Tudorel Toader primeste ultimatum de la PSD: "Ori dă Ordonanța, ori pleacă!"
Postat la: 10.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Surse din PSD sustin ca Tudorel Toader se confrunta cu un mare impas. I se cere imperativ sa inainteze celebra Ordonanță in Guvern, manevra politică care poate arunca în aer coaliția PSD-ALDE, tinand cont ca ministrul Justitiei e in continuare sustinut de formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu.
Sursele respective au declarat pentru Evenimentul Zilei că în următoarele zile se va pune extrem de serios problema demiterii lui Tudorel Toader. Motivul este temporizarea permanentă a inițiării unor OUG pentru modificarea legilor justiției, care de fapt ascunde refuzul acestuia de a-și asuma responsabilitatea.
"S-a discutat extrem de serios în acest weekend modul în care suntem duși de nas de Tudorel Toader. I s-a pus în vedere că ori dă OUG cu amnistia și grațierea, ori pleacă. S-a transformat într-o frână permanentă la tot ceea ce vrem să facem, ne dă doar declarații de doi ani", a declarat un membru marcant al PSD, apropiat de Liviu Dragnea, pentru publicatia citata.
De altfel, liderii PSD care au rămas grupați în jurul lui Liviu Dragnea i-au reproșat în nenumărate ocazii lipsa de progres în ceea ce privește legile justiției. În urmă cu două-trei săptămâni, la una din întâlnirile din weekend, Liviu Dragnea a chemat-o pe Viorica Dăncilă pentru a le da asigurări susținătorilor săi că nu joacă dublu în ceea ce privește soarta unora dintre ei. La aceea întâlnire s-a spus foarte clar că Tudorel Toader refuză să inițieze OUG, iar premierul Dăncilă a reafirmat că dacă va avea un asemenea document pe ordinea de zi l-ar semna!, scriu cei de la EvZ.
Un istoric al declarațiilor ministrului Justiției arată acest joc permanent, dupa cum se poate vedea mai jos:
„Reflectez. (...) Când voi avea un răspuns structurat atunci vi-l voi oferi. (...) Când am ceva de spus, sigur vă spun", a afirmat Toader, la Parlament în data de 17 ianuarie 2019.
„Întrebaţi-i pe cei care v-au zis. Dumneavoastră cred că nu vă faceţi iluzia că vă răspund ce-mi sugeraţi să vă răspund. Când voi avea mai multe informaţii vi le voi oferi", a completat Toader. Întrebat în aceeași dată dacă el a văzut la PSD sau a primit vreun draft de proiect pe o OUG privind amnistia şi graţierea, ministrul Justiţiei a spus: "Dumneavoastră aţi auzit răspunsul pe care l-am repetat de mai multe ori, sigur, bănuiesc că da".
Ultima declarație oficială a lui Liviu Dragnea pe această temă a fost în urmă cu o săptămână.
Liviu Dragnea: Nu vreau să vorbesc despre himere. Când o să văd un text care să conțină ceea ce s-a discutat în Comitetul Executiv Național și care pe mine, pe domnul Tăriceanu să ne convingă ca acele ordonanțe repară mare parte din nedreptățile care au iesit la iveală în ultima perioadă, atunci o să vorbesc despre ele și o să le susțin.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Șoșoacă îl face terci pe Simion: Noi negociem cu Târziu. Iata dovada! Exista un singur lider al suveranistilor si ala sunt eu!
Diana Șoșoacă, președinta partidului SOS România, reacționează dur după ce George Simion, liderul AUR, a acuzat-o de faptul că negocierile pentru formare unei coaliții suveraniste în România s-au împotmolit din cauza ei. Aceasta spune că negocierile continuă, însă cu 'cealaltă parte' a partidului și că nu s-au purtat niciodată discuții în ceea ce îl privește pe Călin Georgescu.
-
Planul unei coaliții AUR-SOS-POT a fost defectat de Diana Șoșoacă: "Ascultăm și nu judecăm!"
George Simion, liderul AUR, a afirmat pe TikTok că s-au purtat discuțiil pentru formarea unei coaliții împreună cu partidele POT și SOS. Însă negocierile s-au împotmolit, deoarece Diana Șoșoacă refuză să-l sprijine pe Călin Georgescu în cursa pentru alegerile prezidențiale.
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
- 10.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu