Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Românul George Emil Palade e, de fapt, părintele tehnologiei ARN mesager din vaccinurile anti-Covid. Cercetare finantata de Rockefeller!

Postat la: 11.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

George Emil Palade, nascut la Iasi in 1912, a luat premiul Nobel in 1974 pentru cercetari fundamentale in domeniul biologiei celulare. Mai putina lume stie ca românul a fundamentat rolul ribozomilor, care sunt denumiti si "corpusculii lui Palade", a teoretizat modul in care acestia produc proteinele necesare celulelor.

Palade a aratat modul in care ARN mesager de la nucleu transmite mesajul la ribozomi, care sunt de fapt niste "fabrici de proteine". ARN mesager este, de fapt, o copie a unei secvente din ADN, care ADN reprezinta instructiunile totale, de ansamblu, iar ARN reprezinta o portiune din acestea. ARN mesager e o secventa si mai mica, doar acea proteina, sa zicem, de care e nevoie. Fara contributia lui George Emil Palade, care a aratat acest mecanism si cum ajunge ARN mesager la ribozomi, actuala tehnologie a vaccinurilor cu ARN mesager nu ar fi existat.

"Cel mai important element al cercetărilor lui Palade a fost explicația mecanismului celular al producției de proteine. A pus în evidență particule intra-citoplasmatice bogate în ARN, la nivelul cărora se realizează biosinteza proteinelor, numite ribozomi sau corpusculii lui Palade.", se mentioneaza in biografia cercetatorului român.

Palade explica si procesul descoperit, care a condus la decernarea premiului Nobel in 1974 in lucrarea "Aspecte intracelulare în procesul de secreție a proteinelor", care este la baza tehnologiei ARN mesager si la productia de proteine in corpusculii care ii poarta numele. Această serie de experiențe a dus în bună parte la ideile actuale "privind sinteza și procesarea intracelulară a proteinelor pentru exportul în afara celulei". In cazul vaccinurilor anti-Covid, pe scurt, ARN mesager sintetic comanda ribozomilor sa multiplice proteina spike a coronavirusului, pe care s-o exporte in afara celulei pentru a fi expusa la anticorpi.

Se poate spune, deci, ca Palade a fost parintele acestei metode revolutionare care in esenta reprezinta un pas important din punct de vedere medical, chiar si in forma experimentala actuala a vaccinurilor anti-Covid, dar cu potential de tratare in viitor a mai multor boli, inclusiv cancerul. Palade, care a decedat in 2008, in varsta de 96 de ani, in California (SUA) a fost casatorit cu fiica celebrului industrias Nicolae Malaxa, Irina. Malaxa, la rândul lui, l-a ajutat si i-a finantat faza incipienta a cercetarilor stiintifice.

Dupa ce a plecat in SUA a fost angajat pe post de cercetător la Universitatea Rockefeller din New York (pana in 1973, cu un an inainte sa ia premiul Nobel, al carui laureat a fost tocmai cu cercetarile acestea), finantata de familia magnatului Rockefeller, a carui familie detine astazi monopolul cercetarilor pentru vaccinul Pfizer/Biontech si tehnologia mARN care e folosita si de Moderna, dar prin Rockefeller Foundation e asociata la GAVI, programul global de vaccinare controlata a populatiei planetare, alaturi de Bill Gates & Melinda Foundation, in asociere cu Mastercard, care va contribui la noua "identitate digitala" oferita de vaccinuri (ID2020) si la tehnologia de implantare a sistemului wireless de plata care acum este testat in Sudan prin aceste entitati.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE