Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Personajul influent trimis pe urmele lui Prigojin în Africa. Planul Kremlinului cu un „corp expediționar" de 20.000 de soldați

Postat la: 02.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Informații furnizate de bloggeri militari apropiați de Kremlin indică faptul că Rusia are un plan pentru a desființa influența grupului de mercenari Wagner în Africa.

Analiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) au publicat un document referitor la personajul trimis de Kremlin în Africa pentru "a rezolva" gruparea de mercenari condusă anterior de Prigojin.

"Se pare că adjunctul ministrului rus al Apărării, colonelul general Yunus-Bek Yevkurov, vizitează mai multe țări africane, ca parte a efortului continuu al Ministerului rus al Apărării (MOD) de a prelua controlul asupra operațiunilor Grupului Wagner în Africa.

Un milblogger afiliat la Kremlin a susținut că Yevkurov efectuează un turneu în diferite țări africane, inclusiv Burkina Faso, și a vizitat recent Libia și Siria în încercarea de a înlocui „companii militare private" (PMC) cu formațiuni controlate de Ministerul Rusiei.

Milbloggerul a susținut, de asemenea, că Ministerul Apărării din Rusia formează un „corp de voluntari" care să funcționeze ca un „corp expediționar" care va include peste 20.000 de soldați.

„Corpul expediționar" poate fi o referire la „Rossiyskiy Ekpeditsionniy Korpus" (Corpul expediționar rus) PMC pe care se presupune că oficialii ruși îl creează pentru a desfășura operațiuni în străinătate.

Bloomberg a raportat pe 31 august că surse anonime apropiate Ministerului Apărării din Rusia și un PMC nespecificat au susținut că un PMC afiliat Ministerului Apărării din Rusia este poziționat să preia controlul operațiunilor lui Wagner în Republica Centrafricană. ISW a observat că, după rebeliunea Wagner din 24 iunie, Ministerul Apărării din Rusia încearcă în mod sistematic să consolideze controlul asupra operațiunilor Wagner în Africa.

Un sondaj de opinie dat publicității recent în Rusia indică faptul că ar exista puțină spre deloc nemulțumire în rândul societății în legătură cu dispariția grupului Wagner sau a finanțatorului său Evgheni Prigojin. Sondajul mai arată că adevărata cauză a prăbușirii avionului va avea un impact redus atât asupra societății ruse, cât și asupra viitorului grupului Wagner.

Organizația independentă de sondaje rusă Levada Center a constatat că procente aproximativ egale de respondenți cred că:

- moartea lui Prigojin a fost accidentală;

- autoritățile ruse au orchestrat moartea lui Prigojin;

- Prigojin este încă în viață;

- cauza morții lui Prigojin este dificil de determinat.

Sondajele Centrului Levada efectuate pe 23 iunie și 23 august au constatat că rușii sunt împărțiți aproape în mod egal între dezaprobarea și aprobarea activităților lui Prigojin.

Părerea publică cu privire la moartea lui Prigojin (foarte probabil un asasinat dirijat de Kremlin) ar avea un impact asupra luării deciziilor la Kremlin sau la Ministerul Apărării numai dacă opoziția ar atinge un prag mult mai ridicat. În acest moment, Kremlinul beneficiază de fapt de pe urma dezacordurilor continue din societatea rusă cu privire la circumstanțele morții lui Prigojin", arată analiza ISW.

Yevkurov este unul dintre cei mai influenți generali din Ministerul Apărării al Rusiei, un personaj discret, care apare adesea în întâlniri cu Putin. A fost, printre altele, omul din Kremlin care s-a întâlnit cu Prigojin în timpul insurecției ratate din 24 iunie 2023.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE