Precedentul "MERCUR": Restaurantul din Eforie care devine hotel peste noapte si e scos la vanzare
Postat la: 25.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Din starea jalnica in care se afla orasul Eforie si cele doua statiuni turistice arondate se vede ca primarul Robert Serban este un bun gospodar doar in ceea ce-l priveste. Averea sa a crescut considerabil, vila luxoasa in Agigea, masini de lux marca BMW, ceasuri scumpe, imbracaminte de firma etc. Averea e "la vedere", altfel, in acte si in declaratiile de avere, liberalul Serban se de defineste ca un om obisnuit, aproape sarac lipit, fara case, terenuri, masini etc.
In schimb, toata lumea din localitate stie ce afaceri face primarul prin interpusi, ce spagi si comisioane se ofera pentru diverse aprobari in consiliul local. Pe langa o intreaga "caracatita" de firme de casa care sug de la buget, primarul este ocrotit de o retea de interlopi locali care percep taxe de protectie si care gestioneaza micile afaceri din Eforie, mici dar numeroase, aducand un profit subteran imens. Cine e cu primarul o duce bine. Si nu numai cu primarul, ci si cu viceprimarul Danut Chiparu.
Cum spuneam, multe din hotelurile care odihioara faceau faima Eforiei zac acum intr-o paragina de nedescris. Asta este si scopul. Lasi constructiile sa se degradeze, ca sa le poti achizitiona la pret de nimic, ba chiar sa beneficiezi de facilitati si alte sustineri financiare ca sa fie restaurate si date in folosinta. Si uite asa se gaseste vreun interpus care sa preia "marfa" si mai apoi, prin consiliul local sa curga aprobarile de modernizare.
Ingineria de la Mercur
Este cazul nou transformatului Hotel Mercur, de pe Aleea Mercur, din Eforie Sud, care a devenit un "precedent" pe baza caruia s-a dezvoltat un veritabil algoritm local. Aici exista un restaurant faimos odinioara. In ultimii ani, insa, cine trecea prin zona constata un imobil in paragina (foto sus). Lucrurile se schimba, insa, cu o repeziciune de nedescris cand este vorba despre interesele de clan. Si pentru aproape jumatate de milion de euro profit, comisionul este de cel putin 15%, daca nu chiar 20%, plus alte spagi conexe.
Ce fac cei de la SC Poarta Apelor SRL, reprezentati de Irina Anghel, cu domiciliul in Navodari, care mai detin si un restaurant pescaresc tot in Eforie Sud, pe strada Marii nr.110. Firma este infiintata in 16 aprilie 2016, cu cateva saptamani mai devreme de alegerile locale care aveau sa fie castigate de Robert Serban, actualmente are 6 angajati, iar din documentele depuse la ANAF nu rezulta ca s-au platit asigurari sociale pentru acestia, firma avand datorii si la alte taxe si impozite.
Un interpus de al "casei" - ca sa vedem algoritmul - a obtinut, ca atare, posesia fostului restaurant Mercur si al cladirii adiacente, pe care l-a transformat peste noapte in hotel cu 55+16 camere, deocamdata fara niciun fel de autorizatie (publicam fotografii din timpul reconstructiei ca hotel, precum si anuntul de vanzare din foto de mai jos). Terenul studiat, în suprafaţă de 1888 mp, conform actelor de proprietate, este situat în localitatea Eforie Sud, aleea Mercur, nr.7, Lot 1, jud. Constanța.
Dar ce mai conteaza autorizatia? Este suficient un memoriu pentru autorizatia de mediu ca sa tina loc si de alte acte. Asta trece imediat de consiliul local, desi mai sunt probleme cu PUZ, dar si cu alte autorizatii de obtinut de la Constanta, fiind legate de Zona Metropolitana. Partea tare a afacerii e a acum, hotelul e scos la vanzare pentru suma de 450.000 de euro. Acum, in aceeasi echipa se vrea și terenul din fata complexului, in suprafata de 1300 mp. Licitația - spun surse locale - este deja aranjata si urmeaza ca in scurta vreme sa se publice anunțul oficial.
Cum se transforma o carciuma în unitate de cazare
In memoriul depus de SC Creo Mixt SRL (vezi document), care s-a ocupat de proiectare, in vederea obtinerii avizului de mediu, putem citi: „Clădire turistică (cazare) SP+P+1E - extindere - supraetajare (de la SP+P), modernizare și recompartimentare, schimbare de destinație din (actual) restaurant" este proiectul depus de către SC Poarta Apelor Srl, din Eforie, în atenţia autorităţilor si la care inca se lucreaza pentru finisaje si modernizare. Practic, restaurantul Poarta Apelor (vezi foto de mai jos) din localitatea menționată se tansformă în unitate de cazare, prin adăugarea unui etaj la clădirea deja existentă.
"S-a avut în vedere ca prin volumetria generală, destinația imobilului proiectat și calitățile estetice ale finisajelor exterioare, să se creeze o imagine arhitecturală adecvată zonei de amplasament. Se vor respectate aliniamentele, retragerile și înălțimile maxime impuse prin certificatul de urbanism și/sau documentația de urbanism în vigoare. Vecinătățile și retragerile față de limitele de proprietate sunt cuprinse în planul de situație. Zona este reglementată prin HCL Eforie nr. 71/2002- zona VI. De altfel, unitatea de cazare va avea 71 de camere.", mai scrie in proiect.
Se mai propune: "Amenajarea de spații verzi cu rol decorativ și de protecție în suprafață de cel puțin 50% din totalul suprafeței de teren conform HCJC nr. 152/22.05.2013 privind stabilirea suprafețelor minime de spații verzi aferente construcțiilor realizate pe teritoriul administrativ al județului Constanța". Destinația construcțiilor fiind „turism". In plus: "Pe teren se va amenaja o suprafață de spații verzi de 265.90mp, și pe terasele imobilului o suprafață de 678.10mp, cumulând un total de 944.00mp." Se vor planta arbori: „abies alba/ brad, querqus pedunculiflora/ stejar brumariu" si flori „hydrangea macr/ hortensie, lavandula/ lavanda". Practic, aceeasi reteta stabilita deja de Algoritmul "Mercur"!
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu