PNRR redirecționat către zona militară: Investiții masive în spitale de război. Populația mai așteaptă
Postat la: 01.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
De la 8 spitale regionale, am ajuns la două, și alea din împrumuturi, că din PNRR nu s-a putut. În schimb, banii din PNRR au fost direcționați către patru spitale de război, cu centre de politraumă, pregătite pentru militarii din NATO care se tot înmulțesc pe teritoriul țării noastre. Inițial, aceste spitale ar fi trebuit construite din banii MApN, însă Comisia Europeană a aprobat redirecționarea banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență.
Probabil din toate construcțiile anunțate de Ministerul Sănătății, singurele urgentate și care se vor și finaliza vor fi cele ale Ministerului Apărării Naționale. Guvernul a oficializat, în ultima ședință, finanțarea din PNRR a 4 unități medicale publice din subordinea Ministerului Apărării Naționale, de la Brașov, Craiova, Pitești și Sibiu. Astfel, la Craiova se va construi un pavilion de medicină operaţională-politraumă, în cazarma 1053, cu bani atât din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12 - Sănătate, Investiția 2. "Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice", cât și și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale.
Inițial, printr-o hotărâre de guvern din 2019, finanțarea acestui obiectiv trebuia făcută de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naționale, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii. Noul spital militar de la Craiova este destinat să exercite autonom macrofuncțiile de urgență, diagnostic ambulatoriu, tratament chirurgical și funcții medico-militare.
Obiectivul proiectului este acela de a asigura investigarea stării de sănătate și tratamentul militarilor din subordinea Ministerului Apărării Naționale, rezerviștilor armatei române, militarilor aflați în misiuni în zona de responsabilitate a investiției. "Noul pavilion țintește aducerea potențialului și eficienței serviciilor de urgență, diagnostic și tratament la nivelul țărilor Uniunii Europene cu sistem sanitar avansat", susține MApN.
La Sibiu, tot din banii PNRR, se va construi un bloc chirurgical politraumă, care este destinat să exercite autonom macrofuncțiile de urgență, diagnostic ambulatoriu, tratament chirurgical, funcții medico-militare, integrându-se funcțional și infrastructural în ansamblul Spitalului Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustinˮ Sibiu.
Obiectivul proiectului este acela de a asigura pe lângă investigarea stării de sănătate și tratamentul militarilor și personalului civil din cadrul Ministerului Apărării Naționale, militarilor aflați în misiuni în zona de responsabilitate a investiției, rezerviștilor armatei române din județul Sibiu și județele limitrofe, menținerea nivelului capacității de luptă și evaluării operaționale a structurii de forțe a Armatei României.
"Pavilionul chirurgical politraumă țintește aducerea potențialului și eficienței serviciilor de urgență, diagnostic și tratament la nivelul țărilor Uniunii Europene cu sistem sanitar avansat, asigurând o creștere a capacității și capabilității spitalului în asigurarea funcțiilor și a funcționalității acestuia, în situații de reacție pentru reducerea riscurilor sau la apariția unor posibile pericole viitoare", se arată în hotărârea de guvern.
Un alt spital nou de medicină operațională-politraumă va fi construit de la zero în cazarma 646 Brașov, acest proiect beneficiind și de drum de acces și de rețele. Obiectivul este același: consolidarea operaționalizării și menținerea nivelului capacității de luptă și evaluării operaționale a structurii de forțe a Armatei României. Banii necesari investiției provin tot din PNRR, care, se pare, a fost deturnat către spitale militare.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Rusia vrea o nouă ordine mondială și fragmentarea Ucrainei într-un plan secret adresat SUA
- 6.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 7.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu