Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tatăl noului președinte Autorității pentru Administrarea Activelor Statului a falimentat VINALCOOL Brăila

Postat la: 31.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Propunerea USR-PLUS pentru postul de președinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.), care administrează participațiile statului în diverse companii, Cătălin Stancu, șochează lumea business-ului românesc.

El a administrat până firma "Real consulting SRL" din Brăila. Ultima declarație fiscală e depusă în anul 2013. "Este de profesie inginer, absolvent al Universității Politehnice din București, dar imediat după terminarea facultății a devenit antreprenor. A administrat afaceri în mai multe domenii de activitate, de la comerț la dezvoltare imobiliară, până în anul 2019 când a decis să se implice în politică și a fondat filiala USR Brăila, susține comunicatul USR-PLUS.

A candidat pentru postul de președinte al CJ Brăila. A pierdut. A candidat pentru un post de parlamentar. A eșuat. În memoria internetului există o discuție acidă, datată 2016, între deputatul PRU (partidul lui Sebastian Ghiță), Dorin Silviu Petrea și Cătălin Stancu, reprezentatul USR din zonă. "Avea poprire pe toate conturile si avea mari probleme financiare," a spus Petrea care lucre la o bancă locală, pe vremea când Stancu solicita credite.

De asemenea, deputatul PRU mai spunea că nu toată lumea a avut norocul de părinți care "să fie la locul și la momentul potrivit si să ne dea milioane de euro, pe care noi să îi pierdem în afaceri păguboase și pe automobile de lux". Tatăl lui a fost directorul VINALCOOL Brăila si tot el a privatizat si vândut-o. Prin interpuși și o suveică de firme, bunurile fostei companii de stat au ajuns la fiul Cătălin Stancu, spun sursele locale. Aceasta a demolat VINALCOOL și a vândut terenul celor de la Kaufland, cel din Viziru.

A fost toata viața ‘antreprenor' pe banii lui tata; a avut câteva restaurante pe care le-a falimentat. Persoane care au lucrat pentru el spun că majoritatea salariilor erau pe minimum pe economie.

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S) este instituţia românească de referinţă în domeniul administrării/ vânzării acţiunilor statului şi al valorificării creanţelor cu o experienţă de peste 20 de ani. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului este cea mai lungă prezenţă pe piaţă în calitate de administrator al activelor şi intereselor economice ale statului român, având cea mai mare experienţă acumulată în diferite segmente decizionale pe acest domeniu.

Până în prezent a fost condusă de Adrian Miuțescu, președinte al PNL Argeș, care a prins un post de deputat. El s-a remarcat prin faptul că la un moment dat lua peste 10.000 de euro de la stat, prin fel de fel de consilii de administrație, fiind profesor la bază.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE