Un fost impresar în fotbal a ajuns consilier al ministrului Educatiei. Acesta este bransat la Filiera Transelectrica!
Postat la: 04.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Bogdan Steriopol, un fost impresar de jucători cu zero expertiză în educație și fin al familiei Reghecampf, a ajuns consilierul Monicăi Anisie în Guvernul Orban. "Sunt aici pentru a clădi viitorul copiilor din România", își explică poziția de consilier fostul impresar și jurnalist Bogdan Steriopol.
Ca mulți dintre cei ajunși în aparatul public în ultimii ani, Steriopol face un master la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul", facultate a Serviciului Român de Informații, dar si Universitatea "Artifex". Fost jurnalist la ProSport, Gazeta Sporturilor și Fanatik, ajuns apoi agent de fotbaliști și fin al familiei Reghecampf, Bogdan Steriopol, 33 de ani, a fost numit consilier al Monicăi Anisie, noul ministru al educației. Este si puternic conectat la filiera Transelectrica, a se vedea CV. Steriopol și-a angajat ambii părinți la Transelectrica in plină pandemie, in luna martie.
Fostul impresar a postat deja mai multe fotografii în noua ipostază, iar unul dintre comentariile pe care le-a făcut pe Facebook, lângă un selfie alături de Monica Anisie, este următorul: "Educația solidă este piatra de temelie a unui viitor de succes! A venit momentul ca învățământul din România să se alinieze la standardele europene. Copiii noștri merită acest lucru, iar noi avem datoria morală să le asigurăm toate resursele necesare pentru o viață fericită".
Steriopol a fost, în anii 2000, ziarist la publicațiile de sport, ProSport, Gazeta Sporturilor și Fanatik, după care a devenit un apropiat al familiei Reghecampf și a fost, mai întâi, un ajutor pentru Anamaria Prodan în transferul unor fotbaliști, după care a devenit chiar el agent de jucători. A fost implicat activ pe piața transferurilor pentru multe cluburi de Liga 1 și Liga 2 și s-a axat mai mult pe filiera fotbaliștilor străini, pe care i-a adus la diverse echipe din România: Dunărea Călărași, Voluntari, Petrolul.
În 2014, Steriopol a devenit finul familiei Reghecampf. Începând din 2018, fostul jurnalist și agent de fotbaliști a devenit activ în politică. A făcut parte din organizația PNL Sector 2 București, unde a fost implicat în mai toate proiectele filialei și a fost unul dintre ajutoarele Monicăi Anisie, căreia ulterior Ludovic Orban i-a încredințat Ministerul Educației și Cercetării.
În cadrul Ministerului Educației, Steriopol se va ocupa, printre altele, de accesarea și direcționarea fondurilor europene, care să fie folosite pentru formarea și perfecționarea profesorilor. În plus, va fi responsabil de relația dintre Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului. Noul consilier de la Ministerul Educației urmează în momentul de față un master. E în anul 2, iar specializarea este Managementul informațiilor de securitate națională. Urmează cursurile la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul", facultate care aparține Serviciului Român de Informații.
În vara lui 2013, Bogdan Steriopol, care încă era ziarist la acel moment, a fost protagonist într-un incident cu un oficial al echipei FCSB. După ce Mihai Stoica a fost implicat într-un scandal cu reporterii ProTV, înaintea unui meci de Champions League disputat la Skopje, Bogdan Steriopol i-a transmis lui MM un SMS pe telefon, în care i-a urat "La mulţi ani în puşcărie". Pe atunci, în Dosarul Transferurilor nu se dictase o sentință finală. Aceasta avea să apară în martie 2014, iar Stoica a fost condamnat la închisoare cu executare și a stat în spatele gratiilor până în februarie 2016.
Bogdan Steriopol a comentat numirea în Ministerul Educației:
"Rolul meu la Ministerul Educației este de a facilita relația interministerială dintre Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului. Ca jurnalist am avut ocazia să cunosc îndeaproape această lume a sportului, să înțeleg cum funcționează, de ce anume este nevoie pentru a face performanță și cât de important este să investim în copii și tineri"
"Anii de experiență în jurnalism au fost o lecție pentru mine: am învățat cât de important este să relaționezi cu cei din jurul tău, ce valoare însemnată are munca în echipă, perseverența, dorința de a fi mereu în top și multe alte aspecte care m-au ajutat să mă dezvolt". "Acum, când am devenit și părinte, îmi dau seama că fără o educație adecvată, copiii noștri nu pot face performanță. Nici în sport, nici în alte domenii"
"Sunt aici pentru a pune umărul la clădirea viitorului copiilor din România. Știu unde sunt lipsuri și vreau să găsim soluții să reparăm sistemul". "Pe mine nu aspectul financiar m-a convins să accept această funcție, aici nu se plătește mult mai bine decât în presa scrisă. Mi-am dat seama că trebuie să acționez, că nu mai trebuie să aștept de la alții răspunsurile pe care eu le am deja"
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu