Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Premieră în administrația din România: Un prefect propus de PSD primește "aviz" negativ de la serviciile de inteligence

Postat la: 17.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În urmă cu vreo trei săptămâni organizația PSD Vrancea a votat în unanimitate ca pentru funcția de prefect al județului să fie propus omul de afaceri Victor Roman, actual președinte al organizației Adjud, fost deputat de Vrancea și abonat la lucrări pe bani publici.

Recomandarea a venit formal de la Ionel Halici - președinte intermiar al organizației după mazilirea baronului Marian Oprișan. Concret, recomandarea a fost făcută de către cel care conduce de facto organizația, senatorul Angel Tîlvăr, singurul pesedist vrâncean care se află în grațiile lui Marcel Ciolacu. Legăturile celor doi sunt prin filiera securistică a părinților și rudelor celor doi. Astfel tatăl lui Angel, Col. de Securitate Petre Tîlvăr a fost foarte bun prieten și coleg de școală contrainformativă cu un unchi al lui Ciolacu. Tatăl lui Ciolacu fiind doar ofițer MapN la o Unitate din Buzău.

Recent, organizația PSD Vrancea a primit în plină figură lovitura dată de serviciile de inteligence cu privire la "oportunitatea ocupării funcției de prefect al județului Vrancea de către subiectul Roman Victor!" Mai pe șleau serviciile abilitate care se ocupă de activități de culegere de informații vitale pentru siguranța națională în teritoriu, au ajuns la concluzia că NU este oportun ca un personaj ca Roman să ocupe funcția de prefect.

Victor Roman în atenția serviciilor pentru acte de corupție

Afaceristul milionar și fostul deputat de Vrancea Victor Roman a făcut afaceri foarte bune cu statul mai ales cu Consiliul Județean Vrancea cât și cu CJ Bacău ani la rând, fiind unul dintre preferații baronului Oprișan-Portofel. În fiecare ani abonat - fie că era sau nu zăpadă pe drumurile județene -, era Roman la dezăpezirea lor. A deținut și deține mai multe firme prospere cu sediul la Adjud, atât pe numele său cât și pe numele fostei sale secretarei, o anume Angela Munteanu, care-i este în prezent iubită.

Deputatul PSD Victor Roman a fost găsit în decembrie 2013 în incompatibilitate de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), întrucât a deţinut în perioada septembrie 2012 - mai 2013 atât funcţia de deputat, cât şi cea de administrator al unei societăţi comerciale. De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău cu privire la un posibil fals în declaraţii făcut de deputat. De dosarul de la CA Bacău nu se mai știe nimic de 9 ani de zile.

În fapt, "Victor Roman s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 septembrie 2012 - 21 mai 2013, întrucât a deţinut atât funcţia de deputat, cât şi funcţia de administrator - Preşedinte al Consiliului de Administraţie la Agroservice Adjud S.A", se arată în comunicatul ANI. De asemenea, ANI a sesizat şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, suspectându-l pe parlamentar de fals în declaraţii. „Victor Roman nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în calitate de deputat funcţia de administrator - Preşedinte al Consiliului de Administraţie la Agroservice Adjud S.A. şi calitatea de asociat în cadrul aceleiaşi societăţi comerciale", au mai precizat la acea vreme inspectorii de integritate.

În tot acest timp Victor Roman a fost asigurat de tătucul său politic Oprișan-Portofel că nu i se va întâmpla nimic, atâta timp cât este el "jupânul" Vrancei. Dar după momentul declarării incompatibilității sale Victor Roman devine nefrecventabil pentru Oprișan și gașca sa. Cu tot acest pedigree de pesedist sadea dar și cu câteva milioane de euro în conturi, lucru certificat de declarația sa de avere, Victor Roman președintele organizației Adjud a PSD este recomandat către organizația județeană ca "bun de prefect". Același lucru îl face și organizația județeană către organizația centrală. Personal Angel Tîlvăr merge cu recomandarea în dinți la "fratele" său Marcel Ciolacu, asigurându-l pe șeful suprem că Victor Roman e prototipul perfect al viitorului prefect social-democrat. Operațiune clară de recuperare/reevaluare a unui pesedist de viitor!

Concret, "avizul" în fapt o recomandare a serviciilor de informații, cu privire la viitorul prefect a căzut ca o ghilotină asupra președintelui interimar Halici dar mai ales peste capul lui Tâlvăr, alintat de colegi cu apelativul "Angel Radios"! Pe viitor de la pesediștii vrânceni se așteaptă o recomandare serioasă și mai ales fără "pete la dosarul de cadre"!

De remarcat este faptul că de-a lungul timpului "Angel radios" s-a dezis pînă și de taică-su, de domnu colonel! "Numit de două luni în funcția de Ministru delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, fiul fostului securist ce a înspăimântat județul Vrancea înainte de 1989, Angel Tîlvăr nu încetează să ne uimească. Contestat de presă la numirea sa în funcție pentru că e fiul unui fost securist, Tîlvăr s-a dezis rapid de tatăl său, securistul care i-a asigurat spatele până în 1989, (când Angel Radios era mare boem după cum îl descrie jurnalistul Florin Budescu) și probabil și după: „a fost un instrument profund dăunător, care a deservit un regim politic toxic, antidemocratic." a declarat domn' ministru Tîlvăr în 2015 pentru gazetaromaneasca.com.

"SRI nu dă avize!"

La începutul anului 2018 PSD ul de sub conducerea lui Dragnea a hotărât în Comitetului Executiv Naţional, să "taie" serviciile de informaţii din circuitul de numire a miniştrilor și a altor demintari. Atunci purtătorul de cuvânt al SRI Oviciu Marincea a precizat că serviciul nu dă avize pentru numirea miniștrilor sau a altor demnitari, ci transmite doar informații care privesc securitatea națională, beneficiarilor legali.

"Aşa-zisa dezbatere despre 'avizele' SRI pentru noul Guvern este un non-subiect. Există vreo lege care ne obligă să dăm aviz pe o numire a unui ministru? Nu! Dar dăm totuşi vreun aviz? Nu! Dăm date dacă ne solicită vreun beneficiar legal, iar acele date sunt exclusiv date pe care noi le putem culege potrivit legii! Deci, date privind securitatea naţională. Conform Legii 14/1992, de organizare şi funcţionare a SRI, la art.4: la cererea conducătorului instituţiei publice, SRI verifică şi oferă date cu privire la persoanele care urmează să ocupe o demnitate publică.

Dacă nu ne solicită nimeni, noi informăm totuşi pe cineva? Doar dacă avem informaţii privind securitatea naţională. Cui trimitem? Beneficiarilor legali, în funcţie de responsabilităţile lor, şi parchetelor, după caz. SRI are obligaţia de a transmite beneficiarilor legali informaţii referitoare la ameninţări la adresa securităţii naţionale", a transmis purtătorul de cuvânt al SRI în ianuarie 2018.

Vulpea care l-a păcălit pe Portofel

Drept relaxare pentru companionii săi dar și ca atenționare pentru "ratatul de Roman", baronul Portofel a organizat o vânătoare la mistreți pe fondul fostei moșii Vladnicu, acum în proprietatea pesedistului Gică Duță, fost director al Direcției Silvice Vrancea ani la rând, fost candidat la Senat al PSD. Vânătoarea a fost una care viza pe de o parte să-i atragă atenția lui Victor Roman. Asta deoarece moșia Vladnicu de lângă Adjud se învecinează cu fondul de vânătoare a "ratatului Roman" cum îi place lui Oprișan să-l alinte pe cel care i-a fost tovarăș de drum, acum dușman de moarte. Și pe de altă parte să sudeze o echipă care să-i fie credincioasă lui Oprișan, în speranța demolării actualei conduceri și revenirii sale triumfătoare la frâiele organizației PSD.

Au răspuns prezent la apelul fostului lider PSD, în jur de 30 de vânători adunați pe sprânceană din vechea gașcă rămasă pe baricade pentru Oprișan; Nicu Giurgea fost prefect, fost senator fost președinte al CJ Vrancea, afaceristul Corneliu Prunache, consilieri județeni în frunte cu una nume Carnariu, Gică Duță cu fiul său cel mare dar și fostul șef al Gărzii fiananciare Marian Lungu pe post de paharnic și chelner al petrecerii, pentru că de vreo 5 ani nu mai este membru al Asociației de Vânătoare.

"Eu nu am mers că aveam chef, ci că m-a amenințat Oprișan că mă dă afară din partid dacă nu vin. Și mai știi, dacă vine iar la putere?!", ne-a spus sub protecția anonimatului un ales local. După câteva ore de bătaie a gonacilor și după consumul a câtorva zeci de litri de licori bahice, de peste 40 gr DALL, în fața iluștrilor vânători nu a vrut să iasă nici un mistreț, nici un urs și nici un iepure. Ci numai o vulpe! Fapt care l-a făcut pe unul dintre intelectualii hâtri prezenți la zaiafet să exclame: "Mariane, vulpea te-a lăsat de fazan!" La rândul său Oprișan s-a supărat foarte tare pe amfitrionul Gică Duță și i-a reproșat acestuia că înainte de vânătoare cu o zi, ar fi alungat vânatul din pădure, special cu scopul de a îi face de râs. Mai ales că nu este prima oară când la o vânătoare organizată de Gică Duță pe aceeași moșie, vânatul a dispărut din peisaj.

M.G.G

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE