ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Picanteriile de dragoste ale celei mai cunoscute regine a României. Pasiunile din alcov

Postat la: 16.05.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Regina Maria a fost una dintre cele mai importante personalităţi feminine ale epocii sale. Dincolo de acţiunile umanitare, diplomatice, culturale şi patriotice, englezoaica de pe tronul României s-a făcut remarcată şi prin scandalurile amoroase.

Maria Alexandra Victoria, cunoscută mai degrabă Regina Maria a României sau "Missy" în cercurile apropiate a fost una dintre cele mai importante personalităţi feminine ale istoriei românilor. A contribuit decisiv pe plan diplomatic la realizarea României Mari, fiind deosebit de apreciată pe plan internaţional de majoritatea ambasadorilor Marilor Puteri. Totodată a influenţat pozitiv politica regelui Ferdinand I, de modernizare a României, fiind implicată în majoritatea domeniilor dar mai ales în cel cultural şi sanitar. A fost infirmieră de front, înfruntând pericolele pentru a da o mână de ajutor răniţilor dar mai ales pentru a ridica moralul soldaţilor.

A fost deasemenea un personaj foarte popular, jovial, spiritual şi de ce nu inspiraţional în multe situaţii. Cu toate acestea viaţa reginei Maria nu a fost ferită de scandaluri. Ba chiar devenise notorie pentru aventurile sale extraconjugale. Trei dintre iubirile sale au fost însă deosebit de faimoase şi în cele din urmă trecute cu vedere până şi de regele Ferdinand. Maria Alexandra Victoria, viitoarea regină a României s-a născut în 1875, în comitatul Kent, Anglia. Provenea dintr-o familie ilustră, fiică a Alfred Ernest de Saxa-Coburg-Gotha şi duce de Edinburgh şi a Maria Alexandrovna Romanov, fiica lui Alexandru al II-lea, ţarul Rusiei. Maria era nepoata reginei Victoria şi mare prinţesă a Marii Britanii şi Irlandei.

Pe scurt, avea legături cu cele mai puternice monarhii din Europa. Principesa Maria a avut parte de o copilărie liberă şi frumoasă, iar la maturitate a ajuns să fie considerată una dintre cele mai frumoase şi senzuale femei din Europa. Iniţial, pe când avea doar 15 ani, Maria s-a îndrăgostit de vărul ei George, iar regina Victoria şi-ar fi dorit să-i vadă pe cei doi tineri căsătoriţi.

Maria Alexandrovna, mama viitoarei regine a României nu a fost de acord ca fiica sa să căsătorească cu prinţul George. În schimb a creionat viitorul fiicei sale, îndreptând-o către o căsătorie cu un prinţ german, viitor rege al unei ţări îndepărtate din Balcani. Era vorba despre Ferdinand din casa de Hohenzollern-Sigmaringen, nepotul lui Carol I, rege al României. Ferdinand a fost ales prinţ moştenitor, de regele Carol, rămas fără niciun fel de urmaş, după moartea prematură a fiicei sale Măriuca. Acestă relaţie a fost încurajată şi de Wilhelm al II lea, kaiserul Germaniei.

Familia a găsit cadrul propice, la Munchen, în Germania pentru ca cei doi tineri să se cunoască. În cele din urmă s-a hotărât căsătoria Mariei, pe atunci o copilă de 17 ani, cu Ferdinand. A fost însă o relaţie sortită eşecului. Ferdinand, sau Nando, cum îi spunea Maria, era prea apatic, prea banal, prea serios, pentru gusturile reginei Maria. Pe de altă parte viitorul rege al României va suspina toată viaţa după Elena Văcărescu, o tânără poetă care a făcut parte din suita reginei Elisabeta, mătuşa lui Ferdinand. Maria nu se simţea atrasă de noul soţ, iar noaptea nunţii ar fi fost un eşec.

„Nu-i dădea nimic în gând pentru a face să treacă plăcut timpul unei soţii atât de copilăroase. Noaptea nunţii a fost un eşec total. Răspundeam naiv iubirii lui, dar parcă simţeam tot timpul ceva deşert şi gol. Mi se părea că tot aştept ceva ce nu venea" scria regina Maria în „Povestea vieţii mele". Ajunsă în România, chiar după o primire călduroasă şi impresionantă, regina Maria se simţea singură şi plictisită într-o atmosferă rigidă de curte, dominată de regele Carol I, „Unchiul" aşa cum apare în memoriile reginei. Carol I ar fi încercat să o izoleze pe tânăra principesă de viaţa flamboiantă a Bucureştiului.

„Missy" a reuşit însă să evadeze şi mai mult decât atât să-şi implinească nevoia de iubi pătimaş şi de-aşi alunga plictiseala din căsătoria cu Ferdinand. La 17 ani Maria era deja mamă. Pe 15 octombrie 1893 l-a adus pe lume pe Carol, cel care avea să devină penultimul rege al României. A urmat rapid un alt doilea copil. Se spune că Ferdinand îi oferea Mariei doar patima sa senzuală, deschizând drumul soţiei sale către noi aventuri.

Prima aventură extraconjugulă care a declanşat un adevărat scandal a fost cu un prinţ rus. În 1896. cuplul princiar a călătorit la Moscova, la încoronarea lui Nicolae al II lea, vărul Mariei. Frumuseţea principesei de România dar şi spiritul ei jovial a cucerit o armată de admiratori printre care şi vărul ei, Marele Duce Boris.

Sentimentul a fost fost reciproc. Maria s-ar fi îndrăgostit de Boris, alături de care ar fi avut o aventură. „Boris era plin de energie. Nu este leneş ca Nando, care stă şi cască", mărturisea Maria. Ba chiar Marele Duce rus a venit şi la Sinaia unde a stat destul de mult. În anul 1900, pe 6 ianuarie, Maria naşte al treilea copil, o fetiţă numită Maria, poreclită şi Mignon. Se zvonea tot mai mult că este al lui Boris şi nu al lui Ferdinand.

Cuplul princiar a fost la un pas de divorţ. Maria a plecat la părinţii săi în Germania. A fost convinsă să revină după ce Ferdinand a venit şi a recunoscut-o pe Mignion. Avea să devină de altfel fiica sa preferată. Nici la mustrările reginei Victoria, nici la cele ale lui Carol I, principesa Maria nu a renunţat la viaţa sa amoroasă extraconjugală.

După Boris a venit rândul lui Gheorghe „Zizi" Cantacuzino, un tânăr ofiţer de roşiori care ar fi avut o relaţie cu viitoarea regină. Acesta a fost adus la palat pentru a-l instrui pe tânărul Carol în gimnastică. Se spune însă că trei au fost marile iubiri ale reginei Maria, una dintre ele până la moarte. Una dintre marile iubiri ale reginei Maria a fost miliardarul american Waldorf Astor. Cei doi s-au cunoscut în anul 1902 la încoronarea lui Eduard al VII lea, regele Angliei. Cuplul princiar a călătorit la Londra iar Maria a rămas toată vara în Anglia, la Cliveden.

La o petrecere l-a cunoscut pe tânărul Astor. Se spune că a fost dragoste la prima vedere, reciprocă. Cei doi tineri au avut o relaţie pătimaşă iar Maria a rămas cu amintiri plăcute şi nostalgii. Waldorf a venit de câteva ori în România pentru a-şi vedea amanta. Acoperirea relaţiei dintre cei doi, era sora miliardarului, Pauline. Aparent întâlnirile erau între Maria şi Pauline însoţite de fratele acesteia. Idila dintre cei doi a încetat abia după patru ani, în momentul în care miliardarul american s-a căsătorit şi a renunţat total la Maria. „Îl iubeam sincer şi natural, cu tot ce firea mea avea mai bun de dăruit", s-a destăinuit principesa Maria.

Cea mai mare iubire a principesei Maria s-a născut chiar în anul marii răscoale ţărăneşti din România, adică în 1907. Principesa s-a îndrăgostit total de prinţul Barbu Ştirbei, un tânăr rasat dintr-o familie domnească, inteligent, elegant şi frumos. Prinţul Ştirbei era căsătorit cu Nadeja Bibescu, şi ea dintr-o familie ilustră. Dar situaţia era aceeaşi ca în familia princiară. Barbu Ştirbei nu simţea niciun fel de afecţiune faţă de soţia sa. Acesta petrecea mult timp pe domeniul său de la Buftea şi investind masiv în domeniul agricol şi mai apoi bancar, prinţul Ştirbei a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din România.

Barbu Ştirbei s-a îndrăgostit, la rândul său,iremediabil de principesa Maria. Cei doi făceau plimbări interminabile şi petreceau timp suficient cât să stârnească suspiciuni la domeniile de la Buftea. Deşi toată lumea vorba şi ştia despre relaţia dintre cei doi, în mod paradoxal, Barbu Ştirbei este numit în 1913 administrator al domeniilor coroanei.

Iar apoi, după ce Ferdinand ajunge rege, şef al Curţii Regale. În aceată calitate, Barbu Ştirbei este mai tot timpul prin preajma principesei. Acest cuplu fermeca pe contemporani. Eleganţa şi alura aristocratică a Mariei şi a lui Barbu Ştirbei, şi totodată potrivirea perfectă. „Era tot timpul în preajma ei şi se comporta ca un membru al familiei.(...) Maria n-a mai ţinut secretă relaţia aşa că intrările şi ieşirile ei la Ştirbei se petreceau în faţa personalului fără cea mai mică reţinere", mărturisea prinţesa Callimachi.

Ferdinand tolera această relaţie chiar dacă lumea publică vuia. Regele la rândul său avea, de altfel, relaţii extraconjugale. Se spune că ultimii doi copii ai reginei Maria, Ileana şi Mircea, au fost cu Barbu Ştirbei. Iubirea lor a durat mai bine de 30 de ani. Relaţia dintre Maria şi Ştirbei a fost fragmentată doar de un episod amoros cu un boxer canadian, Joe Boyle. Era chiar aproape de începutul relaţiei cu Ştirbei. Canadianul era militar, avea gradul de colonel, dar a fost marinar şi boxer profesionist.

Totodată a fost şi prospector de aur la sfârşitul secolului al XIX-lea. Era un bărbat în toată puterea cuvântului, exercitând o atracţie fatală pentru tânăra principesă. Joe Boyle venise în România pentru a ajuta la dezvoltarea industrie petroliere în valea Prahovei. A devenit prieten al reginei, iar mai apoi amant. „Un om ciudat de fascinant, care nu se teme de nimic. Un adevărat Jack London", scria regina Maria în jurnalul său.

Relaţia cu Boyle a durat până în 1919. După aceea a plecat din România să lucreze cu o altă companie petrolieră. În viaţa Mariei a rămas însă prinţul Ştirbei. Chiar şi aşa, regina României a continuat să mai corespondeze cu fostul boxer canadian. Astor, Ştirbei şi Boyle au fost cele trei mari iubiri ale Mariei, spun biografii. „Dacă cei trei bărbaţi din viaţa ei - Barbu Ştirbey, Waldorf Astor şi Joseph Boyle - aveau ceva în comun, acesta era faptul că şi ei erau nişte romantici incurabili, bărbaţi care ştiau cum să ridice femeia din viaţa lor pe un piedestal de marmură albă, acoperit cu viţă de vie şi situat într-o poziţie impresionantă", scria Hannah Pakula în „Ultima romantică - Viaţa Reginei Maria a României".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE