Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Percheziții la Mar-a-Lago: Acuzații teribile pentru Donald Trump - Lista documentelor ridicate

Postat la: 13.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Donald Trump este investigat pentru posibile încălcări ale Legii Spionajului şi obstrucţionarea justiţiei, conform mandatului de percheziţie de la Mar-a-Lago, relatează presa internaţională. Vineri, mandatul de percheziţie şi procesul verbal de percheziţie au fost desecretizate.

Lista obiectelor ridicate în timpul percheziţiei include 11 seturi de documente clasificate. Unele sunt marcate top secret. Bbc.com notează că mandatul de percheziţie a fost aprobat de un judecător federal la 5 august, cu trei zile înainte de percheziţia care trebuia făcută cel târziu până la 19 august. Mandatul de percheziţie arată că agenţii erau autorizaţi să ridice dovezi care arată eforturile lui Trump de a reţine ilegal informaţii sensibile care i-ar putea ajuta pe adversarii SUA sau de a distruge sau ascunde documente guvernamentale.

Iată ce căutau agenţii FBI, conform mandatului:

  • Orice documente pe care să existe menţiunea "clasificat"
  • Detalii despre stocarea sau transmiterea de informaţii legate de apărarea naţională sau materiale declasificate
  • Orice documente guvernamentale şi/sau prezidenţiale din mandatul lui Trump
  • Orice dovadă de modificare, distrugere sau ascundere a unor documente guvernamentalae şi/sau prezidenţiale sau a unor documente marcate "clasificat".

Procesul verbal cu obiectele ridicate de agenţii FBI este de trei pagini. Pe listă se află o scrisoare de clemenţă prin care i se acordă amnistie aliatului lui Trump Roger Stone, o cutie de documente legată în piele şi un document cu titlul "Informaţii despre preşedintele Franţei". Pe listă mai sunt documente cu menţiunea Top Secret, precum şi "diverse documente secrete". Procesul verbal este semnat de avocata lui Trump, Christina Bobb.

Departamentul de Justiţie al SUA a făcut joi demersurile oficiale pentru a desecretiza mandatul de percheziţie executat de FBI săptămâna aceasta la reşedinţa Mar-a-Lago a fostului preşedinte Donald Trump, potrivit unor documente judiciare depuse recent în instanţă şi consultate de CNN.

"În momentul în care mandatul a fost executat iniţial, Departamentul a furnizat o notificare direct avocatului fostului preşedinte Trump. Departamentul nu a făcut nicio declaraţie publică cu privire la percheziţie, iar percheziţia aparent a atras puţin sau deloc atenţia publicului în timp ce avea loc. Mai târziu, în aceeaşi zi, fostul preşedinte Trump a emis o declaraţie publică prin care a luat act de executarea mandatului. În zilele care au urmat, mandatul de percheziţie şi materialele aferente au făcut obiectul unui interes şi al unei atenţii semnificative din partea organizaţiilor de presă şi a altor entităţi", a scris Departamentul de Justiţie în documentele depuse la instanţă.

FBI a executat luni un mandat de percheziţie la Mar-a-Lago. Acesta a avut loc la câteva luni după ce anchetatorii federali au transmis o citaţie anterioară a marelui juriu şi au luat documente sensibile de securitate naţională de pe proprietatea fostului preşedinte Donald Trump în timpul unei întâlniri din iunie, au declarat pentru CNN persoane familiare cu acest subiect.

A fost prima dată în istoria americană când locuinţa unui fost preşedinte a fost percheziţionată ca parte a unei anchete penale.

content-imagecontent-image

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE