aviatorilor în care s-au investit milioane de euro
Președintele Klaus Iohannis nu va locui în vila de protocol dintr-o zonă exclusivistă a Capitalei, clădire în care statu ...
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - ca ...
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referito ...
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 ...
-
Sebastian Burduja minte cum respiră. Ministrul Energiei a cerut Hidroelectrica să reducă cu 20% cheltuielile cu salariile si sponsorizarile dupa ce tot el le-a aprobat
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că a solicitat tuturor companiilor din portofoliu să reducă cu 20% chel ...
-
Trump face pe placul firmelor de asigurari de sanatate care i-au finantat campania: A semnat un ordin care va restricționa accesul la servicii medicale pentru zeci de milioane de americani
Donald Trump a restricționat accesul la servicii de sănătate pentru zeci de milioane de americani săraci, printr-un decr ...
-
Rasa alba piere, fiind inlocuita de o populatie metisa. Declin demografic alarmant: "Omenirea va suferi un colaps fără precedent în istoria modernă!"
Un nou raport al McKinsey Global Institute (MGI) avertizează că economiile majore se îndreaptă spre un „colaps al popula ...
-
Furtuna economică perfectă. Cum arată perspectivele analiștilor financiari în timp ce Consiliul European strânge cu ușa România
Deficitul bugetului de stat prognozat pentru anul 2025 s-a majorat la valoarea medie a anticipaţiilor de 7,3% din PIB, i ...
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-amer ...
-
CIA a declasificat o carte despre cum va sfârși lumea
O carte clasată de CIA timp de peste 50 de ani aduce în prim-plan o teorie surprinzătoare despre sfârșitul lumii. „The A ...
-
Războiul cu Deep State - Planul lui Trump pentru a prelua controlul asupra statului
Preşedintele-ales Donald Trump intenţionează să îşi consolideze controlul asupra administraţiei federale într-un mod făr ...
-
Kelemen Hunor face dezvaluiri despre Călin Georgescu și rețeaua condusa spionul comunist care a penetrat NATO și a furnizat informații către KGB
Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat într-un interviu pentru publicația Maszol că autointitulatul candidat anti- ...
-
Explică-ne Ciolacule! România depășește toate țările europene, cu prețuri record la energie
Temperaturile scăzute au dus miercuri la creșterea consumului intern de energie electrică până la aproximativ 9.000 MW, ...
-
„Cel mai înfricoșător lucru care s-a întâmplat vreodată": Vor dezvălui „fișierele Twitter" pentru întregul guvern al SUA laboratoarele biologice din Ucraina? VIDEO
Comentatorul politic conservator Tucker Carlson a publicat luni un interviu amplu cu jurnalistul și autorul Michael Shel ...
-
Bomba de la NASA: 2025 pregătit pentru „depopularea masivă" pentru a introduce „simularea Matrix"
Documentele oficiale NASA scurse la iveală dezvăluie decenii de pregătire la nivel înalt pentru un eveniment de extincți ...
-
Dezvăluiri despre cel mai celebru grup de spioni britanici - Zeci de ani de spionaj în favoarea Uniunii Sovietice
Documente strict secrete care dezvăluie detalii fascinante despre „Cambridge Five", cel mai faimos grup de spioni din is ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu