Suveica PSD-AUR: Interpușii PSD l-au propus în funcția de director general al Romprest pe fiul patronului Realitatea Plus care are banii băgați la AUR
Postat la: 19.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) l-a propus în funcția de președinte al CA și director general al Romprest pe Paul-Cătălin Ionescu-Păcuraru, fiul patronului Realitatea Plus, Maricel Păcuraru, potrivit unui document obținut de G4media.ro.
Adresa CNAB vine în contextul unui dosar penal de șantaj, deschis în vara lui 2022, după ce fostul director al CNAB George Dorobanțu a declarat la DNA că Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, i-ar fi transmis, printr-un intermediar, fie să îl ajute să preia pachetul CNAB de 10 % din acțiunile Romprest, fie să voteze în AGA Romptest alături de Detaco Ltd, compania controlată de familia lui Păcuraru și care deține un pachet de 42,69% din acțiunile Romprest.
Operatorul de salubritate din Sectorul 1 este deținut de Detaco Ltd, compania controlată de Maricel Păcuraru, cu 42,69 %, și de medicul Mihai Dracea, prin companiile Europrest și Premium Management, cu 43,76%. Nefiind niciun acționar majoritar, CNAB are posibilitatea să arbitreze în virtutea pachetului minoritar de 10 % din acțiunile companiei Romprest.
Solicitarea insituției din subordinea lui Grindeanu (PSD) de a-l numi pe fiul lui Maricel Păcuraru la șefia Romprest vine și în contextul electoral al anului 2024 și în condițiile în care postul Realitatea Plus este apropiat de AUR, partidul al cărui lider, George Simion, este dorit de PSD drept contracandidat în turul doi pentru Marcel Ciolacu.
Pe 2 septembrie 2024, CNAB a solicitat CA al Romprest să convoace AGA, să revoce 3 membri provizorii ai CA, printre care Răzvan Duca-Ghenoiu și să îl numească pe Paul-Cătălin Ionescu-Păcuraru în calitate de administrator al Romprest și în funcția de președinte al CA și director general al operatorului de salubritate pe o perioadă de 4 ani, iar pe avocata Irina-Maria Ciontu în calitate de membru al CA.
Potrivit însă actului constitutiv al companiei, doar acționarul Detaco Ltd, deținut de Paul-Cătălin Ionescu-Păcuraru, are dreptul să propună președintele CA și directorul general, CNAB, având posibilitatea să propună doar un administrator și membru simplu al CA. Adresa CNAB de convocare a AGA este semnată de directorul general Gabriel Bulgaru. Compania Aeroporturi București se află în subordinea ministrului transporturilor Sorin Grindeanu.
Adresa CNAB vine în contextul în care la DNA este în lucru, in rem, un dosar de șantaj deschis după ce, în iulie 2022, fostul director general al Companiei Aeroporturi, George Dumitru Dorobanțu, a formulat un denunț în care a arătat că un apropiat al lui Maricel Păcuraru ("participant la emisiuni ale Realitatea Plus") i-ar fi transmis în mai multe discuții că șeful Realitatea Plus vrea ca șeful aeroportului să îi servească interesele în Consiliul de Administrație al Romprest.
Dorobanțu a susținut în denunț că apropiatul lui Păcuraru i-a cerut, fie ca CNAB să îi vândă cele 10% din acțiunile Romprest, fie să voteze în concordanță cu Detaco Ltd, compania controlată de Maricel Păcuraru. Vezi documente aici. Adresa CNAB vine și în contextul electoral al anului 2024 și în condițiile în care postul Realitatea Plus este apropiat de AUR, partidul al cărui lider, George Simion, este dorit de PSD drept contracandidat în turul doi pentru Marcel Ciolacu.
Pe 6 octombrie 2024, G4media.ro a arătat că Autoritatea Electorală a refuzat deconturi de peste 2 milioane de euro cerute de AUR pentru cheltuielile realizate de candidați la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, în condițiile în care o parte din banii împrumutați de candidații ar fi venit de la Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus.
Sumele nu au fost decontate de AEP către AUR întrucât împrumuturile acordate candidaților AUR de către patronul Realitatea Plus, Maricel Păcuraru, nu ar fi respectat legea. În cazul AUR, candidații au apelat la împrumuturi de la Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus. Păcuraru a dat împrumuturi totale de peste un milion de euro în campania AUR. Suma legală admisă ca împrumut era de 660.000 de lei, dar o persoană nu putea împrumuta mai mulți candidați. Din acest motiv suma nu a fost rambursată.
AEP a decis să nu ramburseze peste 11 milioane de lei (2.2 milioane de euro) către Alianța pentru Unirea Românilor, după ce a descoperit că împrumuturile folosite în campanie depășeau pragul legal de 200 de salarii și proveneau de la aceeași persoană în mai multe cazuri. AUR a plătit în campania de la europarlamentare două milioane de euro pentru televiziune, presă scrisă și radiouri. Cea mai mare parte a sumei a ajuns la Realitatea Plus, post controlat de Maricel Păcuraru, cel care a împrumutat candidații AUR de la europarlamentare.
„Am avut un singur contract în campanie: cu Realitatea. Toți banii au mers la Realitatea, sunt aproape două milioane de euro. Vom avea un contract și pentru parlamentare cu Realitatea TV. Au fost emisiuni pentru care s-au plătit peste 200.000 de euro. Prețul a fost cel anunțat la CNA, 2.900 de euro per minut", au declarat surse din AUR.
Întrebat de jurnalistul G4media.ro de ce o compania din subordinea sa l-a propus pe fiul lui Maricel Păcuraru în funcția de director general al Romprest, ministrul transporturilor Sorin Grindeanu a declarat: "Nu cunosc subiectul și nici nu intră în fișa postului meu de ministru".
Potrivit documentelor companiei Romprest publicate în Monitorul Oficial, operatorul de salubritate este deținut de:
* Detaco Ltd din Canada - 42,6916%
* Europrest Invest SRL - 30 %
* Premium Management Team SRL- 13,7641 %
* Compania Națională Aeroporturi București - 10 %
* First Com Llc din SUA - 3,5443%
Detaco Ltd. este controlată către familia lui Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, în urma unei tranzacții de 100 de dolari canadieni din aprilie 2020 prin care fiul lui Păcuraru a preluat firma de la fiul lui Florian Walter. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Europrest Invest este deținută de Mihai Andrei Dracea, un medic născut la Moscova în 1966, cu afaceri în domeniul echipamentelor medicale. Mihai Dracea (99.9%) și Ioana Tolbaru (0.1%) dețin și firma Premium Management Team. Prin urmare, Mihai Dracea controlează 43,76% din participațiile Romprest.
Acționarul minoritar Firstcom din SUA este deținut de familia lui Marian Măgureanu, fiul fostului director post-decembrist al SRI, Virgil Măgureanu. Marian Măgureanu a decedat în martie 2021 de COVID. Așadar, niciunul dintre acționarii Romprest nu deține 50 plus 1 din părțile sociale ale operatorului de salubritate. Controlul companiei este arbitrat de Compania Națională Aeroporturi București SA, firmă controlată de Ministerul Transporturilor cu 80%. În acest moment, conducerea executivă a Romprest este asigurată de directorul adjunct Bogdan Adimi, fost jurnalist la Cancan.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
România importă masiv energie, recunoaște ministrul Sebastian Burduja. De ce în Austria prețul curentului electric este la jumătate
România se confruntă cu o insuficiență de energie și recurge la importuri semnificative de electricitate, în special în perioadele de vârf de consum, dimineața și seara, a declarat ministrul de resort, Sebastian Burduja. În prezent, importurile ating un nivel de 2.500 de megawați.
-
De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
Președintele ales al Statelor Unite a promis în timpul campaniei electorale că va pune capăt războiului într-o singură zi, dar consilierii sugerează că ar putea avea în vedere o „mare strategie".
-
Victorie în instanță pentru frații Tate. Dosarul pentru trafic de persoane, viol și formarea unui grup infracțional se întoarce la procurori
O instanță din România a decis marți să elimine o parte din probele strânse împotriva influencerului Andrew Tate în dosarul de trafic de persoane și a acordat procurorilor cinci zile pentru a decide dacă doresc să continue procesul sau vor să refacă rechizitoriul.
-
Suveica PSD-AUR: Interpușii PSD l-au propus în funcția de director general al Romprest pe fiul patronului Realitatea Plus care are banii băgați la AUR
Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) l-a propus în funcția de președinte al CA și director general al Romprest pe Paul-Cătălin Ionescu-Păcuraru, fiul patronului Realitatea Plus, Maricel Păcuraru, potrivit unui document obținut de G4media.ro.
-
ANALIZA celor 18 sondaje pentru prezidențiale. Cine sunt performerii și cum s-a ajuns aici - INFOGRAFIC
Duminica viitoare, pe 24 noiembrie, românii se vor prezenta la urme la Primul tur al alegerilor prezidențiale. Bătălia este puternică mai ales pentru Locul II între reprezentanții PNL, AUR și USR. Locul I deja pare adjudecat de premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD.
-
Bătaie pe Schengen înainte de alegeri. "Toată lumea doreşte să bage capul în poză"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, după vizita preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, în Austria că este o perioadă de campanie electorală şi că "toată lumea doreşte să bage capul în această poză". Ciolacu a precizat că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, avea programată o întâlnire cu ministrul de Interne austriac.
-
Întâlnire de taină între Ludovic Orban și Traian Băsescu, înaintea retragerii surpriză
Prezent în cadrul dezbaterii Digi 24, Ludovic Orban a fost întrebat dacă, în cursul zilei, la ora 11.00, s-a întâlnit cu fostul președinte Traian Băsescu. Orban nu a vrut să confirme întâlnirea, dar a ținut să spună că a avut mai multe discuții de-a lungul acestei campanii cu fostul președinte.
-
Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
Casa Albă a declarat că strategia sa cu privire la eventuale negocieri între Ucraina şi Rusia este să aducă Kievul pe "cea mai puternică poziţie posibilă" şi a afirmat că Moscova, şi nu Washingtonul, este partea care promovează o escaladare a conflictului.
-
Globalistii vor Război Mondial: După SUA, Franța și Marea Britanie au ridicat restricțiile privind atacurile Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune asupra Rusiei
Franța și Marea Britanie au ridicat restricțiile privind atacurile cu arme cu rază lungă de acțiune asupra Rusiei pentru Ucraina, scrie Figaro. Înainte de aceasta, NYT a raportat o decizie similară din partea Statelor Unite. Putin a spus că asta ar însemna că „țările NATO sunt în război cu Rusia".
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Proiectul "Burduja" pentru vânzarea țării: Lacurile de acumulare din România vor fi cedate străinilor. Interesul e unul enorm
- 2.Operatiunea "Tridentul": UE ne pregăteste de Apolcalipsă. Planul secret discutat la cel mai înalt nivel - Pandemie, climă dereglată și război
- 3.Două terorii ale conspirației legate de inundatiile din Valencia: Pedeapsa HAARP după ce Spania a refuzat sa mai ajute Israel si previziunea dintr-un serial de succes
- 4.Ministra Sănătății din Olanda: Operatiunea "Covid" a fost o punere in scenă a NATO
- 5.Dan Dungaciu, afirmații șocante: Occidentul a blocat proiectul unionist, pentru că era împotriva înțelegerii sale cu Rusia asupra Moldovei. României i s-a dat peste mână
- 6.Nașul vaccinurilor aruncă bomba: "Am experimentat pe orfani și copii cu dizabilități!"
- 7.Lumea Politică: Marcel și Roxana Ciolacu au făcut partajul. Cine ar putea ajunge Prima Doamnă în caz de victorie în alegeri
- 8.Ciolacu, Grindeanu și Simonis au călătorit de mai multe ori la Nisa cu jet privat închiriat de Nordis împreună cu fetițele favorite
- 9.Trump face o promisiune-șoc: "Voi spune adevărul despre OZN-uri și marile secrete ale lumii"
- 10.Un studiu argentinian privind vaccinurile susține că „55 de elemente chimice nedeclarate" se află în serurile COVID
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu