Ultima oră de pe front: Cum vor rușii să împarta Ucraina după "faza a 2-a" a războiului!
Postat la: 23.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Rustam Minnekaev, comandantul adjunct al Districtului Militar Central al Rusiei, a declarat că obiectivul "Fazei 2" este de a cuceri Donbassul și de a crea un coridor terestru către Crimeea. Purtatorul de cuvânt al Kremlinului, Peskov, a reafirmat apoi obiectivul de a integra cea mai mare parte a sudului si estului Ucrainei în "spațiul rusesc".
Minnekaev a mai spus că controlul asupra sudului Ucrainei ar deschide "o altă rută spre Transnistria", unde, a spus el, "există, de asemenea, cazuri de oprimare a populației vorbitoare de limbă rusă". Se pare din ce în ce mai probabil că o versiune a hărții de mai sus este minimul a ceea ce va rezulta din această operațiune specială. Minim, deoarece nu există nicio indicație că faza 2 este "faza finală", ci doar că acestea sunt, în linii mari, obiectivele fazei 2. Este foarte posibil să existe și alte faze de capturare a restului Ucrainei, deși, chiar dacă va fi capturată, cel mai probabil Rusia nu va încorpora aceste teritorii, ci va efectua mai degrabă schimbări de regim și o demilitarizare/deznaționalizare completă a statului ucrainean rămas.
Pe frontul de război, Rusia a început să bombardeze infrastructura feroviară, de data aceasta lovind poduri și căi ferate în Zaporizhzhia și Dnieperpetrovsk. De asemenea, a preluat controlul asupra unui imens arsenal secret subteran din regiunea Harkov, considerat a fi cel mai mare din Ucraina. Acest buncăr subteran are o istorie plină de povești. Se crede că a fost construit în timpul Primului Război Mondial pentru a aproviziona armata rusă și a fost folosit în mod strategic și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Se crede că există mii de tone de armament acumulat, inclusiv muniție de artilerie occidentală etc., care sunt acum confiscate de Rusia.
Pe linia frontului, cele mai semnificative progrese au fost în nord, unde partea ucraineană raportează că Rusia a cucerit de fapt Lozove, un oraș cheie pe drumul spre Lyman, care este la rândul său ultimul oraș strategic cheie pentru a înconjura Slaviansk, deoarece Lyman controlează coridoare de transport importante în regiune. Zonele Kreminna și Torske au căzut în mâinile forțelor rusești. Dar acum sunt raportate lupte în Lyman sau la periferia acestuia. Mai multe clădiri din Lyman au fost înregistrate în flăcări și au fost raportate și focuri de armă puternice, astfel că Lyman pare să fie următoarea țintă.
Cu toate acestea, pe frontul Izyum din vest, forțele rusești încă nu au reușit să pătrundă în Dovhen'ke, deoarece această zonă împădurită continuă să fie o problemă, cu unități ucrainene ascunse care fac dificilă pătrunderea. Pe frontul sudic nu s-au făcut progrese majore, dar orașul strategic Velyka Novosilka a continuat să fie încercuit, iar cătunele de pe flancul vestic au căzut în mâinile forțelor rusești. La Popasna se află o combinație de trupe de ceceni redirecționați de la Mariupol și forțe rusești Wagner care operează simultan.
Forțele armate ucrainene, după ce și-au distrus majoritatea armamentului greu și a armamentului, se bazează acum pe grupuri mici de bandiți și grupuri de rezistență care se deplasează în camionete mici cu mitraliere de calibru mare în spate. Majoritatea acestora sunt legate de orașele de importanță strategică pe care le apără și nu au combustibil sau capacități logistice pentru a-și folosi blindatele în niciun fel de manevre sau operațiuni/avansuri militare reale. Acestea sunt ascunse în principal în orașe precum Harkov, Nikolaev etc. și în jurul acestora.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 8.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu