Robert Negoiță, aroganță pe un munte de gunoaie!
Postat la: 25.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Mai mulți cititori din Sectorul 3 au semnalat că Primăria condusă de Robert Negoiță depozitează gunoaie pe un teren intravilan de pe Splaiul Unirii.
Jurnalistii de la recorder.ro s-au deplasat la fata locului pentru a constata ce se întâmplă. Intamplarea a facaut ca ei sa dea nas în nas cu însuși primarul Negoiță. Care a avut niste observatii de o aroganta maxima ce pot fi vazute in materialul video de mai jos:
Ambiția primarilor bucureșteni de a înființa companii proprii și de a pune monopol pe contracte duce la situații în care totul se face după ureche, în disprețul legii și al cetățenilor. În septembrie 2018, Primăria Sectorului 3 și-a înființat propria direcție de salubritate și a preluat atribuțiile de colectare și gestionare a deșeurilor de la operatorul privat care ridica gunoaiele din sector. Decizia s-a luat peste noapte, fără ca direcția nou înființată să fie pregătită pentru o asemenea sarcină. Primarul Robert Negoiță a constatat, astfel, că nu dispune de suficiente mașini pentru câte deșeuri trebuie să ridice în fiecare săptămână. Așa că gunoiaele au rămas pe străzi preț de mai multe zile.
Pentru a ieși din acest impas, Negoiță a recurs la o cârpeală românească: a suplimentat numărul mașinilor de gunoi cu camionetele de la întreținerea parcurilor și a scurtat drumul acestora până la groapă. Ca să facă mai multe curse, mașinile nu duc gunoaiele la groapa de la Vidra (Glina a fost închisă în februarie), ci le descarcă pe un spațiu aflat la intersecția bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splaiul Unirii.
„E doar o rampă de transfer", se justifică Robert Negoiță. „S-a închis groapa de gunoi de la Glina și trebuie să cărăm deșeurile la peste 20 de kilometri, într-un trafic infernal. Pe cale de consecință, gunoierele descarcă aici și apoi încărcăm în remorci mari și ducem la groapă". Legislația spune, însă, că înființarea unei „rampe de transfer" trebuie autorizată de autoritatea de mediu. Nu poți deschide o rampă doar pentru că ai nevoie, ea trebuie dotată după anumite standarde și pusă în funcțiune numai după ce se studiază impactul asupra zonei.
Însă Robert Negoiță avea nevoie să pună gunoaiele undeva și nu s-a mai împiedicat de aceste detalii. Agenției de Mediu a Municipiului București ne-a comunicat că Primăria Sectorului 3 nu are autorizație pentru rampa de pe Splaiul Unirii. De asemenea, Garda de Mediu spune că a fost sesizată de mai mulți cetățeni cu privire la depozitarea ilegală a gunoaielor și a mers în control. „Am găsit un teren murdar, nicidecum o rampă de transfer. Ca să fie rampă de transfer ar trebui să fie o activitate comercială, cu stații de sortare și tot ce mai e nevoie, dar acolo nu există așa ceva", ne-a declarat comisarul Andrei Corlan.
Reprezentantul Gărzii de Mediu admite, totuși, că instituția pe care o reprezintă a ținut cont de situația de criză a gunoaielor din sector și a permis depozitarea temporară, dar numai pentru deșeurile uscate: „Este vorba despre deșeurile de vegetație sau cele de construcții. Nu e în regulă ca acolo să se depoziteze și altfel de gunoaie".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
- 10.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu