Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandal la Ministerul Sănătății: Șeful Comisiei de Nefrologie din România a devenit medic primar printr-un fals grosolan

Postat la: 06.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Alexandru Checheriţă a devenit profesor universitar la UMF "Carol Davila", în februarie 2016, cu trei ani înainte să fie legal posibil. Astăzi conduce Checheriță conduce Comisia de Nefrologie a Ministerului Sănătăţii şi pe cea a Colegiului Medicilor. Corpului de Control al Ministerului Sănătății a descoperit falsul.

Alexandru Checheriţă are un CV impresionant: doctor în ştiinţe medicale la 26 de ani, medic primar şi conferenţiar la 31 de ani și profesor universitar la 32 de ani. Nefrologul a făcut, potrivit CV-ului, un doctorat de 3 ani în doar 2 ani. Alexandru Checheriţă a susținut examenul de medic primar în iunie 2014 și a devenit conferenţiar în octombrie 2014. Pentru această performanță Alexandru Checheriță trebuia să primească o derogare din partea Ministerului Sănătăţii pentru a susține examenul de medic primar cu 3 ani şi jumătate mai repede decât era firesc. Ministrul Bănicioiu nu a dat derogarea. Dar asta nu l-a împiedicat pe Alexandru Checheriță să-și continuie cariera fulminanță. Medicul a primit un ajutor nesperat. Funcţionara Violeta Sburlea, a intrat în calculator, logată cu userul "Violeta" și a falsificat fișa.

Așa a ajuns Alexandru Ionel Checheriţă ca la 36 de ani să ajungă profesor universitar la UMF "Carol Davila", şeful clinicii de nefrologie şi dializă la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan", preşedintele Comisiei de Nefrologie a Colegiului Medicilor, membru în Consiliul Ştiinţific al Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE