ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Piedone a tras un tun de 4,4 milioane de lei care a bubuit in conturile unui liberal

Postat la: 22.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 din Capitală, a acordat prin achiziții directe suma de 4,4 milioane lei către două firme deținute de un liberal din Dâmbovița. Criticat pentru împărțirea contractelor în mai multe părți pentru a ocoli obligația unei licitații publice, Piedone a cheltuit banii publici prin 20 de contracte separate.

Ambele firme, Green Point Construct și Pavel Point Construct, au un singur acționar: Pavel Marian, care a candidat pe listele PNL pentru un loc în Consiliul Județean Dâmbovița. În perioada 17 august 2023 - 5 septembrie 2024, Primăria Sectorului 5 a atribuit 20 de contracte celor două firme, având ca scop în principal lucrări de reparații și igienizare la școlile din Sectorul 5. Pavel Point Construct, firmă înființată în 2020, a primit 16 contracte în valoare de circa 3,3 milioane lei. Green Point Construct, care a fost înființată în februarie 2024, a obținut 1,2 milioane de lei de la Primăria Sectorului 5, prin 4 contracte. Curtea de Conturi a criticat încă din 2022 practicile lui Piedone prin care evită licitațiile publice atribuind mai multe contracte mai mici.

„Divizarea contractelor de achiziție publică, pe parcursul anului 2022, evitându-se astfel aplicarea procedurilor concurențiale de atribuire prevăzute de Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice (...) evitându-se astfel aplicarea procedurilor concurențiale de atribuire prevăzute de Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice", a scris atunci Curtea de Conturi într-un raport. De la începutul anului 2024, Primăria Sectorului 5 a atribuit prin 9 licitații publice suma de 150 milioane de lei. În aceeași perioadă, numărul achizițiilor publice a depășit cifra de 850, cu o valoare totală de 100 milioane de lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE