Robert Negoita a platit printr-o firma de casa infiintata cu doua zile inainte de licitatie 100.000 de euro pe pensule si trafaleti
Postat la: 30.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Robert Negoita, primarul sectorului 3 al Capitalei, mai coace un tun financiar. SRL-ul Algorithm Construcții a făcut un contract cu un alt SRL în 2017 pentru livrare matetiale de construcții pe care acum vrea sa-l prelungească solicitând o hotărâre de Consiliu pentru ca valoarea contractului să poată depăși 100.000 de euro.
Suma nu e aleasa intamplator, așa a stabilit Negoita, că ce trece de 100.000 de euro sa fie aprobat de consiliul local ca să-și asume consilierii, să se difuzeze, să se împartă răspunderea. Dar, ce să vezi, în proiectul de Hotărâre, care este pe ordinea de zi din aceasta saptamana (joi) se vorbeste de un contract 1 din 17.01.2017. Căutând date despre firma respectivă (BRIFAST SRL) constatam că a fost infiintata pe 15.11.2017! Deci a incheiat contractul înainte să se înființeze!?
Mergem mai departe cu citirea anexelor proiectului de Hotărâre si vedem că e o greșeală (care poate fi si intenționată, dacă cineva,ar fi vrut să nu bată la ochi nr 1 al contractului). In expunerea de motive se observa că data corectă a contractului e 17.11.2017 și nu 17.01.2017. Dar, de aici incolo treaba devine tot mai interesantă! Firma respectivă, pe 15.11.2017 s-a înființat, pe 16.11.2017 prezenta deja oferta primariei, iar pe 17 încheia primul ei contract. Cu cine? Cu Primaria Sectorului 3.
Se pune fireasca intrebare, cum a câștigat contractul? Din ce se prezintă in expunerea de motive, l-a câștigat pentru ca a prezentat o ofertă pentru patru produse (pensulă, mistrie, cancioc si trafalet) mai mică decat alte două firme mari din piață! Apoi, iar se pune o intrebare, ce a cumpărat SRL-ul Primăriei (Algorithm Construcții) de peste 100.000 de euro? Iar nu se știe, pentru că in contract se spune "materiale de construcții", nu "trafaleti, mistrii, pensule sau cancioace", asar cum s-a solicitat în cererea de ofertă. Ca atare, Negoita vrea sa prelungeasca un contract de 100.000 de euro, o cifra imensa pentru "trafaleti, mistrii, pensule sau cancioace", pentru o firma de casa. Si probabil, va tot continua sa propuna aceasta prelungire ori de cate ori va putea si consiliul ii va fi favorabil.
Sa ne uitam la câți bani s-au scurs in 2018, prin consiliul de administrație al firmei ALGORITHM CONSTRUCȚII S3 SRL: peste 300 mii RON net, peste 525 mii RON brut, pentru 5 persoane, care sunt reprezentantii firmei primariei Sectorului 3:
- Cosocariu Alexandru Dan (fost consilier local PNL)
- Dede Daniela (reprezentant al alianței electorale PSD-UNPR-PC la biroul electoral în 2014, soțul, Dede Tănase, lucrează că Expert Clasa I în cadrul Primăriei Sectorului 3)
- Marinescu Gabriel Mircea (expert Primăria Sector 3 - Director Management Proiecte)
- Matache Doina Florentina (directoare Școală Gimnazială Specială Nr. 5)
- Ușurelu Gabriel Alexandru (candidat PMP la Consiliul local Sectorul 3)
DREPT LA REPLICĂ
De la ALGORITHM CONSTRUCȚII S3
Către ZIUA NEWS
Referitor răspuns la articolul „Robert Negoita a platit printr-o firma de casa infiintata cu doua zile inainte de licitatie 100.000 de euro pe pensule si trafaleti" publicat în data de 30 ianuarie 2019
Data 31 ianuarie 2019
Urmare publicării artiolului „Robert Negoiță a plătit printr-o firmă de casă înființată cu două zile înainte de licitație 100.000 de euro pe pensule și trafaleți" din data de 30 ianuarie 2019, vă rugăm să primiți din partea noastră următorul drept la replică:
Contractul încheiat cu compania BRIFAST S.R.L. la care faceți referire (contract publicat pe site-ul companiei noastre - www.acs3.ro - din momentul în care a fost încheiat) este un contract generic de furnizare de materiale de construcții, valoarea de 100.000 EUR fiind suma maximă ce poate fi decontată pe baza comenzilor succesive de livrare pe care le facem către ei. Precizăm, de asemenea, că pentru fiecare comandă către aceștia facem o cerere prealabilă de oferte în piață și ajungem să achiziționăm de la ei numai în situația în care au prețurile și condițiile de livrare cele mai favorabile nouă.
Achizițiile de la BRIFAST S.R.L. care s-au făcut în baza acestui contract sunt cele aferente facturilor fiscale care au fost publicate toate pe site-ul companiei noastre (www.acs3.ro) încă din momentul în care au fost înregistrate în contabilitate. După cum oricine este interesat ar fi putut vedea, achizițiile au presupus materiale de construcții diverse (vezi anexa cu materialele achiziționate), nu numai pensulă, mistrie, cancioc și trafalet.
În ceea ce privește cheltuielile cu membrii Consiliului de Administrație, tot conform informațiilor publicate pe site-ul nostru (www.acs3.ro), indemnizația președintelui CA este de 12.000 lei / lună, iar cea a celorlalți membri de 15% din această sumă ca indemnizație pentru fiecare ședință. Ședințele CA se organizează în compania noastră în momentul în care este necesară achiziționarea de servicii și/sau produse cu valoare mai mare de 10.000 EUR, regulă stabilită prin hotărâre a Consiliul Local Sector 3. Deși avem în desfășurare cel mai mare șantier din București în acest moment, nu am avut mai mult de două ședințe ale CA pe lună.
Desemnarea membrilor Consiliului de Administrație a fost făcută perfect legal, respectând prevederile OUG 109/2011 cu modificările ulterioare, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.
Date fiind toate acestea, la care se adaugă toate informațiile financiar-contabile ale companiei noastre care sunt publicate pe site imediat ce sunt înregistrate contabil, vă rugăm să faceți rectificările care se cuvin în articolul mai sus amintit, publicat ieri.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
- 10.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu