Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Secretele teribile din viaţa inginerei care şi-a sugrumat mama: „Nu bănuiai ce dramă se ascunde în spatele zâmbetului ei"

Postat la: 06.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Teribila crimă s-a petrecut în dimineaţa de 5 iunie, în Râmnicu Vâlcea. În zorii zilei, o femeie a sunat la Serviciul de Urgenţă, a spus că se numeşte Carmen Ionescu şi că tocmai şi-a omorât mama. Femeia este o persoană binecunoscută în oraş, ingineră în structuri, actualmente pensionară, în vârstă de 65 de ani şi care a lucrat mai mulţi ani în domeniul proiectării de construcţii civile, inclusiv în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, la Direcţia Programe.

Iniţial, poliţiştii au crezut că femeia a suferit o cădere nervoasă, mai ales că avea istoric în acest sens, fiindcă asupra victimei nu s-au găsit urme vizibile de violenţă. Oamenii legii s-au gândit că probabil inginera a intrat în şoc când şi-a găsit mama de 92 de ani moartă şi a crezut că din cauza ei s-a întâmplat totul. Asta în pofida faptului că femeia tot repeta: „Am omorât-o!".

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a cerut totuşi ca, în ciuda vârstei victimei, să se facă o autopsie, ca să se stabilească clar cauza decesului. De aceea, la început nu s-a ştiut dacă este vorba despre o crimă sau o moarte suspectă.

Rezultatul autopsiei a scos la iveală faptul că inginera nu minţise. Femeia le-a povestit anchetatorilor că n-a mai putut îndura problemele de sănătate ale mamei sale, precum şi „dificultăţile familiale". A vrut iniţial să o sufoce în somn, ca să nu sufere, dar bătrâna s-a trezit şi a opus rezistenţă, motiv pentru care a sugrumat-o

Carmen Ionescu a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând ca înainte de expirarea lor să fie prezentată unui judecător cu propunerea de arestare preventivă.
„O persoană sociabilă, cu un zâmbet care ascundea multe..."

Vestea omorului din Râmnicu Vâlcea a căzut ca un trăsnet asupra tuturor celor ce o cunosc pe femeia care şi-a ucis mama.

„Era o femeie extrem de jovială, de sociabilă. Când intra în încăpere, se lumina totul în jurul ei. Mereu cu zâmbetul pe buze, nu ghiceai ce se ascunde în spatele lui. Cât de multe se ascundeau... Nu putem să credem. Ne e greu să acceptăm", ne-au declarat câţiva foşti colaboratori, şocaţi de cumplita veste.

Durerea la care aceştia fac referire, acele „dificultăţi familiale" de care şi Carmen Ionescu a pomenit anchetatorilor sunt legate de drama pe care a trăit-o, de secretele teribile ale unei vieţi greu încercate: „A fost tare necăjită la viaţa ei. Soţul i-a murit de tânăr, copilul s-a sinucis, ea a avut mai multe căderi nervoase. Dar îşi revenise în ultima vreme, n-ai fi crezut că a trecut prin atâtea. Era mereu extrem de veselă, de elegantă, chiar dacă purta haine pe care le avea încă din studenţie. Nu se schimbase prea mult, cel puţin nu la corp. Îşi vopsea mereu părul negru, avea mare grijă de ea. Se tundea numai în stilul lui Mireille Mathieu. Purta fuste destul de scurte, strâmte, pentru vârsta ei, cele din tinereţe, dar îi stăteau foarte bine. Nu îşi arăta vârsta. Doar când te apropiai de ea, realizai că e mai în vârstă decât pare", ne-au povestit şi alţi cunoscuţi.
Soţul a murit de tânăr, din cauza unui cancer la gât

Originară din Piatra Neamţ, Carmen Ionescu s-a mutat în urmă cu mai bine de patru decenii în Râmnicu Vâlcea, după ce s-a căsătorit cu un medic. Provenea dintr-o familie cu o situaţie excelentă, mai spun cunoscuţii. A avut parte de o căsnicie în urma căreia au rezultat doi copii: o fată şi un băiat.

Necazurile s-au ţinut lanţ încă din tinereţe, din primii ani de căsnicie, când „ea ducea mai mult grija şi greul gospodăriei, al familiei, al copiilor", pe lângă profesia pe care o îndrăgea, pentru că soţul era mai tot timpul plecat: făcea naveta într-un oraş învecinat, Băbeni.

Apoi, când încă acesta era în floarea vârstei, a murit din cauza unui cancer de gât. Socrii, după cum îşi amintesc aceleaşi surse, se pare că nu au văzut căsnicia cu ochi buni, motiv pentru care nu ar fi vrut s-o lase să participe la înmormântarea soţului.
„Un bun profesionist"

Şi-a crescut copiii singură, dar problemele s-au ţinut scai de ea. „Ştiu că nici copiii nu vorbeau cu ea, şi nici nu voiau să o lase să-şi vadă nepoţii", mai susţin apropiaţi ai familiei.

Singură şi neînţeleasă, femeia şi-a adus mama de la Piatra Neamţ, la Râmnicu Vâlcea, ca să aibă grijă de ea. Locuiau împreună într-un apartament din zona centrală a oraşului, de pe strada Ştirbei Vodă, din Cartierul Zăvoi. „De ani buni ştiu că avea grijă de mama ei", mai povestesc cunoscuţii.

În schimb, ca profesionist, Carmen Ionescu era extrem de bine cotată în breaslă. Deşi pensionară, femeia încă lucra la proiecte şi deseori i se solicita expertiza în domeniu.

După moartea soţului a avut de mai multe ori căderi nervoase, în urma cărora o perioadă a şi fost nevoită să renunţe la serviciu.
Fiul s-a spânzurat în urmă cu patru ani

Apoi, în 2016, o nouă tragedie i-a umbrit viaţa. Fiul său, Andrei Ionescu, de 38 de ani, şi-a pus capăt zilelor. Bărbatul era considerat un prosper om de afaceri, când a fost găsit spânzurat în biroul din clădirea pe care o construise în urmă cu câţiva ani, şi în care funcţiona şi o spălătorie auto, în zona Complexului M, din Râmnicu Vâlcea.

„La vremea respectivă se vorbea că şi-a pus ştreangul de gât pentru că s-a speriat că îşi pierde afacerea. Se zvonea că prin zonă o să treacă prelungirea bulevardului Dem Rădulescu - prin bretelele la pasajul peste calea ferată. Dar uite că între timp acestea s-au construit, iar clădirea construită de el a rămas în picioare. Dacă e aşa, s-a speriat de pomană", îşi amintesc cunoscuţii.

Cert este că bărbatul întâmpina probleme financiare la vremea respectivă, care l-au afectat teribil, motiv pentru care s-a văzut nevoit să-şi scoată afacerea la vânzare: o clădire cochetă, cu etaj, într-o zonă cu potenţial, dar şi spălătoria auto. Cunoscuţii susţin că bărbatul avea de gând să-şi mute afacerile în Sibiu. Dar nu a mai apucat, întrucât, pe fondul depresiei, a clacat.

Cel care l-a găsit a fost socrul său. Acesta a anunţat incidentul la 112, însă când a venit ambulanţa, echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru Andrei. Bărbatul s-a spânzurat cu un cablu electric pe care l-a înfăşurat de o traversă de la uşa de manipulare a garajului.
A clacat

La fel, probabil, s-a întâmplat şi vineri dimineaţa, 5 iunie, cu mama acestuia: Carmen Ionescu a clacat. Femeia, ajunsă la capătul puterilor, a luat o pernă cu care a încercat să-şi sufoce mama în timpul somnului. Bătrâna care se afla de câţiva ani imobilizată la pat s-a trezit şi a început să se zbată. Când a văzut că nu moare şi opune rezistenţă, fiica şi-a sugrumat mama cu ambele mâini, până când bătrâna nu a mai mişcat.

„Din declaraţia suspectei reiese faptul că a recurs la acest act violent, aşa cum a pretins, întrucât nu mai făcea faţă dificultăţilor familiale şi situaţiei generate de starea de sănătate a mamei sale", au declarat ulterior procurorii printr-un comunicat de presă.

Carmen Ionescu se află acum în Centrul de Arest şi Reţineri al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, unde-şi va petrece noaptea. Sâmbătă, 6 iunie, un judecător din cadrul Tribunalului Vâlcea va decide dacă aceasta va fi arestată preventiv pentru următoarele 30 de zile sau dacă se va lua o altă măsură în privinţa sa. Cercetările poliţiştilor din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale în acest caz continuă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE