Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Prețul "eliberării": Vinde Ucraina aurul pe care nu-l are?!

Postat la: 21.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În martie 2014, o operațiune misterioasă a avut loc în toiul nopții, în care, potrivit unor surse de atunci ale serviciilor secrete, rezervele de aur ale Ucrainei au fost încărcate într-un avion neinscriptionat, care ar fi dus aurul în SUA (oare, pentru a-l păstra în siguranță?!).

În următoarele câteva luni stocurile oficiale de aur ale Ucrainei (provenite de la FMI) s-au prăbușit... De atunci, nu a existat nicio dezmințire a acestui raport. Având în vedere acest lucru, Reuters a raportat că, duminică, viceguvernatorul Băncii Naționale a Ucrainei (UNB), Kateryna Rozhkova, a declarat la televiziunea națională că UNB a vândut rezerve de aur în valoare de 12,4 miliarde de dolari de la începutul invaziei Rusiei, la 24 februarie.

"Vindem (acest aur) pentru ca importatorii noștri să poată cumpăra bunurile necesare pentru țară", a declarat Rozhkova. Ea a precizat că aurul nu este vândut pentru a susține moneda ucraineană grivna. Există doar o singură problemă: Ucraina nu are rezerve de aur de 12 miliarde de dolari (conform datelor oficiale ale FMI de la sfârșitul lunii iunie). rămâne neclar cum a vândut Ucraina atât de mult aur. Când rușii au invadat, UNB deținea în rezervele sale aproximativ 27 de tone de aur, evaluate la aproximativ 1,6 miliarde de dolari, potrivit WGC.

Cu alte cuvinte, potrivit lui Rozhkova, banca centrală a vândut de peste 7 ori mai mult decât totalul deținerilor sale de aur! De asemenea, este posibil ca alte țări sau entități private să fi dat Ucrainei aur pentru a-l vinde. Țări din întreaga lume au trimis miliarde de dolari în ajutoare guvernului ucrainean. De exemplu. la începutul acestei luni, Suedia a trimis 577,7 milioane de coroane suedeze Ucrainei. Asta înseamnă peste 55,5 milioane USD și 1,5 miliarde UAH.

Mai puțin probabilă este o accelerare rapidă a producției miniere. Potrivit unui raport al Mining World, Ucraina se află pe aproape 3.000 de tone de aur, dar țara avea puține mine în funcțiune înainte de invazie. În cele din urmă, unele rapoarte au sugerat că aurul Ucrainei a fost "relocat" în Polonia! Adjunctul șefului Băncii Naționale a Ucrainei, Serghei Nikolaychuk, a declarat într-un interviu acordat revistei Rabbit Hole că Kievul trimite rezervele de aur și de valută ale Ucrainei în Polonia, unde vor fi depozitate până la normalizarea situației.

În același timp, el nu a dezvăluit nici volumele acelorași rezerve, nici care sunt acestea. Aparent, nu este vorba despre aur fizic, ci despre "securitate". Această acțiune sugerează că liderii Ucrainei sunt mult mai puțin optimiști în ceea ce privește perspectivele sale și ale țării în războiul cu Rusia decât proclamă Zelensky în fața lumii... Deci, iată - oficialii UNB au declarat că au vândut de 7 ori mai mult decât cantitatea de aur pe care o au în rezerve... apoi au negat.

Să fie această "relocare" costul noii "eliberări"?

Martie 2014, din dosarul FMI: observă cantitatea de aur care pur și simplu a dispărut ... E incercuita cu rosu

Potrivit datelor oficiale ale FMI, via Bloomberg, rezervele totale ale Ucrainei, exceptând aurul, sunt mai mari decât rezervele totale ale Ucrainei...?

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE