Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Soldații americani sunt mai presus de lege: Un ofițer american a bătut un chelner din Caracal. Parchetul Militar a clasat cazul!

Postat la: 26.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un chelner din Caracal a fost bătut de un ofițer american pe care-l servea în 2022, dar Parchetul Militar a clasat cazul, a anunțat avocatul Adrian Cuculis. Motivul? Parchetul Militar a constatat că fapta s-a petrecut, dar România a renunțat la jurisdicția penală asupra soldaților SUA, staționați pe teritoriul național.

Persoana vătămată a făcut o plângere, dar autoritățile statului român s-a predat. Avocatul Adrian Cuculis spune că este vorba despre o umilire națională:

„Umilire în propria țară. Cazul bărbatului bătut de către un soldat american(locotenent) de la baza Deveselu, în timp ce acesta îl servea la masă într-un restaurant din Caracal, s-a clasat de către parchetul militar. Explicația este simplă: nu că nu ar fi fost bătut însă în 2001 România era de acord să renunțe prin acordul din 30 octombrie 2001 că faptele GRAVE ale militarilor americani să nu fie cercetate de către jurisdicția română ci, poate, de către aceea americană. Procuror de caz: Pîrlog Bogdan", transmite avocatul Cuculis.

Cazul amintește de situația tragică a lui Teo Peter.

Pe 4 decembrie 2004, Christopher Vangoethem, un angajat în paza Ambasadei SUA la Bucureşti, l-a accidentat mortal pe basistul trupei Compact, Teo Peter (50 de ani), care se întorcea acasă, de la înregistrări, cu taxiul. Vangoethem greşise grav de două ori, atunci când l-a ucis pe artist. Se urcase beat la volan şi nu a acordat prioritate taxiului, care venea pe Bulevardul Dacia. Nici nu a apucat să se lumineze de ziuă. În nici două ore a fost luat de la faţa locului, de sub nasul autorităţilor române, care încă investigau accidentul, îmbarcat într-un avion şi dus în SUA. Acolo a avut loc un simulacru de proces, în urma căruia autorul omorului s-a ales cu o mustrare scrisă. Pe care nu ştim dacă a citit-o măcar.

În 2022, viceconsulul Ambasadei SUA la București a lovit o femeie pe trecerea de pietoni. Nici aici, statul român nu și-a apărat cetățeanul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE