Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Secție a unui spital nefolosită de 5 ani, deși complet modernizată, pe motiv ca nu se prezintă nimeni la concursul pentru anestezist

Postat la: 25.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Secția de terapie intensivă a unui spital din județul Galați este nefolosită, deși în urmă cu cinci ani a fost reabilitată și dotată cu aparatură de ultimă generație. Potrivit managerului Spitalului Orășenesc Tg.Bujor, Victoria Gheonea, unitatea medicală nu are un medic specialist, pentru că nu s-a prezentat nimeni la concursul pentru ocuparea postului de medic anestezist.

Secția de ATI a Spitalului din Târgu Bujor a fost modernizată în urmă cu 5 ani. De atunci, secția stă închisă, iar aparatele nou nouțe nu au fost folosite niciodată, deoarece, spune managerul Spitalului Orășenesc Tg.Bujor, niciun medic anestezist nu dorește să se angajeze la spitalul din orașul gălățean.

La fiecare cinci luni, conducerea spitalului organizează concurs pentru ocuparea postului și nici măcar medicii rezidenți nu sunt atrași de poziția oferită.

„Secția de ATI a fost modernizată acum cinci ani. A fost modernizată integral, cu covor antistatic medical, cu aparatură de ultimă generație, paturi, zona preoperatorie, zonă postoperatorie. De atunci scoatem o dată la cinci luni postul de medic anestezist la concurs, nu se prezintă nimeni, nu se interesează nimeni. Este și o specializare mai aparte, sunt mai puțini medici anesteziști, cel puțin la Galați. Nu stăm degeaba, pregătim medici rezidenți, dar din păcate unii dintre ei, la finalul rezidențiatului, pleacă în alte părți. Noi îi pregătim cu speranța că la final unul va veni și va lucra în spitalul nostru", a declarat managerul Spitalului Orășenesc Tg.Bujor, Victoria Gheonea.

În lipsa unui anestezit, medicul chirurg de la Tg. Bujor intervine doar la cazurile ușoare, cele complicate fiind transferate la Spitalul de Urgență din Galați.

„Au oferte de la cabinetele private, de la cabinetele din Galați, ce să caute aici? Sala de operații este corespunzătoare, dincolo paturile, la fel, dar dacă nu ai reanimatorul, medicul, nu se poate. Este nevoie de doi, nu de unul. Experiența pe care o am de 40 de ani în chirurgie, mai știu să fac câte o anestezie. Evident că nu facem decât intervenții mici, la intervențiile mari bolnavul trebuie controlat bine înainte", a declarat medicul chirurg Ștefan Chicoș.

Probleme cu lipsa de personal sunt și la alte secții ale spitalului din Tg. Bujor. Recent, conducerea unității a reușit să angajeze 8 medici după ce autoritățile județene au cumpărat un microbuz cu care specialiștii sunt transportați în fiecare zi din Galați până la Tg. Bujor și înapoi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE