Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Uluitorul caz al bugetarului de lux care are ZERO prezențe la muncă, dar încasează un salariu gras: totul a ajuns pe masa lui Nicolae Ciucă

Postat la: 15.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O situație uluitoare se înregistrează la Institutul Cultural Român, o instituție care în decursul timpului a avut parte de nenumărate controverse și care acum ne dă și exemplul bugetarului de lux, cu zero prezențe la locul de muncă, dar care are un venit anual de 117.287 RON.

O adresă înaintată de către șeful ICR, Liviu Sebastian Jicman, către președintele Senatului, Nicolae Ciucă (ICR este în subordinea Senatului României) scoate la iveală o situație interesantă.

Vicepreședintele Institutului Cultural Român, Mirel Taloș, este acuzat de către șeful ICR că a absentat la toate cele 31 de ședințe ale conducerii ICR din 2022 și la 21 din 24 de ședințe din anul 2023. Nu vă gândiți că în 2023 a fost prezent, dar nu s-au contorizat absențele pentru că Mirel Taloș era în concediu sau avea o delegație în străinătate. Conform legii, prezența vicepreședinților la ședințele de conducere este obligatorie.

Mai mult, în adresa către președintele Senatului, se menționează faptul că Mirel Taloș "nu poate fi găsit niciodată la birou".

Adresa președintelui ICR a fost înregistrată la Biroul Permanent al Senatului, care la rândul său a distribuit cazul către Comisia de Cultură. Urmează ca acest caz să fie analizat în Senat și să se dispună în consecință.

Mirel Taloș a mai fost vicepreședinte al Institutului Cultural Român (2017-2019). Și apoi în perioada iulie 2019 - octombrie 2021, a fost președinte interimar al ICR.

Din anul 2021, Mirel Taloș este vicepreședinte ICR susținut de PSD.

A fost membru al Partidului Național Liberal (1998-2014) și membru al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) până în 2017.

Între anii 2005-2007 a fost Consilier de Stat al Primului-Ministru, șeful Departamentului de Analiză și Planificare Politică din cadrul Cancelariei Primului-Ministru.

În 2008 a fost deputat de București iar în legislaturile 2008-2012 și 2012-2016 a fost deputat al colegiului electoral Zalău, județul Sălaj. În toți cei nouă ani în care a fost deputat a fost membru al Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, raportor al comisiei pentru mass-media.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE