Un eșec în Ucraina ar putea însemna dezintegrarea UE și a NATO. Occidentul folosește războiul pentru tranziția spre o nouă monedă unică mondială!
Postat la: 15.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Într-un moment de prejudecată, câțiva membri ai "Echipei Biden" au decis să capitalizeze planul lor de a scădea valoarea rublei. Așa că au recurs la șiretlicul de a confisca rezervele de dolari, euro și bonuri de trezorerie ale Băncii Centrale a Rusiei.
Erau atât de siguri de planul lor, care ar fi zădărnicit complet eforturile Rusiei de a salva o rublă în colaps, încât nici măcar nu s-au deranjat să consulte Rezerva Federală sau BCE. Acesta din urmă a declarat public acest lucru și a dezaprobat acțiunea întreprinsă. Ceea ce a urmat a fost lansarea involuntară a sistemului financiar occidental în colapsul său treptat. "Șoimii" rusofobi de la Washington au declanșat în mod stupid un conflict cu singura țară - Rusia - care are materiile prime necesare pentru a conduce lumea și pentru a declanșa trecerea la un alt sistem monetar.
Va schimba acest eveniment monetar și dinamica geopolitică? Bineînțeles, a făcut-o deja. Prin confiscarea rezervelor sale, Washingtonul a spus Moscovei: "Nu aveți voie să cumpărați dolari; nu puteți cumpăra nimic cu dolari. În acest caz, ce rost mai are să dețină dolari? Sfârșitul manevrei americane și europene era inevitabil: Rusia își va vinde gazul pe ruble. Dar aici a fost introdusă o întorsătură machiavelică: jucând pe ambele părți ale ecuației, adică legând rubla de aur și apoi legând plățile pentru energie de rublă, Banca Rusiei schimbă în mod fundamental toate ipotezele de lucru ale sistemului comercial global (înlocuind dolarii fiduciari nominali cu o monedă solidă, bazată pe mărfuri).
Dar, atenție, Banca Centrală a Rusiei a făcut două lucruri de importanță geostrategică: a adăugat un "prag" de preț și (mai puțin vizibil) a eliminat un altul. Banca a adăugat un nivel minim la prețul aurului - promițând că va cumpăra aur la o rată fixă. Cu toate acestea, insistând asupra plății în moneda sa națională, Rusia a început să elimine pragul minim impus de SUA în 1971 asupra prețului dolarului, forțând țările din întreaga lume să își vândă monedele naționale (slăbindu-le astfel) pentru a cumpăra dolari (pentru a plăti energia). Pe scurt, deși purtătorul de cuvânt rus Dmitri Peskov a declarat că Rusia va proceda cu prudență, această decizie întrerupe supraevaluarea structurală acordată dolarului.
Producătorii de energie din Orientul Mijlociu pot vedea clar încotro se îndreaptă acest lucru: Rusia, prin legarea rublei de aur și a energiei de plățile în ruble, începe un proces de legare a prețului petrolului de prețul aurului. Aceasta este revoluția tăcută. Aurul a devenit temporar moneda de rezervă neutră, până la dezvoltarea unei monede mai largi. Deci, aceasta este cea de-a treia "dublă": Începe ruptura cu comerțul cu mărfuri condus de dolarul american, pe care Occidentul îl manipulează pentru a menține prețurile la un nivel scăzut la mărfurile de bază și la aur. Acest lucru oferă un nou orizont potențial pentru OPEC+, de exemplu.
Iată care este concluzia: dacă se renunță la trezoreriile și la dolarii deținuți de New York Fed, ce va deveni rezerva naturală de valoare? Mărfuri, desigur. De ce este acest lucru atât de revoluționar? Pentru că, într-o eră a întreruperii aprovizionării, a întreruperii alimentelor și a războiului, Occidentul nu va mai avea acces la materii prime "ieftine". Poate că echipa Biden ar fi trebuit să se deranjeze să consulte Rezerva Federală, pentru că, în mod ironic, nu numai că au speriat alți deținători străini de titluri de stat americane și de dolari de rezervă atunci când au confiscat rezervele rusești, dar au făcut acest lucru chiar în momentul în care inflația internă din SUA crește vertiginos, iar obligațiunile sunt oricum evitate.
După patruzeci de ani de existență, titlurile de Trezorerie ale SUA sunt considerate acum ca fiind "risc fără recompensă". (Riscuri datorate temerii că inflația va face ca ratele obligațiunilor să fie și mai negative în termeni reali. Deja, randamentul titlurilor de Trezorerie pe 2 ani explodează în sus. Dar dacă Fed vrea să lupte cu adevărat împotriva inflației, ratele dobânzilor trebuie să crească mult mai mult). În mod previzibil, graba de a cumpăra mărfuri (din toate aceste motive: amenințarea unui război, întreruperea aprovizionării, sancțiunile împotriva Rusiei) a dus la creșterea prețurilor materiilor prime. Prețurile ridicate ale materiilor prime au un impact asupra tuturor celorlalte prețuri și se reflectă pretutindeni - dar nicăieri mai mult decât în SUA, unde o construcție financiară foarte puternică se bazează pe o bază foarte mică de garanții pentru materiile prime.
Poate această traiectorie a crizei economice și a declinului relevanței occidentale - prefigurată de schimbarea ordinii monetare mondiale, de amenințarea hiperinflației, de penuria de alimente, de rafturile goale, de sărăcia generată de inflație, de creșterea prețurilor la încălzire și la benzină - să fie inversată de o "victorie americană" în conflictul ucrainean? Occidentul se află într-o frenezie de tip "totul sau nimic" pentru a dovedi că poate câștiga acest război. Un eșec în Ucraina ar putea însemna dezintegrarea UE și a NATO. Coeziunea improvizată în cadrul acestor alianțe nu va supraviețui traumei înfrângerii. Occidentul este pregătit să obțină o "victorie" într-un război imaginar, chiar și cu prețul unei pierderi strategice pe teren în Ucraina.
Europa evită în mod deliberat produsele rusești mai ieftine. Astfel, UE se expune la o spirală inflaționistă incontrolabilă și la retrogradare spre o zonă economică înapoiată, pe măsură ce baza sa de producție devine total necompetitivă din cauza costurilor ridicate ale energiei. Președintele Consiliului Atlantic al Statelor Unite, un declarat "ideolog al unipolarității", Frederick Kempe, a scris săptămâna trecută: "O victorie ucraineană - cu un Occident puternic și unit în spatele ei - ar forța o regândire a angajamentului și competenței SUA și ar modifica traiectoria influenței și relevanței transatlantice în declin. Întrebarea nu este care ar fi noua ordine mondială, ci mai degrabă dacă Statele Unite și aliații lor pot, prin intermediul Ucrainei, să inverseze erodarea câștigurilor din ultimul secol, ca un prim pas spre stabilirea primei ordini mondiale cu adevărat "globale".
În cele din urmă, cel mai important aspect al acestui caz este că lumea (dincolo de Europa de Vest și Statele Unite) urmărește cu atenție. În cea mai mare parte, se abține să se alăture condamnărilor Rusiei. Răceala Arabiei Saudite și a Emiratelor Arabe Unite față de Biden este un semn al acestei reorientări politice. Ambele țări au refuzat să primească o vizită a lui Biden sau chiar să răspundă la apelurile telefonice ale acestuia, refuzând în același timp să înceteze să mai colaboreze îndeaproape cu Rusia în ceea ce privește nivelurile de producție și prețurile petrolului. În orice caz, "plăcile" geopolitice s-au deplasat deja. Un lider regional a rezumat succint: ca urmare a inițiativei rublei rusești, "nu ne mai temem de sancțiuni; am văzut cum alte țări au supraviețuit".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
După demisia lui Marcel Ciolacu, la interimatul șefiei PSD ar putea fi primarul cu cel mai bun scor la locale Ionuț Pucheanu
După ce Marcel Ciolacu si-a anuntat demisia din fruntea PSD - el va ramane in functia de premier pana dupa alegeri, la expirarea termenului si instalarea noului premier - in partid s-a pus problema cine va conduce ca interimar si cand se vor fixa noile alegeri.
-
Se creează un bloc suveranist care sa-l sustină pe Călin Georgescu in turul al doilea la prezidentiale. Alianta vizeaza majoritatea parlamentara
Dacă initial, George Simion si Diana Sosoaca au respins alegerea in primul tur al lui Călin Georgescu, dupa o noua analiza atat liderul AUR cat si cel al SOS s-au decis sa-l sprijine pe acesta, considerand ca e important ca suveranismul sa ajunga la putere deplina in Romania.
-
Marile acțiuni s-au prăbușit pe Bursa de Valori București după scorul de șoc de la alegeri
Șoc pe bursă după victoria lui Călin Georgescu. Nicio acţiune din cele 20 ale indicelui principal BET nu este pe plus la ora 11:00 în contextul în care investitorii sunt şocaţi de rezultatele turului 1 ale alegerilor preşedinţiale şi vând din acţiuni pentru a se refugia în active sigure sau pentru a reduce posibile alte pierderi.
-
Explicația AUR pentru șocul alegerilor prezidentiale: tehnologie performantă de boți și troli pe TikTok, folosită întâi de Șoșoacă și care a ajuns apoi la Călin Georgescu
Marius Lulea, prim vicepreședinte al AUR și propunerea acestui partid pentru funcția de premier, susține că procentele mari ale lui Călin Georgescu în alegerile prezidențiale se datorează unui algoritm de influențare a votului pe TikTok, folosit înainte de Diana Șoșoacă și care acum a ajuns în mâinile lui Georgescu. Algoritmul este avansat, scrie HotNews.
-
Cum reacționează Elena Lasconi după ce a trecut în turul doi al alegerilor prezidențiale
Elena Lasconi (USR) le-a mulțumit celor care au participat la vot și au ales să voteze cu ea. „Promit că voi da totul pentru a mă ridica la așteptările voastre", a spus Lasconi, după ce a reușit să-l depășească pe Marcel Ciolacu (PSD).
-
Foto incendiar cu soția lui Nicolae Mitea dezbrăcată pe bancheta din spate în mașina amantului însurat după o partidă se sex
Nicolae Mitea (39 de ani) s-a retras din fotbal în urmă cu 10 ani, când viaţa tumultuoasă din afara terenului l-a împiedicat să se mai concentreze asupra activităţii de jucător. Odată cu trecerea anilor, însă, Nicky s-a cuminţit, s-a căsătorit şi are un copil.
-
Panică în fotbal: Călin Georgescu vrea sa desființeze casele de pariuri care sponsorizeaza prima ligă, Cupa României, LPF, FRF şi foarte multe cluburi
Panică în fotbalul românesc după primul tur al alegerilor prezidențiale. Călin Georgescu vrea sa desființeze casele de pariuri care sponsorizeaza prima ligă din România, Cupa României, LPF, FRF şi foarte multe cluburi.
-
Șoșoacă cere românilor să se revolte: "Trebuie anulate alegerile. Băi, Simioane, ce ai obținut?"
Liderul S.O.S. România, Diana Șoșoacă, a răbufnit și a transmis un mesaj dur, în stilul său caracteristic, după ce Călin Georgescu a intrat detașat, de pe primul loc, în turul doi al alegerilor prezidențiale.
-
Ce avere are Călin Georgescu - "candidatul de pe Tik-tok" de la alegerile prezidențiale
Candidatul de pe Tiktok, așa cum a fost denumit Călin Georgescu, candidatul independent care a luat fața tuturor adversarilor la prezidențiale, are o avere mică în comparație cu sumele care, potrivit unor surse, s-ar fi investit în capmpania pe care acesta a dus-o pe rețelele sociale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Proiectul "Burduja" pentru vânzarea țării: Lacurile de acumulare din România vor fi cedate străinilor. Interesul e unul enorm
- 2.Operatiunea "Tridentul": UE ne pregăteste de Apolcalipsă. Planul secret discutat la cel mai înalt nivel - Pandemie, climă dereglată și război
- 3.Două terorii ale conspirației legate de inundatiile din Valencia: Pedeapsa HAARP după ce Spania a refuzat sa mai ajute Israel si previziunea dintr-un serial de succes
- 4.Ministra Sănătății din Olanda: Operatiunea "Covid" a fost o punere in scenă a NATO
- 5.Dan Dungaciu, afirmații șocante: Occidentul a blocat proiectul unionist, pentru că era împotriva înțelegerii sale cu Rusia asupra Moldovei. României i s-a dat peste mână
- 6.Nașul vaccinurilor aruncă bomba: "Am experimentat pe orfani și copii cu dizabilități!"
- 7.Lumea Politică: Marcel și Roxana Ciolacu au făcut partajul. Cine ar putea ajunge Prima Doamnă în caz de victorie în alegeri
- 8.Ciolacu, Grindeanu și Simonis au călătorit de mai multe ori la Nisa cu jet privat închiriat de Nordis împreună cu fetițele favorite
- 9.Departamentul de Stat al SUA a finanțat Ateismul pe plan global
- 10.Trump face o promisiune-șoc: "Voi spune adevărul despre OZN-uri și marile secrete ale lumii"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu