Operațiunea "Soldații de ceramică ai lui Putin". Afacerea ultra secretă care schimbă total datele războiului
Postat la: 25.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În războiul dintre Rusia și Ucraina, China a dat semnale de apropiere de Rusia, relația dintre Vladimir Putin și Xi Jinping fiind una apropiată. Totuși, la nivel oficial, China s-a declarat în favoarea păcii și a refuzat să vândă, tot oficial, arme către Rusia. Neoficial, China a luat o decizie care indică clar faptul că s-a poziționat în tabăra Rusiei.
Jurnaliștii de la Politico au realizat o amplă investigație și au aflat faptul că Rusia importă, prin intermediul unei rețele ultra secrete de firme fantomă, echipament militar din China. Această operațiune s-ar numi "soldații de ceramică ai lui Putin", asta pentru că Rusia importă foarte multă ceramică din China, aceasta fiind utilizată pentru veste antiglonț.
Beijingul foloșește așa numita tehnologie cu "dublă utilizare", pentru zona civilă și pentru armată. Astfel, China vinde masiv echipament militar sau drone către Rusia, iar dacă Occidentul ridică semne de întrebare, Beijingul răspunde că sunt "echipamente cu dublă utilizare".
Echipamentul de protecție vândtu de China ar fi suficient pentru a dota toată armata Rusiei. De asemenea, sunt livrate drone care pot fi folosite pentru a direcționa focul de artilerie sau pentru a lansa grenade și lunete optice termice pentru a ținti inamicul pe timp de noapte.
Puterea de război a exporturilor de produse cu dublă utilizare ale Chinei către Rusia este confirmată de datele vamale. Și, în timp ce Ucraina este și ea un client al Chinei, importurile sale de majoritatea echipamentelor menționate în acest articol au scăzut brusc, după cum arată cifrele.
Rusia a importat drone din China în valoare de peste 100 de milioane de dolari până acum în acest an - de 30 de ori mai mult decât Ucraina. Iar exporturile chinezești de ceramică, o componentă utilizată la veste antiglonț, au crescut cu 69% către Rusia, ajungând la peste 225 de milioane de dolari, în timp ce au scăzut cu 61% către Ucraina, ajungând la doar 5 milioane de dolari, arată datele vamale chineze și ucrainene.
Rusia importă armament prin firme fantomă
La nivel oficial, Rusia nu cumpără armament din China. Totul se face prin "firme fantomă". Una dintre aceste firme fantomă este Silva, o companie cu sediul în îndepărtata regiune siberiană de est. Aceasta a depus declarații în luna ianuarie a acestui an, detaliind comenzi pentru 100.000 de veste antiglonț și 100.000 de căști de protecție. Producătorul? Shanghai H Win din China.
Astfel de importatori poartă adesea amprenta unor firme "de o zi", așa cum sunt cunoscute în Rusia companiile fantomă, înființate de actori care doresc să își ascundă afacerile. Ele tind să fie noi, listate la adrese rezidențiale obscure și au puțin personal sau active. Deseori, situațiile lor financiare nu raportează nivelurile de cifră de afaceri pe care le-ar implica înregistrările.
Potrivit documentelor publice, compania Silva a fost înregistrată abia în septembrie anul trecut. Ea a raportat venituri zero pentru 2022. O căutare pe Google Street View a adresei sale din Ulan-Ude îi duce pe vizitatori la un bloc de apartamente dărăpănate.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF introduce o taxă pentru o nouă categorie de venituri obținute din lumile virtuale
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat recent pe site-ul instituţiei "Broşura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din tranzacţionarea jetoanelor nefungibile (NFT, după termenul englezesc nonfungible token)", care aduce clarificări despre tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din vânzarea NFT-urilor.
-
Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, vine cu o ipoteză interesantă, după ce România a intrat în spațiul Schengen, la capătul a doi ani de umilințe din partea Austriei. Rareș Bogdan arată faptul că votul de la alegerile prezidențiale a fost alimentat puternic de frustrarea acumulată de cetățenii români, care s-au trădați de Europa.
-
Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
In noiembrie Olanda a anuntat ca a reintrodus controalele la frontiere indiferent de acordurile tarilor Schengen. Mai inainte de asta, in primavara lui 2024, Austria anunta reintroducerea controlalelor la frontierele cu Cehia si Ungaria. Au mai reintrodus restrictii Germania si Italia, iar mai apoi Franta, Norvegia, Danemarca, Slovenia si Suedia.
-
La Nina aduce o inversiune termică de proporții: Lovesc fenomene extreme și va fi un ger de crapă pietrele
Fenomenul meteorologic La Nina va genera o inversiune termică de proporții și va aduce cu sine o răcire accentuată a vremii, dar și fenomene extreme. Spre deosebire de El Nino, care a caracterizat primăvara anului 2024, fenomenul La Nina se va manifesta în perioada decembrie 2024 - februarie 2025 și va aduce cu sine temperaturi extrem de scăzute.
-
Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
Budapesta a anunţat, după discuţia la telefon a premierului ungar Vikor Orban cu preşedintele rus Vladimir Putin, că Kievul a respins o oferă de încetarea a ostilităţilor "de Crăciun" şi un schimb de prizonieri. În schimb, Ucraina neagă că a discutat cu premierul ungar despre un armistiţiu de sărbători.
-
Europa: Virusul poliomielitei a fost depistat în apă. Boala te paralizează în câteva ore!
Sistemele de monitorizare a apelor uzate din Germania, Spania și Polonia au detectat prezența virusului poliomielitei, o descoperire îngrijorătoare pentru Europa, care a fost declarată liberă de polio în 2002.
-
Pare sa fie adevarat: Baba Vanga prezice izbucnirea unui război de proporții în Europa în 2025
Anul 2025 va veni cu un război de proporții în Europa. Așa sună una din profețiile făcute de Baba Vanga pentru anul care stă să înceapă. Conform prezicătoarei, urmează decimarea populației de pe continent și schimbări care vor rescrie cursul istoriei.
-
Cine controlează țânțarii deține controlul asupra populației globului. Insecta ne poate decima in numai câțiva ani
Țânțarul este considerat cel mai periculos animal din lume, fiind responsabil pentru sute de mii de decese anual, chiar se poate ajunge in unele cazuri si la peste 2,5 milioane de decese anual. Deși animale precum rechinii sau urșii ocupă un loc important în percepția publică asupra pericolelor din natură, statisticile arată o realitate diferită.
-
Sfatul scandalos pe care i l-a dat un chatbot unui adolescent: ce i-a propus să le facă părinților săi a fost la un pas de crimă
Părinții a doi adolescenți din Texas au intentat proces companiei Character.AI, susținute de Google, acuzând faptul că boții, ce pot lua chipul unor personaje sau persoane reale, le-au abuzat copii, relatează presa americană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Ciolacu, Grindeanu și Simonis au călătorit de mai multe ori la Nisa cu jet privat închiriat de Nordis împreună cu fetițele favorite
- 6.Rusia vrea o nouă ordine mondială și fragmentarea Ucrainei într-un plan secret adresat SUA
- 7.Departamentul de Stat al SUA a finanțat Ateismul pe plan global
- 8.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 9.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 10.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu