Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Transumanism: Despre embrionii umani recoltati din celule stem neembrionare cu scopul de a putea deveni piese umane de schimb!

Postat la: 29.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O companie de biotehnologie a creat recent embrioni de șoarece folosind celule stem de șoarece și i-a ținut în viață de ceva timp (folosind un uter artificial) pentru a dezvolta inimi care au bat, cu flux sanguin și canelurile creierului. Următorul obiectiv al companiei este de a începe să producă embrioni umani - creând în esență clone umane din celule stem - din care să fie colectate organele corpului.

Cu alte cuvinte, acești oameni vor fi creați pentru a acționa ca o „sursă macabră de tinerețe fara batranete și viata fara de moarte" pentru adulții elitelor care îmbătrânesc. Jacob Hanna, cercetător la Institutul de Știință Weizmann din Rehovot, Israel, este fondatorul Renewal Bio, a cărui misiune este de a inversa „scăderea natalității și îmbătrânirea rapidă a populației" și susține că prin metodele sale „reînnoiește umanitatea - făcându-ne pe toți tineri și sănătoși".

Acest lucru, potrivit site-ului Renewal Bio, se va face „prin valorificarea puterii noii tehnologii de celule stem". Ideea este că oamenii ar putea fi clonati, creând embrioni-replici din propriile celule stem pentru a lupta împotriva îmbătrânirii, bolilor sau chiar infertilității.

Prin plasarea celulelor stem în recipiente speciale, cercetătorii au descoperit că acestea se reunesc spontan încercând să se asambleze într-un singur embrion. Au fost create embrionare, blastoide și modele de embrioni de șoarece. Hanna și alți cercetători insistă că acești embrioni sunt „sintetici" și nu sunt embrioni „reali" pentru că nu pot continua să crească - dar acest lucru se datorează doar faptului că sistemul care îi va ajuta să crească în continuare nu există (în acest moment).

Hanna recunoaște, totuși, că sunt „95% similari cu embrionii normali de șoarece". Dr. David Prentice, Ph.D. de la Institutul Charlotte Lozier a declarat pentru Live Action News că Institutul monitorizează îndeaproape această cercetare. El a explicat: „Le place să folosească termenul 'sintetic', dar aceasta este o disimulare. Vor să se joace și să experimenteze cu embrionii si așa că te păcălesc cu această terminologie. Tehnica de formare a embrionilor poate fi de laborator sau experimentală, dar ceea ce se face - și are o inimă care bate, sistem nervos, membre, organe - este o ființa umana reală."

Scopul cercetării este acum de a crea baze de date ale oamenilor pentru a colecta țesuturi care vor fi utilizate în tratamentele de transplant menite să prelungească viața și sănătatea unei persoane. Hanna a declarat pentru MIT Technology Review că a început deja să folosească celule umane în speranța de a crea embrioni vechi de 50 de zile (peste 7 săptămâni, aproape două luni).

Conform proiectului Endowment for Human Development, la aproximativ 49-52 de zile, fătul uman are degete, poate dezvolta sughițuri, poate întoarce capul, poate avea o inimă cu patru cavități și o frecvență cardiacă de până la 170 de bătăi pe minut. Poate mișca mâinile, în timp ce undele cerebrale sunt prezente pe encefalogramă. Aceasta este etapa în care Hanna aspiră să dezvolte embrioni umani.

„Este cea mai bună vârstă pentru a face organe și țesut adecvat." Aceste organe și țesuturi vor fi apoi colectate și transplantate la o persoană în vârstă ca un fel de „reintinerire" în sistemul lor imunitar sau utilizate pentru a trata femeile cu infertilitate din cauza vârstei, a explicat MIT Technology Review. Copiile celulelor fetale ale unei femei ar putea fi dezvoltate astfel încât ovarele ei să poată fi colectate și transplantate pentru a o ajuta să producă ovule.

„În Israel și în multe alte țări, cum ar fi SUA și Marea Britanie, este legal și avem aprobarea bioetică de a face acest lucru, cu celule stem pluripotente luate de la oameni înșiși", a spus Hanna. Ea consideră chiar că această practică, creând o copie umană a pentru a lua țesuturi de la ea și apoi sa fie lăsata să moară, este „o alternativă morală la utilizarea de embrioni extrudati"...

Se pare că pentru cercetători, omul nou format este considerat „a trait suficient" pentru a-i fi luate organele. Omri Amirav-Drory, asociat al companiei de inovare NFX și CEO al Renewal Bio, a declarat despre noua tehnologie: „Credem că poate fi o platformă uriașă de tehnologie transformatoare, care poate fi aplicată atât fertilității, cât și longevității." Pentru ca Hanna să continue crearea embrionilor umani, ea și-ar folosi propriul sânge sau propriile celule ale pielii, ceea ce, potrivit MIT Technology, ar însemna că laboratorul ar putea fi umplut cu „sute sau mii de mini-euri minuscule, toate clonele genetice ale sale".

Hanna nu este singură în eforturile și dorințele sale de a crea embrioni umani folosind celule stem ale corpului, mai degrabă decât sperma și ovulul. La Universitatea din Cambridge, o echipă de cercetători condusă de Magdalena Zernicka-Goetz a folosit trei tipuri de celule stem de mamifere care se aflau în faza de dezvoltare timpurie. După cum relatează SciTechDaily, „cercetătorii au imitat procesele naturale din laborator prin exprimarea genelor specifice și crearea unui mediu special.

Așa că au ghidat cele trei tipuri de celule stem timpurii până în punctul în care au început să interacționeze, să «vorbească» între ele." Ca și în cazul experimentelor Hannei, celulele stem au fost organizate în structuri care s-au dezvoltat până când au ajuns la punctul de a avea creiere întregi și de a le simti bataile inimii. Scopul cercetării lui Zernicka-Goetz este de a afla de ce unele copii sunt compatibile, iar altele nu. Cercetătorii de la Cambridge au, de asemenea, același scop final și imoral ca Hanna. Pentru a crea embrioni umani din care vor colecta organe ale corpului.

Hanna a declarat pentru The Guardian: „Suntem foarte încântați de această activitate și de aplicațiile sale. Celulele stem embrionare creează embrioni sintetici completi, adică inclusiv placenta cu sacul lecithal care înconjoară embrionul."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE