Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandalul măștilor falsificate îl lovește pe cancelarul austriac Kurz: Firma sa de casă a vândut "Made in China" pe post de "Made in Austria"

Postat la: 05.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Principalul producător austriac de măşti FFP2, apropiat de cancelarul Sebastian Kurz, care a generalizat utilizarea lor, este suspectat că a vândut exemplare venite din China sub eticheta "Made in Austria" folosindu-se muncă fără forme legale, relatează AFP, citat de Agerpres. Unul dintre cei trei membri ai consiliului de administraţie al Palmers este căsătorit, conform presei, cu şefa de cabinet a cancelarului conservator Sebastian Kurz, transmite Ziarul Românesc de la Viena.

"Măşti FFP2 produse în străinătate ar fi fost recondiţionate (...) şi vândute ca mărci confecţionate în Austria, la un preţ mai ridicat", a anunţat miercuri parchetul, care a desfăşurat două percheziţii în două locaţii diferite ale companiei, fără a preciza numele firmei. "Persoane fără înregistrarea necesară la serviciile de securitate socială ar fi fost angajate" pentru a duce la final această sarcină, a adăugat instituţia (WKStA) într-un comunicat. Contactat de presa austriacă, grupul în chestiune, Hygiene Austria, "a respins cu fermitate" acuzaţiile care i se aduc. Conform agenţiei de presă APA, măştile incriminate sunt de origine chineză.

Fondată în aprilie 2020 de două branduri bine instalate în peisajul industrial al ţării, Lenzing şi Palmers, această companie de producţie precizează pe pagina sa de internet că produce 12 milioane de măşti FFP2 pe lună. De asemenea, unul dintre cei trei membri ai consiliului de administraţie al Palmers este căsătorit, conform presei, cu şefa de cabinet a cancelarului conservator Sebastian Kurz. Cu ocazia inaugurării centrului de producţie al Hygiene Austria, Kurz a mulţumit Palmers şi Lenzing pentru crearea de locuri de muncă ce ar permite să se ajungă la o suveranitate austriacă asupra acestui sector devenit strategic.

La sfârşitul lunii ianuarie, Austria a fost una dintre primele ţări din lume care a făcut obligatorie purtarea măştii FFP2 în mijloacele de transport public, în locurile de prestare de servicii, în şcoli şi în magazine. Opoziţia liberală a denunţat "absenţa procedurilor de licitaţie corespunzătoare" privind producţia masivă de măşti în Austria, în timp ce extrema-dreaptă a cerut precizări asupra numărului de măşti achiziţionate de stat de la compania în chestiune.

Acest nou caz survine în contextul în care cancelarul Sebastian Kurz este deja sub presiune, după o percheziţie la domiciliul ministrului de finanţe într-o afacere de finanţare politică presupus ocultă. Kurz a provocat indignarea magistraţilor declarând că au existat "atât de multe erori profesionale" în cadrul parchetului, încât este nevoie "să îi fie aduse schimbări de urgenţă".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE